Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (834)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Výborná ukázka multikulturního humoru, v níž to schytávají úplně všichni. Neboť je-li člověk blbý a nechává se ovládat předsudky, je úplně jedno, je-li to bílý katolík, Žid, arabský muslim, Číňan nebo katolický černoch. Nepřekvapuje mě, že něco takového natočili Francouzi. A já jen doufám, že jako otec nebudu takový nesnesitelný idiot, jako ti dva ve filmu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodový a vtipný film. Sympatická (i keď miestami trochu preplácaná) variácia na HÁDAJ, KTO PRÍDE NA VEČERU. Postáv je dosť veľa, ale tvorcovia to dokázali udržať pokope a herci sú dostatočne vyrazní, aby zaujali aj na menšom priestore. Oproti takému HÁDAJ, KTO PRÍDE má tento francúzsky film omnoho viac osobitosti a tému rozdielnych partnerov lepšie a vtipnejšie aktualizuje na súčasnú dobu... ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Po Nedotknutelných opět velmi příjemná a decentní francouzská komedie. Francouzi vtipy o multikultuře dokáži podat, na rozdíl od Američanů, inteligentněji a humorněji. Rodina Verneuilových s širokým příbuzenstvem sice může být pro smích i místnímu chinonskému faráři, ale má své kouzlo. Jak by asi Claude a Marie Verneuilovi přijali do rodiny Čecha nebo Slováka, případně Maďara. I když?.Sarkozy byl maďarského původu a byl gaullista. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanoušek francouzské kinematografie (už jsem to několikrát přiznal), přesto jsem se u této komedie hodně dobře bavil a za běžných okolností by to filmu určitě vyneslo čtyři hvězdičky, jenže jsem měl pocit, jakoby to celé vzniklo na žádost šéfa propagandy EU, proto šel ten jeden kousek dolů. V reálu bývají velké rodinné oslavy pěkně náročné, peklo, jaké by muselo vzniknout při společném setkání téhle multikulturní rodiny, si nechci ani představovat. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Taky jsem si při sledování tohoto filmu kladl otázku: "Co jsem komu udělal? Kterej sadista mi tenhle film doporučil? Ten debil!" Bylo mi řečeno, že to má být komedie - a já viděl tragédii. Jsem ze srdce rád, že jsem na tohle nemusel do kina a vysolit nekřesťanské peníze. Ne, rozhodně nejsem Ortelista dementista, co učí děti zpívat "mešitu" a "bílou orchidej", ale multikulti humor se musí umět. Určitě ho nedosáhnete tím, že bude omílat fórky s obřízkou. Což o to, nápad na film byl dobrý, ale provedení hodně slabé. Svou vinu asi nese i unylý dabing. Jinak plně podepisuji komentář frbulky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Okrem mnohých miest po celom Francúzsku sa natáčalo aj na abidjanskom letisku v hlavnom meste Pobrežia Slonoviny. (MikaelSVK)
  • Nápad na film sa zrodil v hlave režiséra Philippa de Chauverona pri čítaní novín. Narazil na článok, v ktorom sa uvádzalo, že vo Francúzsku je 20% manželstiev, v ktorých sú partneri rôzneho pôvodu alebo vyznania. V iných krajinách sú to sotva 3%. (kacer4)
  • Celosvětové tržby filmu dosáhly v přepočtu 176,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama