Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V této nové šestidílné řadě se biolog a odborník na predátory Dave Salmoni vydává na nejnebezpečnější ostrovy světa. Zkoumá tyto odlehlé atoly a zjišťuje, jaká fauna na nich sídlí. Například navštíví ostrov v jižním Pacifiku, který je proslulý svým nezvykle velkým množstvím žraloků. Dále zavítá na ostrov v jižním Atlantiku, jenž je domovem kosatek dravých, a na ostrov Galapážského souostroví, kde se vyskytují ti nejpodivnější a nejodolnější tvorové naší planety. Na každém ostrově se pokusí vyřešit záhadu jeho jedinečného ekosystému. Co asi zjistí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

vanadium 

všechny recenze uživatele

My name´s Dave Salmoni a jsem tak trochu narcis. Který se navíc v každém dílu snad snaží získat Darwinovu cenu. Naštěstí ji ale nezískal a díky odvážným scénám měl dokument občas napínavý až akční rozměr. Vyzdvihuju tématickou pestrost všech pěti dílů - odehrávají se v ledových vodách jižního Atlantiku, v horkém a vlhkém tropickém pralese, na vyprahlém ostrově tvořeném aktivním vulkánem, v jehličnatých lesích Aljašky a na atolu uprostřed Pacifiku. V každém dílu navíc příjdeme na kloub určité záhadě, která se pojí se životem tamních zvířat, především predátorů, anebo se týká reputace ostrova samotného. Making of šestý díl sérii dobře zakončoval - z regulérních pěti dílů bylo zjevné, že muselo být složité dokument natočit, takže poodhalením zákulisí natáčení jsem tuto náročnost docenil. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

1 - Killer Whale Island (južný Atlantik), 2 - Grizzly Bear Island (severovýchodný Pacifik), 3 - Shark Island (južný Pacifik), 4 - Volcano Island (Galapágy), 5 - Devil´s Island (Panama), 6 - Deadliest Moments (Making of) ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama