Reklama

Reklama

Nejchytřejší Čech

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2014, 6x80 + 6x114 min

Obsahy(1)

Velkolepá zábavná show, kde hlavní roli hrají bystrost, pohotovost a logika. Moderátor Roman Šmucler přivítá v soutěžní aréně prvních 6 uchazečů o titul a 1 milion korun. Ve velké soutěžní a zábavné show bude bojovat 24 soutěžících, kteří prošli velkým sítem konkurzů a byli vybráni z více než dvou tisíc přihlášených. Museli prokázat nejen svou pohotovost řešit logické úlohy, ale i schopnost vyjadřování a nadání zaujmout. Kdo z nich se stane Nejchytřejším Čechem? Bude to učitelka nebo skladník, či student – premiant? Bude to strojní inženýrka v důchodu nebo snad výpravčí anebo člen hasičského sboru? Jedno je jisté – bude to ten či ta, jejichž mozek, pohotovost a bystrost se nezalekne ani stovek světel a vypjaté atmosféry v obřím studiu naplněném diváky. Čeká vás šest napínavých večerů!
V prvních čtyřech se představí vždy šest nových soutěžících a z každého postoupí vítěz přímo do finále. Pátý večer se utkají 4 soutěžící, kteří skončili na druhém místě a do finále postoupí ještě jeden nebo jedna z nich. A pak už tady bude velké finále! Pět finalistů bude bojovat v disciplínách, kde bude hrát hlavní roli pohotovost, bystrost a logika. V celé strhující a velké show bude testována inteligence soutěžících z nejrůznějších stránek a otázky budou podávány nejen prostřednictvím nejmodernější techniky, ale také ve formě více než zábavné.
Velký souboj mozků začíná! V hlavní roli s moderátorem Romanem Šmuclerem, který se zúčastnil všech konkurzů, a kde i on dokazoval svoji pohotovost a empatii v rozhovorech se soutěžícími. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Výherce soutěže si jako odměnu vybral pět dukátů s Janem Amosem Komenským vyrobené v limitovaném nákladu pouhých 100 kusů. Dukáty navrhli přední čeští rytci Oldřich Kulhánek a Vladimír Oppl. (Mautinek)
  • Nápad hledat toho nejchytřejšího z národa vznikl v Německu v televizi ARD, kde si formát vyzkoušeli už v roce 2011. (willy1)

Reklama

Reklama