Reklama

Reklama

Recenze (5)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Alexandre O. Philippe natočil příjemnou a hvězdami nabitou sondu do fenoménu „zombie“ a komunity lidí, kteří mu zcela propadli. Mimo zobrazení nadšení některých jedinců zde však nic extra objevného nenajdete, i když třeba zombie mravenci byli něco, o čem jsem neměl ani tušení (taková malá zajímavá biologická vsuvka). Doc of the Dead je zábavný dokument, jehož zhlédnutím nikdo nic nezkazí, ale pokud máte nakoukané všemožné „featurettes“ o Noci oživlých mrtvol, Úsvitu mrtvých, Dni mrtvých atp., zas tolik nového vám nepřinese. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zábavný dokument o zombie filmech, nicméně jak řekl maddy pro fanoušky naprosto nic nového co by žádný fanoušek nevěděl, a ostatní na film koukat stejnak nebudou. Nicméně jsem se bavil dost slušně hlavně rozhovory s Peggem byly zajímavé a zábavné hlavně mě potěšilo jak mluvil o dobách kdy nebyl slavný a natáčel takovou ukázku k prvnímu Resident Evilovy. Trošku mě zklamalo že tu byly jen ty nejznámější zombie flicky a ne nějaké méně známé. A taky snad jen 2 minuty od Bruce Campbella. Ale i tak za mě dobré bavil jsem se dost. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Rád se čas od času přiučím něčemu novému a rozšířím si obzory, proto často vyhledávám tyhle nevšední dokumenty o věcech, lidech, povoláních a nebo právě žánrech filmu, o kterých toho moc nevím. Pro fanoušky zombie filmu určitě povinnost, pro ostatní (jako jsem třeba já) zajímavé zpestření. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Pre zombie fandov (including me) síce fajn, ale nič neprinášajúci dokument. Len krátky pohľad na zombie fenomén a jeho fanúšikov, no nijako informačne prínosný ako napríklad Zombies: A Living History spred troch rokov od History Channel. Doc of the Dead je len taká povídačka pár spisovateľov (Max Brooks – World War Z), režisérov (George Romero) a iných o vzrastajúcej popularite zombies, z ktorej si divák odnesie akurát tak to, že George Romero je celkom správny chlapík, ktorý sa nebojí s úsmevom priznať, že keď točil Night of the Living Dead tak ešte ani netušil akú mániu rozpútal, ani úmyselne nestanovil žiadne pravidlá pre zombie žáner, pretože vtedy ešte žiadne pravidlá jednoducho neexistovali. Tie až následne určili fanúšikovia s pribúdajúcimi zombie filmami. Ťažko niečo podobné hodnotiť, no ako som spomínal na začiatku komentára: pre zombie fandov fajn oddychový dokument, v ktorom sa však nič nové nedozvedia, pre ostatných nemá sledovanie najmenší zmysel. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete lehký, zábavný dokument, s Alexandrem Philippem prostě nemůžete šlápnout vedle. Doc of the Dead sice trochu zavádí názvem (aspoň mně tedy evokuje vyloženě zaměření na George Romera a jeho ... of the Dead sérii), ale tím příjemnější bylo překvapení v tom, že předkládá povšechný průřez stále aktuálním zombie fenoménem. Od klasických hororů a definice různých typů zombií, přes videohry, příručky pro přežití, komunitní akce a televizní seriály, tenhle film má všechno. Včetně samozřejmě toho Romera, společně s dalšími se žánrem nezvratně spjatými osobnostmi, jako je Max Brooks, Stuart Gordon nebo Robert Kirkman. A třebaže to není tak ucelené jako The People vs. George Lucas, ani tak vyčerpávající jako 78/52, opět je to zatraceně skvěle strávený čas. Nemůžu se dočkat, na co se Philippe vrhne dál! ()

Reklama

Reklama