Reklama

Reklama

Konec šňůry

  • USA The End of the Tour
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

"Aké by to bolo uniknúť smrti tým, že sa do nej vrhnete, napríklad, skokom z horiaceho mrakodrapu?" Dej príbehu je zasadený do roku 1996, kedy mladý spisovateľ a reportér presláveného magazínu ''Rolling Stone'' David Lipsky (Jesse Eisenberg) chce uskutočniť ohromujúce interview s hviezdou spisovateľského neba tej doby Davidom Wallaceom (Jason Segel). Wallace žije v ústraní, ďaleko od ľudskej spoločnosti, iba so svojimi dvoma psami, no práve o ňom sa v krajine v tom čase najviac rozpráva. Keď sa Lipskymu podarí s Wallaceom skontaktovať, zistia, že toho majú veľa spoločného. Spolu sa pokúšajú prísť na to, prečo sú ľudia ako oni, pochádzajúci z vyššej strednej vrstvy, s excelentným vzdelaním a jedným z najzaujímavejších zamestnaní, vnútorne prázdni a nešťastní. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, kde padne hodně slov, hodně vět, sní se hodně jídla, vypije pití a vykouří hodně cigaret. Ale hlavně je to tak hrozně moc civilní a přirozený, až jsem zíral. Oba herci jsou perfektní, jsou sví (resp. nepůsobí to uměle) a prostě si povídají o všem možným. Tak to celý vypadá. Hlavně mě překvapil J. Segel, kterýho především známe jako jeblýho týpka z HIMYM, ale pozor. On umí hrát i jiný věci a zatraceně dobře. Bylo to vlastně hodně smutný, osamělý a depresivní, přesně takový, jakej byl život D. Wallace (aspoň v poslední době). ()

larelay 

všechny recenze uživatele

vzdy som tvrdila, ze rozpravat sa s cudzimi ludmi vas v zivote obohati viac, ako s ludmi, ktorych poznate a mate radi (alebo aj nemate). raz, ked pojdem na moj vytuzeny road trip po Europe, najdem si nejaku obet a zavesim sa a nu/neho aspon na tyzden :D ale teraz vazne... vyborni aj Jason aj Jesse. a posledna scena ma naozaj dojala. velke prekvapenie. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Jeden dlouhý rozhovor rozpínající se přes celou stopáž filmu je vtahující a upřímnou diskuzí, která umí pobavit, dojmout i prinutit k zamyšlení a sděluje divákům mnoho zajímavých myšlenek o životě, kdy se s mnohými dokážete ztotožnit, což zážitku dodává na atraktivitě. Herci jsou vedle scénáře základním kamenem úspěchu a Jason Segel s Jesse Eisenbergem podávají výborné výkony a v případě Segela jde dost možná o nejlepší roli jeho života. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Konverzačka, která mě zastihla za asi nějaké špatné konstelace hvězd. Dialogy mi úplně nesedly, takové upovídané kousky od Richarda Linklatera mi lahodí mnohem víc, dvě postavy se procházejí a nostalgicky si vyměňují zdánlivě obyčejné myšlenky. Tady jsem velmi brzy rezignoval, což směrem k tvůrcům samozřejmě není úplně fér, ale i jak se dívám okolo, nejsem sám. Režie byla navíc hrozně ospalá, chyběla mi nějaká přidaná hodnota. Zatímco u minulé režisérovy zastávky, Kouzla přítomného okamžiku, jsem psal, že charaktery se neokoukají a výsledný dojem nesplyne se stovkami podobných romantických dramat pro mladší ročníky, tady bych se toho naopak velmi obával. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nepostřehl, že je to životopisný a trošku jsem postrádal smysl. A celou dobu mi znělo v hlavě, OK, pěkně jim to chlapcům debatuje, ale proč? Proč tohle někdo natočil, když už, tak bych si to radši přečetl jako knihu. A ejhle, ona to kniha je a ti chlapci jsou skuteční, nebo spíš byli. Takže jako audio-video kniha asi fajn, jen bych rád věděl, nakolik je Segel podobnej (chováním), skutečnému Wallaceovi, protože já tam pořád vidím moc Segela a Eisenberg je pro mě moc Eisenberg. To mě trošku rušilo a jinak jsem to dokoukal, párkrát se zamyslel, rozhodl se, že si přečtu Wallaceův Nekonečný žert a to je tak všechno. Je to prostě o dvou chlápcích, co si zajímavě povídaj. Pro lidi, kteří vůbec nevědí, o kom to je, je to možná trochu mimo. Jo, a je tam spousta zvláštních pohledů, nuancí, které působí za á rušivé, za bé zajímavě a asi byly záměrem. Je to zvláštní film. To je zase komentář, že by jeden sral... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Jason Segel musel kvůli roli Davida Fostera Wallaceho přibrat přibližně 15 kilo, které ale poté úspěšně shodil. (Juditt)
  • Nakrúcanie prebiehalo v Grand Rapids, v štáte Michigan a v Bostone. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama