Reklama

Reklama

Delirium

  • USA Delirium (více)
Trailer

Přesně tak je na tom náš hlavní hrdina (Topher Grace). Vrací se z psychiatrické léčebny na rodinné sídlo, které zdědil po svých rodičích. Ale protože je jeho propuštění z ústavu jen podmínečné, po dobu třiceti dnů se musí pravidelně hlásit své probační dohlížitelce a nesmí opustit dům. Jinak mu hrozí další internace na psychiatrii. A tam zpátky rozhodně nechce. Na rozloučenou dostal od svého psychiatra léky, které musí pravidelně užívat a jednu radu: „Věř rozumu, ne svým očím.“ Jenže v opuštěném domě zaplněném vzpomínkami na něj číhají nečekaná překvapení. Zprvu nenápadná, ještě celkem vysvětlitelná normálním rozumem. Ale když se začnou zhmotňovat vzpomínky a odehrávat další paranormální jevy, začne o svém zdravém rozumu pochybovat. Je v domě doopravdy sám? A pokud není, skrývají se v něm skuteční lidé, nebo to jsou nějaké děsivé přízraky, které si vyvolal ve své hlavě? Co z toho všeho je vlastně skutečné? (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobrej mysteriózní rozjezd a i když mě těší, že jsem vyústění neodhadl - jakkoli jsem si zpočátku myslel, že jsem scénář prokouknul. Na druhou stranu mě druhá půle ani vyloženě neohromila. Sklouzlo to do určité béčkovosti a i když je film místy docela nepříjemný a umí vyvolat mrazení v zádech, od scénáře jsem čekal trochu víc. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se sebevíc vžít se do hlavní postavy, ale prostě tam žádná lítost ani vcítění nebylo i když tam měl týpek plakát offspring. Příběh a dialogy uplně pro mě nezajímavý, srala mě tam ta stará škeble a přišli mi všichni bez duše a když se tam ukázala backstory, tak to nebylo nic, co by mi vyrazilo dech. Byli tam ze začátku takový dvě menší creepy psycho scény, ale jinak mě absolutně nic nezaujalo. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Škoda a opět, promarněný potenciál, jako film má několik vydařených věcí, které stojí za vypíchnutí. Dost se jich točí kolem otce, jeho kamer, tajných chodeb, fetiše a i toho co schovává v domě, nemluvě o hafanovi, který je nebo neni. A to je otázka, kterou si budete pokládat, větší část filmu, co je skutečnost a co ne, přitom výše zmíněné věci, filmu propůjčovali až démonickou auru. No a pak se to zvrtlo a skončilo to přesně tak, jak si to všechny ženský v sále přáli. On DiCaprio, chtěl asi tak nějak navázat na Shutter Island, nepovedlo se. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Ovládni strach a když budeš na pochybách věř mozku, né očím... Delirium má za mě blíž spíš k psychologickýmu thrilleru než k hororu. Příběhově jde o takovou tu klasiku kdy hlavní hrdina Tom Walker(Topher Grace) je propuštěn z psychologické léčebny na 30denní zkušební podmínku. Stále bere silné prášky(Antipsychotika) a tak neví a tápe a spolu s ním i divák jestli o co vidí jsou jen vidiny, halucinace nebo je to realita. Tip na tenhle film jsem dostal od uživatele HorrFi za což mu tímto děkuju. Sice nejde o žádnej trhák ale dokázal udržet moji pozornost po celou svoji stopáž bez toho abych se začal nudit. A o je hlavní. 3hvězdy ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Delirium je zajímavější na povrchu, než uvnitř. Nedá se říct, že je film špatný, avšak nenabízí nic moc nového. Některé věci se dějí nelogicky, a závěrečná třetina filmu dle mého zbytečně překombinovaná. V hororové poloze působí snímek daleko lépe, než jako thriller o psychicky nemocném člověku. Výkony herců jsou tak nějak přiměřené nízkorozpočtovému snímku, a i když se jedná rozhodně o zajímavější kousek mezi mysteriózními thrillery, mezi projekty studia Blumhouse zůstane ve stínu daleko úspěšnějších kolegů, jako Uteč či Rozpolcený. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Podle aktivity Deliria dělíme na tři druhy: furibundní – s velkým motorickým neklidem, bladní – bez neklidu a musitující – na základě pohybů vykonává pacient drobné automatické pohyby (třebaže si myslí, že „čistí“ povlečení). [Zdroj: upsychiatra.cz] (Varan)
  • Více než 7 milionů hospitalizovaných Američanů každý rok trpí deliriem. (griph)

Reklama

Reklama