Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2018), 24 h 27 min (Minutáž: 46–69 min)

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Mahershala Ali, Mustafa Shakir, Ron Cephas Jones, Frank Whaley, Rob Morgan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Nezlomný bývalý trestanec v mikině s kapucí chce očistit své jméno a zachránit svou čtvrť. On bojovat nechtěl, ale lidé potřebují hrdinu. (Netflix)

Zajímavosti (26)

  • Mahershala Ali na Comiccon v roce 2019 oznámil, že bude hrát další komiksovou postavu od Marvelu jménem Blade. (tyzmrde)
  • I v tomto komixovém seriálu se objeví legendární Stan Lee, ale pouze na fotografii reklamního plakátu s nápisem: "See a crime? Report it!" ("Viděl jsi zločin? Ohlaš to!"). Jedná se konkrétně o 12. epizodu 1. série "Soliloquy of Chaos". (Chevees)
  • Každá epizoda je pojmenovaná podle jedné skladby skupiny Gang Starr. (hynn3k)
  • Postava Luke Cage se poprvé objevila v roce 1972 v komiksovém sešitu "Luke Cage, Hero For Hire #1". (Bube1)

Marvel's Luke Cage - Série 1 (2016) (série) (S01)

  • Hlavními záporáky série jsou Cornell ''Cottonmouth'' Stokes (Mahershala Ali), který se poprvé objevil v roce 1974 v komiksovém sešitu "Power Man #19" a Willis ''Diamondback'' Stryker (Erik LaRay Harvey), kterého jsme mohli poprvé vidět v roce 1972 v komiksovém sešitu "Luke Cage, Hero for Hire #1". (Bube1)

Marvel's Luke Cage - Vkroč do arény (2016) (epizoda) (S01E04)

  • V jednu chvíli má na sobě Luke (Mike Colter) kovové náramky a čelenku (získané z experimentu), modré rifle s řetězy a žlutou vestu. Jedná se o odkaz na klasický komiksový kostým Power Mana, tedy Luka Cage. (MrMartinTm)

Marvel's Luke Cage - Monolog chaosu (2016) (epizoda) (S01E12)

  • Ve scéně, kdy jde Luke Cage (Mike Colter) zabránit přepadení obchodu, si můžeme všimnout ve výloze obchodu letáku, na kterém je Stan Lee v uniformě policie. Stan Lee sice není tvůrcem postavy Luke Cage, ale je považován za jednoho z otců Marvel Universe a ve většině filmů od Marvelu si zahrál alespoň malé cameo. (Hovadin)
  • Cornell 'Cottonmouth' Stokes (Mahershala Ali) má vo svojej kancelárii veľký plagát známeho rappera The Notorius B.I.G. V druhom diele seriálu v klube, ktorý vlastní Cottonmouth, spieva "Faith Evans", vdova po rapperovi. (toi-toi)
  • V seriáli sa objavuje viacero odkazov na pôvodný komiks. Pop (Frankie Faison) nazýva Lukea "Power Man", čo bola i jeho prezývka v komikse.  V scéne, keď Luke Cage ukradne oblečenie má žltú disko košeľu, zvonové nohavice a na hlave kovovú tiaru. Ide o typický kostým Lukea v pôvodných komiksoch. (toi-toi)
  • História Luka Cagea (Mike Colter) je oproti komiksom iná. Luke v nich nikdy nebol policajtom, práve naopak, patril do gangu zvaného Rivals. (toi-toi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix zrušil Daredevila

Netflix zrušil Daredevila

30.11.2018

Netflix a Disney jsou momentálně uprostřed drahého rozvodu a další obětí jejich nenaplněné lásky se teď oficiálně stal jednoznačně nejúspěšnější z marvelovských seriálů, komiksový Daredevil. Po třech… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama