Reklama

Reklama

Noc v New Yorku

  • Česko Osudná noc (více)
Trailer

Brooke spěchá domů do Bostonu, ale pronásleduje jí smůla. Okradou ji a navíc jí ujede poslední vlak. Nádraží zavírá, nemá ani dolar a venku ji čeká jen noční New York... V tu chvíli se osud smiluje a pošle jí do cesty zachránce v podobě pouličního hudebníka Nicka (Chris Evans). A tak začíná jedna noc v New Yorku, která může mnohé změnit... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Začínám si zvykat, že čím dál více herců či hereček to zkouší i za kamerou. Některým to vyjde a jsou mnohem více chváleny za své režisérské schopnosti, než za ty herecké. A pak jsou tady tací, kteří si pěkně nabijí. Chris Evans díky svému debutu patří zatím do první skupiny. Evans si vybral docela dost obyčejný příběh, o dvou postavách, kteří chodí a povídají a svým způsobem se snaží znovu najít sami sebe. Díky sympatické dvojici Evans a Alice Eve film uteče dost rychle , že si ani nevšimneme několika nudnějších scén, které trochu brzdí film. Before We Go je sympatický film, se sympatickými herci, kteří hrají zajímavé postavy a několikrát jsem si při sledování vzpomněl na filmy Richarda Linklatera(trilogie Před úsvitem, soumrakem, půlnocí). ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Chris Evans si jako režijní prvotinu vybral malý intimní film, jednoduše romantiku bez efektů. Jenže to jediné kouzlo je tam on sám, džentlmenský Nick, který se snaží zachránit jednu ženu od hrozné noci. Chatrný a nepřirozený scénář mě zaujal nejvíc tím, že měl-li to být film o závodu s časem, tak ta jejich pohodová noční procházka s uvolněným vyprávěním, jaksi postrádala jakoukoliv naléhavost. Raději si Chrise zapamatuji z "Puncture". ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Konverzačka hrající na divákovu romantickou strunu. Poměrně stupidní konverzačka mezi mužem a ženou typu „Mezi mužem a ženou“. Emocionálně plochý film o muži a ženě, kteří se do dnešního večera nikdy neviděli, kteří se ale během jednoho večera poznají natolik, že zjistí, že jejich dosavadní životy a závazky nemají žádný smysl a proto se do sebe zamilují. Protože to mají emočně plytcí diváci rádi a my tvůrci jsme přece hodní a tu sračku jim ještě vice osladíme. Modelová situace: ženu v cizím městě okradou a ona se vydá všanc pennerovi, který jí každou chvíli slibuje a přesvědčuje o tom, že její trable v mžiku vyřeší. Dokonce se vydá do doupěte loupežníků s tím, že jí přinese její ukradenou kabelku zpět. Myslím, že být to jiný žánr, kluci by mu udělali z prdele tupý mlýnek na maso. Přičemž řešení je velice jednoduché – jít na policii, nahlásit krádež nebo přepadení a ztotožnit se. Ne, ta hloupá kráva se místo toho bude celou noc tahat po ulicích s pitomým muzikantem, který u sebe nemá ani cent. Stupiditu celé té srandy podtrhuje scéna, kdy se jde muzikantík v baru zeptat své dávné přítelkyně, jestli o něj ještě nemá zájem. A světe div se, ona mu po šesti letech řekne, že ne. No a on po této překvapivé odpovědi slavnostně zjistí, že vlastně miluje holku, se kterou se seznámil před pár hodinami. Těch věcí, co útočí na nejprimitivnější city a opravdu nízké IQ tam je fakt hodně. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nie, naozaj ani táto rádoby festivalový snímok kopírujúca zlátanina ma neokúzlila natoľko aby som si, ako veľká časť populácie začala myslieť, akéže to je New York čarovné mesto. Všetko je holywoodsky prehnané a ani tí dvaja prvoplánovo sympatickí hlavní aktéri to nezachránili, práve naopak. Neznášam tieto romanťárny z pomedzi múrov civilizácie ospevujúce ju samotnú a stavajúce ju na piedestál, ako nejaký nenahraditeľný najvyšší počin a poklad stvorený človekom. Je to proste priemerný príbeh lásky s veľmi nepravdepodobným dejom a citovo vydieračským zakončením odohrávajúci sa v pre mňa ničím nepríťažlivom prostredí. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Od filmov Zacha Braffa som nevidel úprimnejší a krajší film. Linklater je trochu art. Before we go je viac Indie. Ale bez tých hlúpych pózerských postavičiek. Príbeh lacný ako nejaké víno kúpené v Lídli na spríjemnenie večera. Ale herecké výkony Evansa aj Eve to povyšujú na dokonalý večer s priateľmi. Čo na tom, že víno je lacné. Spoločnosť sa ráta. Počas príbehu nastávajú drobné reminiscencie môjho vlastného života a mojich vlastných rozhodnutí. Kedy nie je od veci byť prehnane romantický alebo len tak chytať príležitosti za pačesy a nechávať sa unášať momentom. Konverzačka, ktorá nerozoberá filozofiu, ale sonduje dve duše našich blízkych priateľov, alebo dokonca nás samých. Ľudský príbeh je celkom rarita. Scenár je ťažko napísať tak odžitý, aby tvorcu postavil na určitý piedestál a prinútil ho tak umne narábať s jemnocitlivými emóciami. Ak plytkosť a pátos dostanú plášť zvláštnej aury a predurčujú naše zmýšľanie k túžbe zažitia niečoho rovnako príjemného a jednoduchého, tak viete, že ste si vybrali správny film a film si zase vybral správneho diváka. Ako debut viac než dokonalé. Niečo čo zarezonovalo tak silno, až som tomu sám príjemne prekvapený. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Premiéra proběhla v pátek 12. září 2014 jako součást Mezinárodního filmového festivalu v Torontu 2014. Oficiálním sponzorem akce se stala značka prestižních šperků Pandora. (Zdroj: Evanschris.blog.cz)
  • Chris Evans (Nick) sa chcel naučiť hrať na trúbke, aby scény odohral sám. Veľmi rýchlo prišiel na to, že je to veľmi ťažké a tak sa aspoň do detailov naučil správny prstoklad, ktorý je presný aj vo filme. (De Large)

Reklama

Reklama