Reklama

Reklama

Noc v New Yorku

  • Česko Osudná noc (více)
Trailer

Brooke spěchá domů do Bostonu, ale pronásleduje jí smůla. Okradou ji a navíc jí ujede poslední vlak. Nádraží zavírá, nemá ani dolar a venku ji čeká jen noční New York... V tu chvíli se osud smiluje a pošle jí do cesty zachránce v podobě pouličního hudebníka Nicka (Chris Evans). A tak začíná jedna noc v New Yorku, která může mnohé změnit... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Konverzačka hrající na divákovu romantickou strunu. Poměrně stupidní konverzačka mezi mužem a ženou typu „Mezi mužem a ženou“. Emocionálně plochý film o muži a ženě, kteří se do dnešního večera nikdy neviděli, kteří se ale během jednoho večera poznají natolik, že zjistí, že jejich dosavadní životy a závazky nemají žádný smysl a proto se do sebe zamilují. Protože to mají emočně plytcí diváci rádi a my tvůrci jsme přece hodní a tu sračku jim ještě vice osladíme. Modelová situace: ženu v cizím městě okradou a ona se vydá všanc pennerovi, který jí každou chvíli slibuje a přesvědčuje o tom, že její trable v mžiku vyřeší. Dokonce se vydá do doupěte loupežníků s tím, že jí přinese její ukradenou kabelku zpět. Myslím, že být to jiný žánr, kluci by mu udělali z prdele tupý mlýnek na maso. Přičemž řešení je velice jednoduché – jít na policii, nahlásit krádež nebo přepadení a ztotožnit se. Ne, ta hloupá kráva se místo toho bude celou noc tahat po ulicích s pitomým muzikantem, který u sebe nemá ani cent. Stupiditu celé té srandy podtrhuje scéna, kdy se jde muzikantík v baru zeptat své dávné přítelkyně, jestli o něj ještě nemá zájem. A světe div se, ona mu po šesti letech řekne, že ne. No a on po této překvapivé odpovědi slavnostně zjistí, že vlastně miluje holku, se kterou se seznámil před pár hodinami. Těch věcí, co útočí na nejprimitivnější city a opravdu nízké IQ tam je fakt hodně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Není to sice nezávislá hračička Richard Linklater, ale místy se mu to lehce přibližuje. I když k pořádnému prožitku mi toho nakonec chybělo docela dost (víc emocí, víc kompaktnosti, méně hluchých míst, prosím). Těšilo mě, že se tolik netlačilo na pilu, jak bych čekal. Dialogy jsou vedené tak, aby se průběžně přihazovaly informace, které potřebujeme vědět, abychom se dozvídaly názory těch dvou na lásku, na vztahy, na ženy, na muže... Občas něco nabobtná a vyletí ven, vesměs je to ale sympatická konverzační záležitost, u které nás bude lehce dráždit otázka, co se asi mohlo stát po závěrečných titulcích. Chris Evans jako režisér mile překvapil aneb výsledek je tu nakonec pro všechny, kteří prožili nejednu probdělou noc – nikoli v alkoholovém oparu. Ale pěkně postaru. Silné tři, slabší čtyři, vyberte si!! ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, jednoducho úžasné! Chris Evans absolútne trafil do môjho vkusu a v tej nádielke konverzačiek, ktoré sa v poslednej dobe predierajú na filmové plátna, bolo pre mňa Before We Go absolútne tou najlepšou konverzačkou celkovo. Celá Linklaterova "trilógia" Before... (Sunrise, Sunset, Midnight), ktorá bola všeobecne považovaná za vrchol tohto žánra, zostane pre mňa po tomto zážitku už len v tieni. A to som sa spočiatku bál, že to bude ďalší film o nádejnom hudobníkovi, ktorý nájde múzu a zrazu sa dostane do povedomia nejakých nahrávacích spoločností. Ale našťastie nie, toto malo proste všetko čo od konverzačky očakávam - sympatická dvojica v hlavnej úlohe, postupné odkrývanie minulosti oboch aktérov, príjemná atmosféra znásobená zaujímavým dialógom, ktorý sa niesol vo veľmi prirodzenom rytme doplnenom dôvtipom. Naozaj, som nadšený! Chris Evans pôsobil veľmi sympaticky, no a Alica Eve si ma získala svojim prirodzeným šarmom a pôvabom! Nie je o čom, 5 hviezd! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ASI NÁM BYLO SOUZENO SE SETKAT…“ /// Když Nick potká Brooke… tak vona ho chvíli trápí, asi aby zjistila, že se s ním dá pokecat. Chovaj se sympaticky – jsou takový vobyčejný, vona má moc hezkej úsměv a von je ten typ, co si ženský idealizuje (navíc miluje hudbu). Určitě na nich není nic, co by člověka prudilo. Teda krom toho, že vobčas v těch rozhovorech zabřednou do témat, který mě neinteresujou. Řešej totiž svý problémy. Tak nějak nenásilně podávaj výpověď vo vztazích, o lásce…, do toho ten sentimentální soundtrack (a vona je fakt usměvavá!)…, ale ke konci už je toho na mě moc. Na tohle už nemám roky. Láska s jedním člověkem neumírá - tak hubana na to! Ale jinak sympatickej počin Kapitáne Ameriko! . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju holky, co jsou schopný z fleku vystřihnout (zapět) My Funny Valentine. 2.) Když vona je tak usměvavá... 3.) Thx za titule „Kubzilla“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný režijný debut Kapitána Ameriky. Chris Evans má rozhodne talent a v Before We Go ponúka príjemnú, nenútenú romancu, ktorá sa odohráva počas jednej noci a prevažne sleduje rozhovor dvoch veľmi sympatických postáv. Nepotrebuje tu nijako tlačiť na pílu, citovo vydierať, ale iba prirodzene sledovať rozvíjanie jedného nečakaného vzťahu. Feel-good oddychovka s fajn atmosférou, ktorá pohladí po duši. Akurát nabudúce ešte o niečo viac zapracovať na dialógoch. Before We Go totiž pripominá Before trilógiu od Linklatera (neviem, či tie názvy sú zvolené zámerne alebo je to iba náhoda), no ten v Sunrise, Sunset, Midnight predsa len ponúkol o niečo prepracovanejšie dialógy, ktoré sa šikovne zavŕtavali do rôznych oblastí života (prvé lásky, starnutie, manželstvo ...). Na Before We Go sa síce príjemne pozerá, aj sa príjemne počúva, ale v podstate nepovie ani raz nič zásadné, iba postupne odkrýva osudy postáv. Nenútene, prirodzene, ale aj trochu obyčajne. Na ďalšie počiny Chrisa Evansa sa však budem rozhodne tešiť. Dokázal, že nie je iba herec čo si zmyslel, že chce byť režisér, ale pre filmárčinu má skutočný cit a na svoj indie počin môže byť patrične hrdý. Nabudúce si však vybrať ešte o niečo silnejšiu látku a už to bude perfektné. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení filmu trvalo 19 dní, snímek byl filmován na ruční kamery v ulicích zimního New Yorku. (VERA)
  • Premiéra proběhla v pátek 12. září 2014 jako součást Mezinárodního filmového festivalu v Torontu 2014. Oficiálním sponzorem akce se stala značka prestižních šperků Pandora. (Zdroj: Evanschris.blog.cz)

Reklama

Reklama