Reklama

Reklama

Les Démons

  • Francie Les Démons du sexe (více)
Horor / Erotický
Francie / Portugalsko, 1973, 119 min (Special Edition: 79 min, Director's Cut: 98 min)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Historické drama odehrávající se v období inkvizice a honu na čarodejnince, příběh dvou lesbických sester pod vedením Jesuse Franca. Typický Franco jehož fanoušci asi budou šílet blahem, všude samé krásné nahé ženské tělo kdykoliv je to jen trochu možné, opravdu horké jeptišky, hodně sexu (především lesbického), kamera neustále snímající ňadra, bobry, zadky, k tomu nějaké to mučeníčko, trocha sadomasochismu, všecko mi to tu ale připadalo takové umělé, naleštěné, nastrojené a načančané, sleazy scény tady byly skutečně zastoupeny v hojném počtu, ale na druhou stranu nebyly tak silné jako v jiných filmech svého žánru, jako spíše jednotvárné-pořád to samé dokola. Zhruba tak ve stejné době a na toto téma vznikly podle mě dva daleko lepší lepší viz "Mark of the Devil" nebo "The Witchfinder General", tenhle ten pokus o Nunsploitation film nebyl z mého pohledu nikterak moc přesvědčivý (i když příběh sám o sobě nebyl vyloženě špatný-ale ani ne nový), jako směšný, nezáživný a hlavně nudný a to i přes občasnou divokost a hrůznost z některých sekvencí. Děsivá tvář inkvizitora to lepší tady. Film je ale jinak docela zajímavý podivuhodnou kombinací 70s rockové hudby, která je tu vkomponována do prakticky všech odvážných erotických scén (melodie je skutečně velmi chytlavá a člověka dobře navnadí), ale toho jsem si už všiml u některých filmů ze Soledad Mirandou režisérovým hereckým trumfovým esem. Jedna z hlavních hereček tady (krásná portugalská blondýnka Britt Nichols), jakoby z oka vypadla tehdy ještě nenarozené Angeline Jolie! Také se vám zdálo? Stejné oči a rty! Také asi hodně záleží na verzi kterou jste viděli (nejčastěji uváděná stopáž je v rozmezí 83 -116 minut) já viděl italsko-francouzskou verzi s aj titulky čítající 112. minut, kde by snad nic důležitého chybět nemělo. Podobné filmy; "Satánico Pandemonium", "Marquis De Sade's Justine", "Bloody Judge" nebo "Devils" 71. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Představte si hammerovské béčko natočené v jižnějších zemích, kde všichni mluví francky a jsou odvážnější, a dostanete přibližnou představu o tomto snímku. V rámci žánru zajímavý příběh je doplňován nic neprovokujícími scénami, erotikou bez náboje a směšnými triky kazícími celkový dojem historického dramatu. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Náhodou, guilty pleasure. Nahota, výprava, kostýmy, história, nunsploitation a witchcraft. Pripadá mi, že Franco mal jeden z najväčších rozpočtov, čo kedy mal, je tu dokonca aj nejaký ten šerm, aj keď efekty kostier mohli byť lepšie. Ale nevadí to, bohato to vynahradzuje všetko okolo. Diablovo zneuctenie je odvážne a disturbing, ostatne celý film je poburujúci, tak ako by mal byť. Francovi dvorný herci sú tu skvelí, duo ústredných witch krásne a sexy. Dej je na Franca nebývalo sústredený. Užil som si to. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bradavky, bobry a celulitídové zadnice. Inkvizítorské mučenie. Satanov vyslanec v šatoch a červených legínach, odzadu znásilňujúci blonďatú hlavnú hrdinku (jedinú necelulitídovú). Všetko v priestoroch hradov a na historických nádvoriach, v dobových kostýmoch z dôb Čachtickej pani. Vážne sa tváriace, do dvoch hodín rozmáchle exploatačné erotické béčko. Síce telenovelovsky na smiech, ale stojí viacej na strane sexy čarodejníc než sadistických inkvizítorov a lezbických inkvizítoriek, pričom zaujímavo zamiešava karty medzi nimi. A tým si udrží guilty pleasure zábavnosť do poslednej minúty. Aspoň u mňa. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Scénář, režie, hudba: Jess Franco. Další překvapení z dílny mistra Franca. Ošemetná je délka filmu, ale zato prostředí a pohledné představitelky stojí za vidění, obzvláště krásná Britt Nichols. Francova odpověď na Ďábly Kena Russella (1971). Margareth a Kathleen jsou dcery ženy usvědčené z čarodějnictví, a tak aby nenásledovaly odkazu své matky musí vstoupit do kláštera, kde nakonec stejně Ďáblově chtíči podlehnou. Nunsexploitation s mnoha odhalenými scénami a tortury. Řekl bych, že tento film byl pro mě lepší než Love Letters of a Portuguese Nun. Zatímco jsou v mnoha filmech čarodějnice jen nepohodlné báby, svůdkyně, věštkyně a léčitelky, zde se konečně setkáváme i s čarodějnickým kouskem v podobě "polibku smrti". ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama