Reklama

Reklama

Konec šňůry

  • USA The End of the Tour
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

"Aké by to bolo uniknúť smrti tým, že sa do nej vrhnete, napríklad, skokom z horiaceho mrakodrapu?" Dej príbehu je zasadený do roku 1996, kedy mladý spisovateľ a reportér presláveného magazínu ''Rolling Stone'' David Lipsky (Jesse Eisenberg) chce uskutočniť ohromujúce interview s hviezdou spisovateľského neba tej doby Davidom Wallaceom (Jason Segel). Wallace žije v ústraní, ďaleko od ľudskej spoločnosti, iba so svojimi dvoma psami, no práve o ňom sa v krajine v tom čase najviac rozpráva. Keď sa Lipskymu podarí s Wallaceom skontaktovať, zistia, že toho majú veľa spoločného. Spolu sa pokúšajú prísť na to, prečo sú ľudia ako oni, pochádzajúci z vyššej strednej vrstvy, s excelentným vzdelaním a jedným z najzaujímavejších zamestnaní, vnútorne prázdni a nešťastní. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Příklad filmu u kterého stačí pouze brilantní scénář a perfektní herecké duo, u kterého nevidíte herce, ale reálné postavy. Už dlouho jsem nenasával dialogy s takovým emočním vypjetím. Film po kterém jsem zůstal v dlouhém zamyšlení s nicotným pocitem uvnitř, na který jen tak nezapomenu. Jesse Eisenberg je sice skvělý, ale celý film si pro sebe s naprostou všedností krade Jason Segel, který mě poprvé zcela přesvědčil o svém hereckém umu. Hodinu a třičtvrtě dlouhý rozhovor mezi dvěma osamělými muži předstředního věku, který mě ani na chvíli nepřestal udivovat. 8.5/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, kde padne hodně slov, hodně vět, sní se hodně jídla, vypije pití a vykouří hodně cigaret. Ale hlavně je to tak hrozně moc civilní a přirozený, až jsem zíral. Oba herci jsou perfektní, jsou sví (resp. nepůsobí to uměle) a prostě si povídají o všem možným. Tak to celý vypadá. Hlavně mě překvapil J. Segel, kterýho především známe jako jeblýho týpka z HIMYM, ale pozor. On umí hrát i jiný věci a zatraceně dobře. Bylo to vlastně hodně smutný, osamělý a depresivní, přesně takový, jakej byl život D. Wallace (aspoň v poslední době). ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde si dám asi jednou repete. Nejen, že Jason Segel hrál skvostně, ale jako spisovatel David Wallace při tomto konverzačním dramatu vypouštěl mezi řádky velmi zajímavé pravdy (perličky) a postřehy ze života, kdy i redaktorovi nejednou zamotal hlavu. Na konci řekl něco, co mě zaujalo a kdo ví jestli neměl pravdu. A naopak jedna věc, kterou při prvních rozhovorech rozvinul David (Jason) byla perfektní. Proč se cítíme tak prázdní a nešťastní?......to stojí za mrknutí. Já jsem vděčná za zhlédnutí Konce šňůry, přestože jsem z nejasných příčin kolem něj chodila bez zájmu. Výborné, ale asi ne pro každého, musí se dívat víc za oponu a proto si to dám někdy znovu. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Všeobecně se dramatům postavených na rozsáhlých konverzacích, kde se hloubá nad smyslem bytí, nebráním.. Mým favoritem jsou tři báječné kousky „Před ……“ od Richarda Linklatera.. Drama „Konec šňůry“ mě nalákalo příjemným obsazením (Jason Segel, Jesse Eisenberg), bylo relativně stravitelné, ale na můj vkus příliš ploché a obyčejné.. K žádnému dramatickému vyústění nedochází. Děj plyne aniž by se jakákoliv z postav posunula nebo došlo k nějakému titěrnému vyhrocení.. Hlubší myšlenka se nekonala.. Humor chyběl.. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Segela jako komika, budete si na jeho zdejší komplikovanou postavu a podobu chvíli zvykat. Na Eisenberga si musím zvykat vždycky. Z ranku filmů "Dva ukecaní muži" bych doporučila spíše Jak ukrást Bizona s Hoffmanem nebo Chinese Coffee s Pacinem. Mělké i hluboké myšlenky v obou jsou kultivovaněji napsané, herecké persony a jejich výkony nevyvratitelně úctyhodnější. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Jason Segel musel kvůli roli Davida Fostera Wallaceho přibrat přibližně 15 kilo, které ale poté úspěšně shodil. (Juditt)
  • Nakrúcanie prebiehalo v Grand Rapids, v štáte Michigan a v Bostone. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama