Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (833)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Jako správný "sluníčkový" občan poněkud xenofobní České republiky jsem si moc moc přál, aby se mi to líbilo; aby to jakože stoprocentně fungovalo. Bohužel, radost můžu zkonstatovat pouze poloviční. Jedna věc je totiž chtít si z něčeho takového udělat srandu (což je v naprostém pořádku), druhá věc ovšem je zároveň vědět jak na to. A to podle mě de Chauveron tak úplně nevěděl. Že o sobě obyvatel afrického státu opakovaně mluví jako o "Afričanovi", osobně považuju za nebezpečnou banalizaci, která by jistě odpovídala realitě, kdyby se omezila čistě na Clavierovu rodinku (ostatně, stereotypy vládnou světu), takhle už ale zasahuje někam, kam by správně neměla. Afrika je kontinent; světadíl jaksi netušené rozlohy a diverzity. A tohle vůči ní jednoduše není fér. Jakkoliv odlehčeně je to podáno. (A že i lecjaké humorné narážky mají značné rezervy.) --- Na druhou stranu, tohle je přece ztřeštěná francouzská komedie, kde se všechno vyřeší za 10 minut a pokud možno nad džbánkem vína, takže přestaň rýpat Tomáši, a buď rád za ty super detaily jako matčino roztomilé pátrání po kořenech rasismu nebo mladší verzi Mélanie Doutey v roli Laury. Ano, dobře... tak já tedy jsem. --- "I'm not a racist, but..." detector: Hapretor, Mojdas. :) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Toto je príklad komédie, akých by malo byť viac. Je to vtipné, je to chytľavé, zaujímavé a aj vcelku originálne. A napriek tomu, že je v tom trošku rasistický humor, tak to nie je podľa mňa negatívne, ale naopak to trošku odzrkadľuje ľudí, akí reálne sú. A v skutočnosti môžu mať aj dobré stránky, len sú mnohými okolnosťami už maximálne frustrovaní. Smial som sa často, film má skvelé postavy, príbeh je ľahko sledovateľný a svižný, navrhujem, aby ste si film čekli, ak ste to už medzitým neurobili. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dovrzal jsi, rasisto! Milenci jdou najisto." Chci se stát rasistou. Jasná volba i vzhledem k mému iracionálnímu strachu z myší. Jen nevím jakým. Rasistou černým, bílým nebo žlutým? Asi je to fuk, hlavně aby to bylo košer. Můžu si taky hodit západoafrickým frankem. A až si vyberu, budu i já vdávat dceru. Pár bodů ze svatebního itineráře:  *Na zahradu dát stany, beduíni jsou na ně zvyklí. *Pro černochy chatrče. *Popřát novomanželům, ať se jim narodí zdravé, jako zebra pruhované děti. *Zkontrolovat tchánovi chrup, zuby typu Simba. *Obhájit si zasedací pořádek: Bílí budou sedět na černých (seslích), žlutí vzadu, budou všem dýchat na záda, židi vpředu u zdi (nářků), komunisti vlevo a muslimové extrémně napravo. *Kněz bude ve zpovědnici sedět na prdeli a za břicho se popadat, jaký mají ti chudáci rodiče pech. *Policie bude sedět v Antonech, připravená pomáhat a chránit proces integrace. *Ve 13:30 obřad, ANO, ANO, slzy dojetí, objetí, polibky, pohlavky, všeobecná rvačka. *Od 14 hod. volný program, vyprávění rasistických vtipů. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Předně chválím českého distributora za povedený a nezprzněný překlad. Lehký jazykový posun nevadí, významově to sedí a je to vtipné. Smál jsem se od začátku do konce, komedie o předsudcích, rasismu, problémech v rodině a vzájemné lidské nesnášenlivosti mi absolutně vyhovují. Christian Clavier nám krapet zestárnul a zhnědnul ze svých dýchánků se Sarkozym a dalšími podobnými ničemy z UMP, ale stále je to špičkový komik, jenž umí hrát i pouhou mimikou. Relativně neznámý herecký ansámbl rovněž přispívá k celkovému úspěchu filmu a vůbec se nedivím diváckému úspěchu ve státech, které se musí potýkat s cejchem koloniálních mocností a současnými těžkostmi spojenými s imigranty. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek mi přišel divný, všechny ty urážlivé poznámky a na druhou stranu ta přílišná přecitlivělost na každé slovíčko, ale pak mě to začalo bavit. Třeba zpěv hymny mě vyloženě dostal a na konci už to bylo vyloženě fajn a tak jsem si říkala, jak by bylo fajn, kdyby dokázal takhle žít každý. Mě osobně by taková situace v rodině hodně pobavila. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětové tržby filmu dosáhly v přepočtu 176,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Snímek se ve Francii dostal do desítky nejnavštěvovanějších domácích filmů. Divácky uspěl i v Německu či Belgii. (claudel)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama