Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 1

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (752)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Kdybych mela deti, tohle je presne ten film, na ktery bych je vzala - ma to pribeh, "pouceni", zajimave postavy, povedene dialogy a chybi tomu retardace Chipmunku a podobnych filmu. Na me jako dospelaka snad jenom moc cernobile (= sice dojde k mensi ekologicke katastrofe, ale nikomu to vlastne nevadi, hlavne ze slunicko sviti). ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemná a svěží, remastrovaná verze Knihy džunglí. Výborně zvolené obsazení hlavní hrdiny jménem Mauglí, precizní vizuál zvířat, ovšem celý koncept / scénář nebyl to pravé ořechové pro mé oči, což jest problém i původní animované verze samozřejmě. Kdybych měl porovnat animovanou Knihu džunglí z roku 1967 s tímto počinem z roku 2016, jednoznačně u mě vyhrává tato, záživnější verze. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle filmu se já na p***l nejspíš neposadím. Jakož zde drtivá většina zúčastněných. Máme zde sice kolosálně zpracovaný CGI. Jenže je tu jedno velký ALE! Tak předně, film prakticky nenabízí nijak zvláštní přepis. Srovnám-li to totiž s animákem z '67, tak je scénář velice okopčený a to z více jak 70%. A to je prostě špatně. Již jednou viděný, nebudu přece hodnotit opět vysokým hodnocením. Hodnocení srážím i za to, že je film daleko méně veselý, ale hlavně i málo vtipný. Osobně jsem se zasmál všeho všudy jen jednou. Jednoduše to tedy můžu shrnout tak, že je to suma sumárum jen dobře zabalený, naleštěný, hollywoodský pozlátko- Sice se skvělou propracovanou výpravou, ALE scénáristu bych za tohle nejraději zakopal někde ve sklepě! ()

tron 

všechny recenze uživatele

S pani manželkou sme na to chceli ísť do kina, ale niečo nám do toho prišlo a tak sme si museli vystačiť s televíznou obrazovkou. Čo je veľká škoda, pretože ak by som túto vizuálnu žranicu videl v kine, dal by som asi 5* a hovoril by som o jednom z najlepších filmov roka. Takto to bola „len“ bohovská, dojemná a vtipná zábava. Jonovi Favreauovi, ktorý sa preslávil prevažne ako extra neakčný komorník Tonyho Starka, pričom prvé dva diely aj režíroval, neuveriteľná „počítačovosť“ (v podstate je to CGI celé, až na chlapca) prekvapivo nezviazala ruky, ale naopak mu umožnila nakrútiť hravý, svižný, svieži a uvoľnený film. Kniha džungle je skvelý film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach takmer dokonalé, technicky a vizuálne vymazlené. Príbehy z Knihy džungle ma síce nikdy nejako zvlášť nezaujímali, ale toto bolo aj po tejto stránke výborné. Napínavé, dobrodružné a často i vtipné (hlavne medveď Balu bol srandovný), skvelá filmová zábava pre malých i veľkých. 85/100 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Mauglího (Neel Sethi) pri zbieraní medu pre Balúa (Bill Murray) doštípu včely. Štípance si následne natiera medom. V ďalšej scéne, ktorá sa odohráva v ten istý deň, štípance už nemá. (nirvana91)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 175 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama