Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 1 (1972) (série)


Zatloukat (S01E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Muž se po útěku od své milenky Kadlecové, kde ho vyrušil manžel, vrací domů bez kalhot. Snaží se to zatajit a jeho manželka předstírá, že o ničem neví. Tu náhle přichází pan Kadlec zachránit situaci. Manžel totiž netuší, že Kadlec je milencem jeho ženy. Chce říct manželce pravdu, ale toho se bojí pan Kadlec, který vlastně proto přišel. Manželka si sice vše domyslí, ale ke spokojenosti všech nakonec nikdo nic neprozradí. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

On podvádí ji, ona zase jeho. A všichni k tomu musí zaujmout stanovisko. Z obvyklého bakalářského (pod)průměru vytahují tenhle manželský čtyřúhelník zúčastnění herci. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Podskalský a jeho výsostné téma. Herecké obsazení je výborné, kraluje Miloš Kopecký. S čím mám ovšem problém, je obsah příběhu a jeho rozuzlení. Tak si v nefunkčních manželství navzájem zahýbáme, ale stejně spolu žijeme. A dál? ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatloukat, zatloukat a když něco rupne, zatloukat dál! Vynikající herecký koncert dua Kopecký-Brodský s padnoucí pointou. A průvodní i závěrečný vstup Miroslava Horníčka neměl chybu. :-) ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká škoda zbytečně vykecané pointy. Přesto se jedná o jeden z lepších bakalářských příběhů, hlavně díky úžasné Aleně Vránové (jí patří 4. hvězda). Ještě se hodí podotknout, že doktor Plzák není autorem proslulé rady pro nevěrníky "zatloukat, zatloukat a zatloukat", jak se v souvislosti s jeho jménem traduje. Zbavit se autorství se mu do konce života nepodařilo, i když v mnoha rozhovorech se od výše zmíněné hlášky distancoval. To jen pro pořádek. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zatloukat, zatloukat, zatloukat!" Kdo by neznal snad nejznámější hlášku MUDr. Miroslava Plzáka CSc., která byla v této bakalářské povídce vskutku vyvedena do své neskonalé dokonalosti. Zdeněk Podskalský st. stoprocentně věděl co píše. Hra pro tři herce s intelektuálními dialogy, která byla pro všechny doslova hereckým koncertem, pobaví a snad i poučí. Dokázal by to takhle zahrát někdo z dnešní nové herecké generace? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je opravdu neskutečná pitomost, navíc natočená Zdeňkem Podskalským, že mi skoro připadá, že byla vytvořena uměla a ne že se někomu stala doopravdy. A když se navíc v jedné z rolí objevil Miloš Kopecký, jako bychom sledovali jednu z epizod Alfonse Karáska. Zapojení vypravěče, nebo chcete-li moderátora, do děje tímto způsobem mi taky moc nesedí. ()

Reklama

Reklama