Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 7

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Recenze (751)

POMO 

všechny recenze uživatele

Famózna prezentácia technických možnosti Hollywoodu s CGI tak úžasným, že živý Mauglí je najmenej zaujímavým živočíchom vo filme. A že je tam tých živočíchov požehnane. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Již tradiční zaoceánské vytírání si prdele nesmrtelnou klasikou Rudy Kiplinga, na které vyrostlo několik ještě nepostižených generací, než ta grafomanská pizda Rohlíková zkurvila svým ubohým a špatně napsaným plagiátorským brakem vkus té poslední, neutěšeně pokračuje. Nejprve kýčařské prase Dyzny udělalo ve svém patoanimáku ze všech sebepropracovanějších a sebetemnějších postav bandu kabaretně kolotočářských kokotů alá Bambi, zapatlaných máršmělousama, poté v Nové knize prezentoval Štefan Somrs Mauglího jako zoofilního buzeranta, no a do třetice všeho zlého to jindy sympatický a zručný tlusťoch Favró opět v hnědém dresu potraceného a zdegenerovaného Bratra v triku pojal tak, že při sraní na Rudův hrob náhodně vytrhal z jeho knihy pár kapitol a zvířat, rozmixoval s hrstí nevkusu, pytlem debilních nápadů jakéhosi nezdravě ambiciózního matlala a projímavou bárbekjú omáčkou Ankl Sem. Načež nám naservíroval Džanglbůk Revolušn. No, hlavně že Heryho Potrata uplácali skoro slovo od slova, aby těm slaboduchým dětem a pologramotným dospělým vizualizovali úplně všechny ty mocinky oblíbené a bezostyšně vykradené stylistické zvratky. Nicméně, kdyby si to nebralo Kiplinga až tolik do huby, je to naprosto … - a teď mě nenapadá žádný dostatečně výstižný superlativ, tak zkusíme ono vkusné maďarské - „popiči“ udělané! Opravdu jsem se celou stopáž ukrutně kochal, jak ta dnešní animace už zcela dokáže smazat rozdíl mezi načmáranými zvířaty a jediným autentickým cigánským Romulem, až jsem úplně zapomněl, jaké jsou to zase scénáristické psí granule, a i na to, že natočit Knihu džunglí bez Rikitikitaviho může jen totální zmrd, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct ignorant. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Člověk sleduje tenhle technologický zázrak a v mysli mu létá myšlenka, že "Budoucnost je teď" a ujištění, jaký obrovský skok vpřed filmaři udělali ve vývoji CGI animací a trikových prostředků za posledních 20 let, o tom se filmařům v "předjurském" období mnoha desetiletí mohlo jenom zdát. Tohle je bezesporu vrchol technických možností současného Hollywoodu a čichám čichám nějaké technické Oscary. A to prosím píšu jako divák, který nemá vůbec v oblibě digitální omalovánky, kterých je dnes ve filmech přecpáno a upřednostňuje manuálně vyráběné triky. Jenže tady vám do oči nebijou žádné digi orgie, které by působily nepatřičně, vše vypadá tak uvěřitelně a živě, až oči přechází. Když si uvědomím, že veškeré přírodní prostředí vznikalo v počítači, tak mi to prostě hlava nebere. Zážitek navíc umocňuje i báječná knižní předloha, a pokud její příběh naučil aspoň pár dětských diváků k lásce ke zvířatům, měl tenhle film smysl. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Fantastické, dobrodružné, poučné, přesahová rodinná zábava jak vyšitá. Rudyarda Kiplinga z dětství vůbec neznám, škoda a hanba mi. A Jon Favreau je velice variabilní režisér, po tomto filmu si troufám říct, že má i na první ligu! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že na první pohled jsem měl chuť film vypnout. Nějak se mi těžce dostávalo pod kůži, že zvířata v reálném nekresleném světě mluví a ještě k tomu anglicky. Po asi deseti minutách a sérií pěkných záběrů jsem si ale řekl, že vydržím a uvidím, co se z toho vyloupne. Vždyť samotná knížka od Rudyarda Kiplinga měla hodně chytrý příběh. No a on se z toho nakonec vyloupnul jeden z digitálně nejkrásnějších filmů, co jsem snad kdy vůbec viděl. Tak krásné záběry na džungli asi nikdy neuvidíte. To možná tím digitálem. Ale kouká se na to tak krásně, že Vám po shlédnutí bude okamžitě jasné, že lepší zpracování Kiplingovy knihy už v životě neuvidíte. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Favreau mě nikdy jako režisér extra nebral. Iron Man je zpětně slabší marvelovka, která stojí a padá hlavně na Downeym (o dvojce nebudu ani začínat), Kovbojové a vetřelci jsou mizérie a Zathura celkem fajn. Nic víc. Když si tedy vyšlápl na Knihu džunglí, kterou zná snad každý, nějak extra mě to nezajímalo. O to příjemnější je výsledek. Ne že by šlo o dokonalou podívanou, občas to příběhově dost drhne (opičáci mohli být kratší), ale jako film s ambicemi pobavit malé i velké diváky zkrátka tahle výprava mezi digitální zvířátka funguje. Favreau zvládá akční scény, napínavé momenty i humor a navíc si pohlídal i vizuál. Kniha džunglí je nádherná a filmová divočina snese srovnání i s avatarovskou Pandorou. Pořád je na co koukat a dovedu si představit, že prckové budou na plátno čumět s naprostým nadšením, ať už tam bude hláškovat Balú, děsit Šér Chán nebo syčet Scarlett Johansson. Nejde o filmovou revoluci nebo film, který se zapíše do dějin, ale o tu nejpoctivější žánrovku, kde téměř všechno funguje tak, jak by mělo. Dobře odvedená práce. A nebude mi vadit vidět ji podruhé. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $364,001,123Tržby Celosvetovo $966,550,600 Tržby za predaj Blu-ray v USA $26,388,371Tržby za predaj DVD v USA $19,385,611║ Disney prekvapuje aj naďalej zo svojimi hranými počinmi, je vidieť že vsadili aj v tomto smere na správnu kartu a je citeľné že sa snažia o čo najprepracovanejšie snímky, ktoré majú čo ponúknuť, ozdobou filmu nie je samozrejme príbeh, ktorý už každý dobre pozná ale prepracovaná triková stránka plusom na vrch je aj účelový 3D efekt, režisérsky to Jon Favreau zvládol ako najlepšie mohol, poteší aj Slovenský dabing. /videl v kine 3D verziu: 85%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nostalgický eskapismus na max. Dvě třetiny ryzí rozkoš ze stvoření světa a návratu k hodnotám, které mě jako dítě definovaly, poslední třetina tak trochu neodvratné poznání, že Favreau není mág a když má dobře namíchané karty, uhraje prostě důstojnou partii. Technicky bez debat masakr, výstavbou a gradací lehce rozpačité. Ale několik momentů hodných sloních slz. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Kniha džunglí je podobně jako Popelka velkou disneyovskou výhrou. Jon Favreau vzal klasický příběh a natočil ho na míru nové generaci, osobně jsem ale čekal o maličko víc. Rozhodně je třeba pochválit hodně solidní (digi)vizuál, parádní rozjezd a skvěle vybraného Mauglího. Povedla se i veškerá zvířata v čele s neselhávajícím Murrayho Balúem, jenže samotný příběh zas takové terno není. Jistě, na nečekané zvraty u takových projektů nebývá místo. Ve dvou třetinách ale Knize džunglí dojde dech, protože do ní úplně nesedí odbočka s opicemi, a ve finále není zužitkována spousta motivů, které se tu pozvolna budují. Zejména Elbův Šer Chán vytasí pár velice zajímavých myšlenek. Finále ale hraje na bezpečnou strunu a celé je až příliš krotké, jelikož musí jít na ruku nižším ročníkům. Osobně bych prostě ocenil něco trochu drásavějšího. Na druhou stranu ale chápu, proč se Favreau vydal zrovna tudy, takže to moc neřešte a klidně vezměte ratolesti do kina. Zásadní zklamání vám určitě nehrozí. (7/10) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokonalá filmová adaptace dětské klasiky Rudyarda Kiplinga. Patrně nejlepší CGI trikový film všech dob...reálnost počítačové animace je až neuvěřitelná... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSI, KDO JSI!“…“ /// Jednou budeme čumět na digitální přírodovědný dokumenty. Ne proto, že nebudou zvířata (aspoň myslím…), ale proto, že to bude reálnější. Taky su překvapenej, že tady songy nejsou nudně popíkový (ale ani rockový). Kniha džunglí je zábavná a poučná pohádka. Ať už tištěná, nebo (tahle) filmová. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu, kterou v roce 1894 napsal Rudyard Kipling, neznám. 2.) Potřebuju v zoologický vysvětlit, že Zákon džungle je klasický vymejvání mozků. 3.) Miluju baladu „O suchý větvi“. 4.) Thx za titule „.Bac.“ /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 4,028 // Otvárací Víkend v USA: $103,261,464 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letos vládne zvěř!! Jungle book mi od úvodních minut vyrážela dech intenzitou a nostalgií tak moc, že kdybych nespolkl všechny prášky na stole je zřejmě po mě. Tohle je doslova a do písmene Fairytale Orgasm! Kdyby mi někdo na začátku roku řekl, že záporákem roku bude Tygr, tak bych se mu s chutí vysmál a dnes bych se klepal na čelo, protože co zde Šér Chán předváděl za zvířecí, dominantní a nadřazený výkon klobouk dolů, respekt jsem měl jak nikdy a to radši ani nezmiňuji další zlo, které se v Džungli dokáže objevit, zde prostě není bezpečno nikdy. Jungle Book je také velmi poučný, vizuálně dech beroucí, divák místy neví, zda kouká na reálný svět či digitální ikdyž ví, že digitální je, zvířata jsou natočena úžasně, mají skvělé charaktery a věřím, že takhle nějak to funguje i doopravdy, musím pochválit i velmi intenzivní tempo, kde napětí z filmu graduje každou minutou a hlavně emoce, kde jsem se přistihl 2x v slzách a po každé na scéně byli sloni.Film řadím do topky a letos bude obhajovat definitivně přední příčky, takový zážitek jsem si z filmu neodnesl pěkně dlouho. Film má chybu pouze jedinou a to, že není o hodinu delší. 150% ()

tron 

všechny recenze uživatele

S pani manželkou sme na to chceli ísť do kina, ale niečo nám do toho prišlo a tak sme si museli vystačiť s televíznou obrazovkou. Čo je veľká škoda, pretože ak by som túto vizuálnu žranicu videl v kine, dal by som asi 5* a hovoril by som o jednom z najlepších filmov roka. Takto to bola „len“ bohovská, dojemná a vtipná zábava. Jonovi Favreauovi, ktorý sa preslávil prevažne ako extra neakčný komorník Tonyho Starka, pričom prvé dva diely aj režíroval, neuveriteľná „počítačovosť“ (v podstate je to CGI celé, až na chlapca) prekvapivo nezviazala ruky, ale naopak mu umožnila nakrútiť hravý, svižný, svieži a uvoľnený film. Kniha džungle je skvelý film. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Milá neurážející rodinná zábava pro každého. Pro každého, komu nevadí, že film při sebemenším náznaku riskování doslova stáhne ocas a raději pustí písničku. Pro každého, kdo si libuje v hnusném color gradingu. A nakonec pro každého, kdo v kině ocení minimum přemýšlení a maximum atrakcí. Mně tohle kombo ovšem nesedlo a ačkoliv jsem ještě nikdy nezažil v kině takhle boží hlasové obsazení, víc jak 6/10 si to prostě nezaslouží. V ideálním světě by se měl Favreau vrátit zpátky k indie filmům a Disney se na tyhle ultra-příjemné adaptace klasických příběhů vykašlat. V ideálním světě... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Mauglí dal Tarzanovi na prdel po všech směrech. Lepší příběh, vizuál a asi 100x sympatičtější hlavní hrdina, kterej nevypadá jako po lobotomii. Zatímco Tarzan se houpal na liáně a dostával přes držku od goriláka, Mauglí si vytřel prdel s Šer Chánem, kterej šel na konci filmu za kolosálního debila a krásně pohořel. Balú mi silně připomínal jednoho kámoše, takže si mě získal hned a král Ludvik zaperlil ještě víc než Šér Chán. Takhle blbě sám sebe pohřbít...no co dodat, blb to byl. Kaa si mohla z fleku otevřít erotickou linku jelikož měla tak sexy hlásek, že by jí volal i suchar Baghíra když by si po nocích leštil vocas a lízal koule. Prostě pohodovka. Jo a bacha na vlčí propagandu ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Film a mnohaprecedentní okupace spojenou armádou dvou kusů pitomstva, kocoura a sedmnácti plyšáků, která změnila suverénní stát mé postele na míru na podměrečné hnízdo, je bezkonkurenčním budíkem pro nostalgii. Po časech, kdy děti a orangutani měli tolik slušnosti, aby ti první kopali svou matku zevnitř do ledvin namísto incize loktu mezi žebra, a druzí nepotřebovali ke svému „ook“ muzikálová čísla. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Překrásné zpracování Knihy džunglí. Zatím asi nejpovedenější, co jsem viděla. Klučina, co sehrál Mauglího byl vynikající, ale i zvířata s ním drží parádně krok. Pořád je na co koukat. Trošku zbytečná mi tam přišla jen opičí pasáž. Především bez té zpívající opice bych se obešla. A těch pár minut je pro mě nakonec důvodem, proč nedám plný počet. Přesto doporučuji a ráda si pustím znovu. 4,5* ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama