Reklama

Reklama

Nejchytřejší Čech

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2014, 6x80 + 6x114 min

Obsahy(1)

Velkolepá zábavná show, kde hlavní roli hrají bystrost, pohotovost a logika. Moderátor Roman Šmucler přivítá v soutěžní aréně prvních 6 uchazečů o titul a 1 milion korun. Ve velké soutěžní a zábavné show bude bojovat 24 soutěžících, kteří prošli velkým sítem konkurzů a byli vybráni z více než dvou tisíc přihlášených. Museli prokázat nejen svou pohotovost řešit logické úlohy, ale i schopnost vyjadřování a nadání zaujmout. Kdo z nich se stane Nejchytřejším Čechem? Bude to učitelka nebo skladník, či student – premiant? Bude to strojní inženýrka v důchodu nebo snad výpravčí anebo člen hasičského sboru? Jedno je jisté – bude to ten či ta, jejichž mozek, pohotovost a bystrost se nezalekne ani stovek světel a vypjaté atmosféry v obřím studiu naplněném diváky. Čeká vás šest napínavých večerů!
V prvních čtyřech se představí vždy šest nových soutěžících a z každého postoupí vítěz přímo do finále. Pátý večer se utkají 4 soutěžící, kteří skončili na druhém místě a do finále postoupí ještě jeden nebo jedna z nich. A pak už tady bude velké finále! Pět finalistů bude bojovat v disciplínách, kde bude hrát hlavní roli pohotovost, bystrost a logika. V celé strhující a velké show bude testována inteligence soutěžících z nejrůznějších stránek a otázky budou podávány nejen prostřednictvím nejmodernější techniky, ale také ve formě více než zábavné.
Velký souboj mozků začíná! V hlavní roli s moderátorem Romanem Šmuclerem, který se zúčastnil všech konkurzů, a kde i on dokazoval svoji pohotovost a empatii v rozhovorech se soutěžícími. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

1. Už samotný, tak bombastický, název je klamavá reklama. 2. Nevím, jestli se v tomto pořadu dá spatřit nejchytřejší Čech (osobně o tom velmi pochybuji), ale rozhodně se tu dá spatřit nejnesympatičtější moderátor. 3. Tenhle x-tý klon Chcete být milionářem natrvalo stírá rozdíl mezi veřejnoprávní a komerční zábavnou tvorbou, už i ČT totiž definitivně točí jen pro Nováky... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejchytřejší Čech jsem já. Mohou se o tom vést spory, někdo s tím může i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat. Přesto si myslím, že v tomto pořadu bych nezvítězil. Zde totiž nastupují do akce bystří lidé, kteří umí nejen číst a psát, ale i počítat čas a na to já nemám. Já jsem pouze nejchytřejší, ale má vrozená skromnost mi brání v tom, abych to nějak prokázal. ()

Djoker

všechny recenze uživatele

Těžce schizofrenní pořad, který sice hlásá, že mu nejde o IQ a našprtaná fakta, ale jehož účastníci získávají body v naprosto estrádních disciplínách jako tipování věku, gramatika, počítání podle novátorských vzorců a dalších z prdele vytažených hovadin, které nemají naprosto žádnou výpovědní hodnotu, a jehož název je tak úplně zcestný. To, že se mezi nejlepší dostaly všechny možné profese, jen dokazuje, o jak hloupý kalkul se jedná. ČT sice všem lidem bez titulu a peněz podrbala ego tím, že "inteligence" je i tam dole, jenže celý koncept hledání Nechytřejšího Čecha jde tímto logicky do kopru. Vítěz vzejde ze skupiny pár tisíc lidí, kteří se ve správný čas nudili na netu a s vidinou jednoho míče se ze srandy přihlásili, protože by se jinak stejně kopali do prdele. Teď projdou kupou na koleně sesmolených šaškáren, kde vůbec nejde o nějakou chytrost, ale jen o štěstí a náhodu. Největší slabinou je ovšem Šmucler, který se zasekl v 90. letech a ten jeho akční přístup ve stylu budu čumět jak péro z gauče, skákat lidem do řeči a neustále házet trapný hlášky na tom skutečně nic nemění. Nejhorší na tom všem je, že jsem se přistihl, že bych raději sledoval nějakou talentovku naší vaší televize, kde si alespoň nehrají na to, že přináší zábavu na úrovni, ale jen "cool" product placement (Tesco body? Si zábil!), pár nenažraných pseudocelebrit a zástupy naivních ovcí z facebook generation, které potřebují prachy na nový tablet nebo iPhone, protože to je smysl jejich života a do normální práce se jim nechce. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Budu-li chtít přeměřit kromě svého penízu i inteligeci, kterou si drze dovolím vlastnit, pak zjišťuji, že se u zelených skokanů dostávám do záporných čísel, a abych byl někdy v budoucnu zbaven mindráků, čerstvé deprese a učebnicového traumatu, budu se muset dožít pořadu s názvem Nejméně dementní cikán, neboť tam bych se snad mohl umístit v první desítce a měl bych pak právo na hrdý a svižný krok, který by mou skvostnou prdel donesl na sociálku, či do non-stop herny, přičemž by mé masité rety pěly stylem imperioso ...bude to lotr, interleguán... Bať, bať, po mém prohlédnutí a zjištění, že jsem dokonalý mikrovlnný trouba, byl mým jediným záchraným kruhem moderátor (akcelerujte moderáty... jinak už nezharmonizujete koksohydráty), a je tedy dokonale vysvětleno národu, proč návštěva zubaře nepatří k vyhledávaným kratochvílím, dentista je prostě trapnej pičus a spíše by se hodil do TABU budky, odkud bych mu radil... ehm... nevylézat. Nicméně slibuji, že až v "Poště pro tebe" dohledám svého duševního guru, vojína Čilpana, vytvoříme společně v čase následujícím interleguání duo, před kterým neobstojí nikdo a naše moudré "uáuááá...umblum... bůůů" se ponese do dáli. A co na to Jan Tleskač... a kdo mi ohřeje párek? He? No, dostal jsem Vás, přátelé. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Nebyla by to taková tragédie, kdyby se našel prvek, který by diváka bavil. Já jej neobjevil. Zápolení je nudné, dokonce i divné, někdy se divák nestačí divit, jak je to nezábavně pitomé, i když to chce být prudce inteligentní. Ničím to nestrhne. No, to už bych chtěl moc. Na sobotní večer nevhodné. Přece nechcete vidět partu chlapů, jak tančí nazí s froté ručníky, na nichž máte určit jakýsi zakódovaný matematický výpočet. Určitě měli ve slevě svěrací kazajky, tak by tvůrci měli spěchat na nákup, aby to do příští soboty zmizelo z tv obrazovek. A pan Colgate Šmucler je opravdu zábavný maník. Pravidelně při jeho bonmotech a pokusech o vtip padne balení vložek. Jsem totiž od smíchu pomočený až na jazyku. Ne, na jazyku mám to nehezké slovní spojení k tomu pěkně nesympatickému maníkovi, co si říká moderátor. Tak za tohle nedám ani uŠmuclerovanou hvězdičku. 0% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tahle soutěž nemá ani nejmenší právo nabízet někomu titul nejchytřejšího Čecha. Nevím, dle čeho soutěžící vybírali, ale chytrost rozhodně nebyla prvořadá. Spíše hledali nějaké ty psychouše, aby se na to dalo třeba i někdy koukat. Některé soutěže byly pěkné, ale většina spíše debilní. Soutěžící byli přes veškerou snahu naprosto nezajímaví a nudní. Prvních pár dílu, cca 2, se mi celkem líbilo. Zbytek jsem dokoukal spíše z povinnosti. Roman Šmucler mě brzy také začal srát. Jediné, co bylo koukatelné po celou dobu, byl ten pouliční "vědec", jestli najdeme tu odvahu pána vědcem nazývat. Každopádně se tam odehrálo pár pěkných experimentů, kterými se cítím obohacen. Otázky nebyly hodné titulu nejchytřejšího Čecha. Většinu soutěžících bych strčil hravě do kapsy, a to přicházím téměř denně do styku s lidmi, kteří by do kapsy strčili mě. Mezi slepými jednooký králem. Takže vítězi cenu přejme. Pořad mi příliš vydařený nepřišel, a to v mnoha směrech. 1 *. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Vcelku slušný zábavný pořad, který v ledasčem poučí i pobaví. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 50% (2*) | ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Radek99 vystihl přesně podstatu této šou. I když Šmucler naživo je celkem pokorný a dokáže občas trefně glosovat "schopnosti" soutěžících: "Náhodný generátor čísel:" Celkově soutěž působí okázale a nechápu náklady na její natáčení (finanční i časové). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit, že tento formát pořadu byl sice do jisté míry zajímavý, ale jako celek mě moc nezaujal. Občas bych chtěl vidět ty lidi při konkurzech – když jak píší – těžkým a přísným sítem konkurzů byli vybráni tito soutěžící o Nejchytřejšího Čecha a je mezi soutěžícími skoro polovina naprostých tupců, co tam jsou jen do počtu. Ani Roman Šmucler v roli moderátora nepodal zrovna optimální výkon… ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Šestnáct nejchytřejších Čechů !! To zní úžasně !!" Ono to, Romane, Šmuclere nebo Petrenko, ono je to fu(c)k, možná hezky zní, ale o to hůř se na to kouká !! Celých osmdesát, ač jsem měl dojem, že ty nikdy neskončí, minut jsem se snažil zoufale přijít na kloub tomu, co má společného název této geni(t)ální soutěže s jejím obsahem i konceptem, no, na rovinu Česká televize si s nějakým vysvětlováním, koho si vlastně pod pojmem nejchytřejší představuje, hlavu nelámala, koupila přeci licenci ze zahraničí, tak jakýpak copak, nakonec jsem tedy došel k jedinému možnému vysvětlení v podobě jednoduché rovnice, ono se totiž vlastně jedná o slovní hříčku tvůrců, když v matematickém duchu za Nejchytřejšího Čecha lze považovat každého diváka, který se sledování Šmuclerovy - Proč ?? Proboha, proč ?? - nové trafiky obloukem vyhnul.. A tak jsem byl nakonec dík svojí pověstné zvědavosti z dané množiny (ne)možných inteligentů vyřazen i já, byť jsem si naprosto jist, že už mě ke sledování nového (kr)kavčího pořadu nikdy nikdo nedonutí !! No, neříká se nadarmo dvakrát měř, jednou řež, že ?! A že jsem si sám před sebou uřízl pěknou ostudu....;) Nic naplat, někomu, nevím jestli běžnému televiznímu konzumentovi, zřejmě stačí sledovat soutěž poměřující "chytrost" soutěžících na základě čiré abstrakce v kláních typu "zadrž co nejdéle dech", mě osobně ovšem podobně odkecané a nesmyslné pořady rozčilují, a tak mi nezbývá než zavzpomínat na Chcete být milionářem, Vladimíru Čechovi budiž země lehká !! ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Jako jeden z mála pořadů mě baví. Zajímavé disciplíny, které mnohdy i mě samotného překvapí a pobaví. Za mě 70% ()

cervajzik odpad!

všechny recenze uživatele

V životě jsem se nesetkal s horším moderátorem. Pan Šmucler je nesympatický, každou chvíli si ve svém projevu protiřečí a chvílemi očividně vůbec neví, co říct. Občas svými trapnými poznámkami skáče do řeči soutěžícím, zkrátka tragédie... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Některé věci nemá cenu hledat, protože se ani najít nedají. Hledat takzvaně "Nejchytřejšího" Čecha je asi tak stejně relevantní jako hledat nejžížalovitější žížalu nebo nejčervenější červenou. Zkrátka a dobře, milí zlatí, záleží na tom, kdo určuje pravidla. A v případě nejchytřejšího Čecha nešlo ani tak o testování univerzální chytrosti, jako o pouťové atrakce. Úplně jako když v Brainiacu hledali nejničivější zbraň ze všech zbraní tak, že jimi rozbíjeli porcelánový servis. Troufám si tedy s určitostí tvrdit, že nejychtřejší Čech v tomhle pořadu nalezen nebyl. A nebylo to ani "blízko". Nehledě na to, že kdo má alespoň trochu rozumu v palici a minimum sociální inteligence, ten by nikdy do pořadu s podobným názvem nevlez... Už jen proto, že by nechtěl, aby si o něm všichni jeho známí šuškali, že "jest to ten nafoukanec, který si myslí, že je ze všech nejchytřejší". Abych ještě dokončil svoje hejterský skuhrání, dodávám, že kapitolou samou pro sebe je pan Šmunc-mic-muler. Celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, že mu od huby odkapávají kýble vetřelčího slizu. A že to pak na podlaze ve studiu celkem klouže... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jak může nejchytřejšího Čecha objevit tak dementní pořad? 1) Lacině vyhlížející estrádní show se stále stejně slizkým moderátorem, jak si ho pamatuji z pořadu Tabu, propašovali na obrazovky České televize nejspíše ideoví diverzanti v mrzkém žoldu Novy, Primy a Barrandova. Zřejmě pořad v této podobě na komerčních televizích neprošel a tak se tvůrci rozhodli zesměšnit a shodit jedinou instituci, o které si stále ještě část diváků udržuje iluzi serióznosti. Inu, podařilo se jim to na 100%. 2) Inteligenci Čechů podle autorů tvoří rychlé počty a všímavost k detailům. Jen abyste věděli. 3) Sledoval jsem jen finále. Tu jednu hvězdičku dávám za spoustu pěkných kluků - soutěžících a tanečníků (byl tam dokonce výstup, ve kterém dva tanečníci odmítli děvče a skončili vzájemným něžným polibkem), kteří byli jediným důvodem, proč jsem ve zrychleném režimu vytrval až do závěrečných symptomaticky expresních titulků - běžely tak rychle, že nebylo možné přečíst jediné jméno. Nedivím se, taky bych se za takový produkt styděl. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Tak co tohle má co společného s logikou? Jde spíš o náhodu výběru, pamatováka a o to kdo udrží líp své nervy na uzdě. Mínusem je také moderátor Roman Šmucler, který asi už moc dlouho nic nemoderoval, a nebo je prostě prkenej. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Prozatím slabé tři...Moc jsem toho neviděla, ale určitě ještě na nějaký díl mrknu, třeba hned zítra :)) .. Úlohy mi přišly ale docela nesmyslné, nevyužitelné a rozhodně podle toho nepoznám "nejchytřejšího Čecha" :)) ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Moc vědomostních soutěží už v tv není, tak jsem za tuhle rád. Vstupy Jiřího Havelky jsou zajímavé. S kritikou Romana Šmuclera však souhlasím, výstižně to ve svém komentáři shrnul hammerhead. Prohlásit o figurantce, že je zázrak plastické chirurgie, bylo opravdu už trochu moc. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest zúčastnit se natáčení druhého dílu druhé série Nejchytřejšího Čecha a musím říct, že v případě téhle soutěže se můj první dojem naprosto totalně zmýlil, protože je to fakt dobrý. Možná je to jen tou naprostou úžasnou atmosférou studia s fantastickými světelnými efekty a atmosférou samotného natáčení, ale ta soutěž za pozornost opravdu stojí. Nebudu se tady rozkecávat o báječných hláškách pomocného režiséra, ani o tom, jak ve studiu na logu soutěže náš ředitel oznámil ředitelské volno, ani o baviči a protahovači Milošovi, který mě na konci už nebavil, ale jinak byl taky naprosto parádní týpek a ani o tom, že i přes to ke konci už dlouhé, nekonečné osmihodinové natáčení, které tentokrát bylo o hodinu kratší než normálně, ani o tom, že se to točí v hnusným, nevzhledným baráku, ani o tom, jaký je v tom studiu hrozný vedro, ani o ničem dalším, co s natáčením souvisí. Budu se rozkecávat o Romčovi, což je, vážení přátelé, moderátor. Neměl jsem ho rád, působil na mě nesympaticky, ale nikdy jsem se v nikom tak nemýlil. Je to neskutečnej sympaťák, srší humorem, má skvělý hlášky a je to absolutně ten největší borec a jeho spolupráce s Romčou č.2 (režisér) je naprosto neskutečná, plná smíchu a i když je mnohdy zábavnější než samotná soutěž, vůbec to nevadí, Romča & Romča jsou totiž nejvíc, i když se třeba čtyřikrát točí odchody vypadlých soutěžících a úvodní rozhovory. Pokud jde o soutěže, ty v první polovině, kdy soutěží dvojice, jsou sice velmi primitivní (a Matematika je lehčí než čeština), ale rychle odsýpají a jsou opravdu zábavné. Nejlepší je ale druhá část, kdy soutěží všichni - vědomostní kvízy jsou ale absolutně parádní a opravdu stojí za to (soutěžím navíc nefungovaly ty čudlítka - pravděpodobně naschvál - a během natáčení došlo k asi dvaceti technickým přestávkám). Naopak pořádně těžká byla ta disciplína s baleťáky, se kterou si neporadil ani náš matikář, známý náš to kalkulátor. A víc snad už asi psát nebudu, i když zákulisí té disciplíny s křeslem (závěrečné) je snad úplně nejzajímavější. Každopádně, i když jsem první sérii nesledoval, z té druhé zhlédnu minimálně "naší" epizodu a finále, které mě poté, co vyhrál můj favorit, Zemanův hráček na roháček, velmi zajímá. Takže slovy pana režiséra: "Romčo, pojď" (mimochodem geniální výrok) a slovy Romčy: "Hmmm. Hmmmmm. HMMMMMM... Počkej, já to jen zastrčim a můžu" 70% za kvalitu soutěže a 100% za atmosféru při natáčení. Ta show je velká. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to tak děsivě jednoduché, což je zajímavé, když jde o soutěž s názvem Nejchytřejší Čech... Buď jsem nejchytřejší Čech také, nebo je to (což je pravděpodobnější) soutěž o ničem. ()

Reklama

Reklama