Reklama

Reklama

Netvor z Yucca Flats

(festivalový název)
  • USA The Beast of Yucca Flats (více)

Obsahy(1)

Ruský vedec Joseph Javorsky prilieta pracovne do Ameriky, no hneď po príchode je naňho zo strany KGB spáchaný atentát. Ten sa síce nevydarí, no pri úteku pred nebezpečnými agentami sa Joseph dostane do zakázaného vojnového územia, kde práve prebieha skúška atómovej bomby. Výbuch a následujúca radioaktivita z neho spravia vraždiacu beštiu. A keď sa v okolí nájde prvá obeť, vyberá sa po stopách "atómovej obludy" elitný mariňák Jim Archer. (POMO)

(více)

Recenze (40)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"The Beast Of Yucca Flats" je z kategórie filmov velice blízkych dielam legendárneho babráka Edwarda Wooda Jr. Sci-fi/horror s debilným námetom, otrasnými hereckými výkonmi, hrozne zle natočenými akčnými (aj vražednými) scénami a primitívnou réžiou. Príbeh o rádioaktivitou zmutovanom, minimálne 150 kilovom, holohlavom, ruskom agentovi Josephovi Javorskym je tak zle natočený, že už len preto stojí za jedno pozretie. Celý tento čiernobiely snímok je takmer bez dialógov, iba s čítaným doprovodným komentárom. Zrejme preto, lebo tí pajáci, čo tam hrajú, neboli schopní sa naučiť žiaden text. * ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdebilnější filmů (možná i nejdebilnější) jaký jsem kdy viděl! Netvor z Yucca Flats bude velmi těžký oříšek pro trumfnutí jiným lejnofilním brakózním chujosnímkem! Natáčet film čistě bez zvuku a doplnit ho v postprodukci komentářem, který dokáže dokonale zazdít vše, co sledujete je naprostý unikát. Prakticky co scéna, to holý nesmysl a věřte, že se ještě budete chlámat dlouho při vybavení těchto scén. Na dějovou provázanost se zde vůbec nezapomíná a veškeré postavy, co se mihnou, tak se v pozdější fázi nezapomenou připomenout. Viz maminka hledající své dva synáčky. Stačilo, když se po několika minutách jenom objevila v obraze vyhlížejíc smutným výrazem do dáli a sletěl jsem ze židle. Ale těchto momentů je zde tolik, že nebudete stíhat. Teda to "nebezpečné" šourání netvora ala sovětského vědce, který se stal obětí v "soukolí pokroku" patrně stíhat zvládnete! :-D ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

V podstatě bych mohl hodnotit buď 0% nebo 100% v závislosti na hodnotě promile alkoholu v krvi. Na jednu stranu neuvěřitelně špatná příšernost, na druhou stranu nehorázná zábava, u níž se dá často smát nahlas. Zkrátka další perla v pokladnici nejhorších filmů světové kinematografie, kterou její extrémní nepodařenost a tvůrčí neschopnost na úplně všech úrovních dělá nesmírně vtipnou. Fanjšmekrovina jako prase. Naprostá bomba, podobně jako Plán 9, Turecké Star Wars nebo Robot Monster, ale jen na vlastní nebezpečí. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Coleman Francis byl jistojistě ještě větší tragéd než Ed Wood Jr., jehož tvorbou je BEAST OF YUCCA FLATS ostatně silně inspirován. Snímek sotva dává smysl, naštěstí je v záloze režisér vypravěč jenž vše komentuje a objasňuje, používá při tom hlášky "Nejdřív střílet a pak klást otázky" apod. Snímek se téměř obejde bez dialogů, je doprovázen dramatickou hudbu a v momentě kdy dojde i na režisérovy komentáře připomíná dokument. Hlavní a též svoji poslední roli zde odehrál TOR JOHNSON a nutno říct, že jeho polodementní monstrum patří k jeho nejlepším rolím. Ačkoliv snímek má něco kolem 50 minut, vleče se jak tříhodinová sága, díkybohu ale obohacena o spoustu nadmíru komických momentů. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: BOMBA HO ZMĚNILA A ON CHTĚL…..ZABÍJET!!! ___ Co jsem četl pozadí vzniku a pak následně shlédl tento legendární kousek, tak Coleman Francis opravdu z celého srdce toužil natočit divácky vděčný dobrodružný biják, kde atomovou bombou zmutovaný člověk/bestie běhá po kraji a zabíjí, s vládními agenty, pátrajícími po záhadném kufříku, s vycvičenými zabijáky se sniperovkou, se kterou střílí po nebohé oběti z letadla a se dvěma malými kluky, kteří se ztratí v krajině a hrozí jim SMRTELNÉ NEBEZPEČÍ!!! Huh. Touha je chvályhodná, ale výsledek díky totální absenci Francisova filmařského nadání a kumštu až ukázkově nezvládnutý. Výsledkem je jeden velký padesátiminutový CHAOS. Jednotlivé scény na sebe nenavazují, práce s kamerou příšerná, kdy zabírá často přímo do sluníčka, herci vylézají z obrazu, takže není jasné, co vlastně zrovna dělají. Tor Johnson celý film zmateně pobíhá po krajině a zmatení jsou tam vlastně všichni, takže je mnohokrát zřejmé, že ani nevědí, co mají vlastně hrát a tak si Francis vypomáhá vlastním voiceoverem, kterým vysvětluje, co se na plátně zrovna odehrává (!). Přitom ten námět je krásně béčkový, kdyby se ho ujal schopnější tvůrce (vidím krásnou fiktivní verzi od Roberta Rodrigueze, to by bylo žrádlo!), šlo by o prima biják. Odpad nedám jenom ze soucitu, z mé vrozené sympatie k outsiderům, kteří tak moc a moc chtěli, ale prostě jim nebylo souzeno. Jako Colemanu Francisovi. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama