Reklama

Reklama

Eugenie de Sade

  • Česko Eugenie (více)
Trailer
Thriller / Drama / Pornografický
Lichtenštejnsko / Francie, 1974, 91 min

Obsahy(1)

Film Jesuse Franca, mistra sadismu a erotiky. Podle světoznámé novely mistra žánru Markýze de Sade.  Eugenie Radeck je krásná, ale plachá dívka, která žije se svým nevlastním otcem na předměstí Berlína. Její otčím je slavný spisovatel erotických románů. Jednoho dne Eugenie objeví jeho skrytou novelu, jejíž erotický obsah ji ovlivní natolik, že jím začne být sexuálně posedlá. Když otčím zjistí, že jeho tajnou novelu četla, rozhodne se ji zasvětit do světa plného sexuální perverze, sadismu a nakonec i vraždy. Eugenie se ochotně stane jeho komplicem a společně spáchají dokonalý zločin, který otčím roky plánoval. Po čase však i on zjišťuje, že jeho dokonalý plán má trhliny, o kterých předem nevěděl... Film natočil režisér Jesus Franco, který je považován za mistra sadismu a erotiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další filmová adaptace z pera Markýze de Sade, tentokrát od Jesse Franca, který se romány Markýze ve své tvorbě inspiruje velmi často. Příběh diváka přivádí na předměstí Berlína, kde v domě na okraji jezera žije, dle vlastního mínění, nedoceněný spisovatel se svou nevlastní dcerou Eugénií. Čekání na docenění vlastního díla si krátí psaním esejí, kritik a studiem erotické literatury různých kultur. Eugenie jej bezmezně obdivuje a často do otčímovy práce nahlíží. Jednou však objeví spis, který ji přivede na cestu zvrácených fantazií, které v ní její neméně zvrácený otčím podporuje. Spolu tvoří maniakální dvojici, která objevuje krůček po krůčku "svatý grál" nadvlády člověka nad člověkem v podobě sadistických, sexuálních vražd. Do cesty se jim ovšem připlétá jejich společný známý z jednoho večírku, spisovatel Atila. Snímek i přes kratší stopáž zavání občas nudou. Herecké výkony jsou naopak perefektní, ať se jedná o ústřední dvojici maniaků či jednu z obětí, kterou ztvárnila Alice Arno, známá z adaptace Justine de Sade z roku 1972 nebo pozorovatele v podání samotného autora Jesse Franca. Dílko samozřejmě disponuje velkou porcí převážně ženské nahoty, spojené většinou s bolestí či s extází z jejího působení vytipované oběti. Celé dílko nádherně dokresluje vkusně zvolená hudba a záběry na pošmourný potemnělý Berlín. Hodnotím třemi poctivými hvězdami. ()

Bluesun 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatné, jak to může vypadat z traileru. Hlavní hrdinka je fakt nádherná (asi si dám dám herečku do osobní top1 rajcovních hereček, škoda, že zemřela tak mladá). Film má zajímavý a fascinující způsob vyprávění. Film je hlavně drama o moci nad druhými o ovládání a o lásce. Spíš než fascinaci de Sadem zde čtu jeho kritiku. Poctivé tři hvězdy ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Varianta na slavný román Markýz de Sade tentokrát v příběhu zasazeným do moderního Berlína ( v době vzniku) pod režijní taktovkou Jesuse Franca specialisty na nenáročné nahotinkové filmy se Soledad Mirandou v hlavní roli. Dneska už jen jako kuriozita, kterou člověk bere jen vážně snad kvůli osudu hlavní hrdinky, která se nedožila premiéry. Film, který přesně zapadá do filmografie režiséra. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke jménu režiséra fenomenálního makera Jesse Franca jsem čekal také více erotiky. Jak už bylo napsáno nahoty je přiměřeně, ale chybí tomu štiplavější sex, jak je u Jesse zvykem. Vděčné téma markýze De Sade je zde parafrázováno do příběhu mladé dívky, která objeví spisek svého otce, jinak spisovatele erotických románů. Tak proč se nepoučit... ()

foils 

všechny recenze uživatele

Na erotický film bych čekal víc erotiky (nikoliv jen nahoty). Na thriller nedává jednání většiny hlavních postav moc smysl. A coby moderní adaptace markýze De Sade zase film působí neuvěřitelně lacině a plytce - to se týká nejen scénáře a hereckých výkonů, ale třeba i střihu a svícení (v řadě scén sledujeme temné postavy na přepáleném pozadí). * 1/2 (30 %) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Přestože byl film uveden až v roce 1974, natáčení probíhalo už od roku 1970. Na filmu se začalo pracovat jen krátce po dokončení dalšího Francova filmu Hrabě Dracula (1970). (Karlos80)

Reklama

Reklama