Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Recenze uživatele Spiker01 k tomuto seriálu (3)

Daredevil (2015) 

Netflix opět boduje! R tomu nesmírně svědčí. Nejde o neopodstatněné násilí, ale zkrátka to k Hell´s Kitchen sedne. Kdo by čekal, že Charlie Cox takový sympaťák? Já po Theory of Everything rozhodně ne a s prvním trailerem jsem zíral, jak se Marvelu opět povedl casting. Pilot luxus, a děj jen gradoval až do konce této boží řady! Kingpin, řada nečekanejch zvratů, choreagraficky dokonalé souboje na tělo, při kterých se krvácí..tady je zkrátka všecko dobře a strašně se těšim na třetí řadu..EDIT po druhé řadě : Electra, Punisher a ve nově snad i Bullseye! Nejlepší momenty z druhé série! Sry, ve většině bude Punisher :D 1) Jednoznačně scéna na hřbitově! 2) Fisk vs Castle 3) Masakr ve věznici. Značka? Punisher. :D 4) Konec Elektry? 5) Abych nebyl za cinika, tak samozřejmě romantická linka mezi Karen a Mattem. ... 10/10 A je konec... :( ()

Season 2 (2016) (S02) 

Příspěvek obsahuje lehce pochopitelné,ovšem zásadní spoilery. Jak už jsem pochopil mimo jiné z minulé série, Netflix se neštítí smrtí zásadních postav, které navíc pitomě neoživuje po vzoru Arrow (výjimkou budiž Nobu, ale tomu už je konec). Takže mi vrtalo hlavou, sakra Ben Urich byl zásadní postavou, ale Elektra? S tou jsem tak nějak počítal do Defenders. Nuže nicméně nastal očekáváný cliffhander na...Na co vlastně, může to být ještě vůbec lepší? Pokud se něco zásadního nepokazí, v Hell´s Kitchen bude řádit Kingpin, jeho mazlíček Bullseye, pár kulek určitě vystřílí Punisher a brajgl bude dělat teď už jistojistě i Elektra pod vlivem kultu Hand. Bude to velké, jak trefně poznamenal KarelR, jestli druhá série je takový Temný rytíř, tak třetí série může aspirovat na Temného rytíře seriálové trilogie. Ale abych zbytečně nepředbíhal. Tuhle řadu opravdu táhnul můj neoblíbený Jon Bernthal coby Frank Castle, na konci už navíc s už ikonickou lebkou na hrudi! Dřív jsem ho vídal v menších rolích a jelikož nesnáším WD, nikdy bych mu nedokázal přičíst tak obrovské zásluhy, ovšem věřil jsem, že bude v nové roli dobrý. Jenže, on je opravdu výjimečný! Tohle prostě musí vidět každý sám za sebe, jinak neuvěří. Frank sice všechny zastínil, ale to ani náhodou neznamená, že by to ostatní bylo nějak zásadně horší. Nejvíc stížností šlo asi na Foggyho, ale věřím, že to jeho neustálé remcání mělo smysl a ve třetí řadě nebude přítěží. Jelikož Marvel umí castingy jako nic jiného a nikdo jiný, Charlie Cox "pouze" stvrdil, že právě on JE Daredevil a člověk si ani neuvědomí, jak skvělý odvádí výkon (už jen ta jeho práce s očima), jelikož se to už tak nějak očekává. Karen je pro mě tentokrát ženský charakter číslo jedna, jelikož mě to její neustálé pobírání iniciativy celkem bavilo a kupodivu mě tolik neoslovila Elektra, ačkoliv je to opět po castingové stránce bomba. Když ale uzmula svoje charakteristické dýky, tak to byla radost pohledět. Nebudu to dále zdržovat, i tentokrát je to strašně krvavé, nekompromisní, svižné, choreograficky nadprůměrné drama od Netflixu, jehož lidi snad nemají hranic! Nejlepší momenty z druhé série! Sry, ve většině bude Punisher :D 1) Jednoznačně scéna na hřbitově! 2) Fisk vs Castle 3) Masakr ve věznici. Značka? Punisher. :D 4) Konec Elektry? 5) Abych nebyl za cinika, tak samozřejmě romantická linka mezi Karen a Mattem. ... 10/10 ()

Season 3 (2018) (S03) 

Je opravdu neuvěřitelné, jak se skvěle povedlo zakončit trilogii. Když si teď vzpomenu, jak mě tenkrát mrzelo, když kvůli vrácení práv Marvelu byl zrušen dlouho připravovaný a nekompromisně vyhlížející filmový projekt, vůbec mě to netrápí. Jediné, co mě trápí jakožto komiksového fanouška po dokoukání, nikoliv při sledování, je to, že tvůrci jsou si plně vědomi seriálové šablonytovosti, tím spíše té na Netflixu, který vychrlí celou řadu najednou a není tudíž kam spěchat a laskat diváky vděčnými záběry, aby se za týden zas vrátili...a komiksovost jde na druhou kolej. Vždyť jsme čekali tři roky na moment, kdy se konečně zrodí Kingpin, nebezpečný král zločinu v bílém, ovšem jakmile se tak stalo, měl jsem celý díl husinu. Vincent D’Onofrio už předtím dvakrát dokázal, že je (nejen) v této roli naprosto úžasný a ačkoliv nemá tolik akčních scén, kolik si žádám, ta finální bitka mě skutečně naprosto odrovnala. Ovšem mužem číslo jedna této řady je navenek obyčejný Fbi agent Ben Poindexter (mrk mrk), který má sice lehce nepřesvědčivou proměnu, ovšem herec je vybraný naprosto dokonale a typově to skvěle ladí. S agentem Nadeemem tvoří skvělou dvojku nováčků. Nicméně kvůli tomu, bohužel záměrnému držení se zpátky, ta třetí sérka nepřekonala dokonalou a akčnější druhou, niceméně jsem strašně rád, že se to povedlo, recenze jsou skvělé a jestli neudělaj další pokračování, tak se vzhledem k tomu nádhernému pomrknutí na konci (nikoliv cliffhangeru) asi půjdu zastřelit. Dokonalost sama a bojím se, že po ukončení seriálu neméně výborný Charlie “Daredebil” Cox upadne v zapomnění. ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama