Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem díl Kuře – 36denní životní cyklus. Poučné. Čekal jsem viditelné týrání zvířat za účelem větší produktivity a nic. Pobavila mě hláška, že líhnutí nelze uspěchat. Ale doba růstu kuřete je třikrát kratší - 36 dní.Potěšilo mě také, že se kuřata nekrmí antibiotiky a růstovými hormony. 19,5 kuřete na metr čtvereční- možná jsou extrovertně společenská. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"50% masa a zbytek je chemické inženýrství." Já mám celkem v oblibě svůj trávící trakt, takže si již dávám pozor na to, co jím proženu. A Roman Vaněk na tom má lví podíl, takže se zájmem sleduju i jeho putování výrobnou dobrot i šmakulád. Chápu, že přitom musí být na výrobce hodný, protože by ho ti další nepustili do výroby. Nicméně vtipné to je, poučné je to taky a mě to baví. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Chvályhodný osvětový pořad, který ukazuje jak moc český národ škodí sám sobě. Neznalost, zabedněnost, chytračení a sleva za každou cenu, jenž se v konečném důsledku obrátí proti spotřebitelům. Je to škoda, protože zde v tuzemsku byla vždy vysoka kvalita potravinářské produkce. Jak symbolické je to, že se u nás, už ani droždí nevyrábí...77%. PS: Roman Vaněk to přehání a chová se vyloženě jako ocas. Je rušivý (nevtipný) element, který vymýšlí různé češtinářské patvary za každou cenu. Jeho buranské, dětinské chování je na pár facek. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jídlo s.r.o. rozkrývá pozadí výroby určitých potravin (pečiva, šunky, ...), kdy ukazuje na jedné straně velkovýrobu a na druhé straně pečlivou ruční práci. Nečekejte brutální investigativní novinařinu, ale nutno říct, že otevřená rozmluva s ředitelem masokombinátu o tom, co normy umožňují vyrobit, a záleží na tom co si kdo objedná (a tudíž co zákazník nakupuje neboli žádá od svého prodejce;)), to byla věc nevídaná a neslýchaná. A konečně někdo taky vypustil veřejně zprávu o tom, že oni ti Němci nejsou zdaleka takoví frajeři jako se stalo módou tvrdit. Viz "vepřové maso, to v ČR znamená vepřové maso, sval - v Německu to znamená i kůže, chrupavky atd";). Procento masa ve výrobku je sice přínosný údaj, ale měli bychom se podle mě ptát právě na to, co je to za maso... Připravte se ale na to, že když ředitel velkopekárny tvrdí, že všechny chleby jsou kvalitní, nemůžete ho brát vážně. Kdokoliv si kupuje Tesco konzumní chléb a pak občas zavítá do pekárničky koupit si bochník "řemeslného" chleba, musí prostě poznat rozdíl. "Splňuje normu" nerovná se "stojí za to". Ale to není problém pořadu Jídlo s.r.o., ale stavu českého potravinářského byznysu, a náročnosti konzumenta, že?;) BTW comics s Ro-MANem mě baví:) Takže? 80%, jen houšť - snad jen méně "pupíků" a "mazlů"... ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele

Pořad je veden velmi zajímavou formou, kdy se kuchařský odborník Roman Vaněk dostává do různých firem zpracovávající potraviny. Líbí se mi, že i když tomu nejspíše dost rozumí, tak se šéfů výroby ptá jak malej Franta - pořad je vhodný i pro technologicky či chemicky méně nadané kusy. Navíc jeden z důvodů, proč jsem v poslední době hodně omezil tzv. šmakulády, protože vidět, jak se vyrábí je opravdu nechutné. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama