Reklama

Reklama

John Oliver: Co týden dal a vzal

(pořad)
  • USA Last Week Tonight with John Oliver
Trailer
Komedie / Talk-show
USA, (2014–2024), 162 h 39 min (Minutáž: 22–45 min)

Tvůrci:

John Oliver

Kamera:

Russell Swanson

Hudba:

Bob Golden

Účinkují:

John Oliver (moderátor), David Kaye, Chen Drachman, Stephen Hawking, George R.R. Martin, Steve Buscemi, Ashley Blankenship, Patrick Stewart (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(310)

Obsahy(1)

Jedna z nejzábavnějších a nejpříjemnějších osobností americké televizní scény za poslední roky - muž, jehož působení v The Daily Show s Jonem Stewartem v roce 2013 získalo chválu kritiků, diváků i Stewarta samotného - John Oliver přichází na HBO se zcela novou talk show. Aktuální pohled na týden v novinkách, politice a aktuálních událostech - v tomto půlhodinovém pořadu bude mít John Oliver unikátní platformu, aby nabídl své osobité stanovisko a výrazný hlas k jakékoliv sociální, politické či existenciální záležitosti, které čelí Amerika a celý svět. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (117)

Carth 

všechny recenze uživatele

Olivera sleduju díky serveru VideaČesky (díky jim za překlad) a od začátku mě nadchl. Vtipnou, občas přestřelenou, ale stále inteligentní formou pojatá témata, která třeba na první pohled nebudí pozornost, ale stojí za to o nich vědět a mluvit. To, co se řešilo v posledních dílech, totiž drony a váleční překladatelé, ale zvedá celý pořad na úplně jinou úroveň. U těch už není k smíchu vůbec nic a člověk jen sedí, zírá a mrazí ho v zádech. Dávat dohromady materiály k tomuhle komediálnímu pořadu musí bejt neskutečná deprese. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Dva se perou a třetí se směje... No Letterman se vlastně už taky může dnes s odstupem času smát, O'Brienova hořkost už téměř odezněla a Leno má z ostudy kabát. A pak jsou tu další komici a jejich show, včetně Olivera, kteří se snaží ulovit divákův smích, avšak ne tak sveřepě jako právě zmínění pánové. Oliver je naštěstí z jiného kraje, a to doslova. Nejen, že jeho show si nemusí brát servítky, což zdařile dokazuje, ale především Oliver je těžký, opravdu, těžký pohodář, který je se svým břitkým britským humorem nad věcí (jak dokazuje jeho bezprostřední vystoupení jako host Fallona v jeho show). Proto ho nějaké "žabomyší" války předních stanic USA a loutek uvnitř nemusí příliš zajímat. Navíc jeho satirické komentáře se netýkají pouze aktuálních událostí v Americe, ale, díkybohu, jsou to globální záležitosti. Takže tím třetím smějícím se může být i Oliver, kterému HBO neslintá na záda a neprovádí podivná škatulata za jeho zády... Zatím. EDIT: Poslední dobou Oliver působí poněkud afektovaně a některé gagy a skeče mají nakročeno do hlubin polotrapných a plytkých night show... Calm down and lower your voice, John, or you're out, buddy. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, zábavná a vtipná publicistická show, která se vyjadřuje k současným a zajímavým tématům jedinečným a originálním stylem. John Oliver je očividně sakra inteligentní chlapík s charismatem a břitkým britským humorem. Od svých amerických kolegů se odlišuje tím, že dává více důraz na mezinárodní témata a coby Angličan nabízí určitý nadhled nad tématy americkými. Nehledejte tu Conana O´Briana a jemu podobné, tohle není talk show, kde celebrity propagují své nejnovější filmy a alba. Tady se opravdu něco dozvíte. Oliver má za zády HBO, která není placená z reklam na produkty obřích společností, tudíž tu nefunguje ono zákulisní jednání typu "o tom, že auta General Motors zabila třináct lidí radši nemluv, GM by si u nás pak nezaplatila reklamu". A to je báječné. Poslouchat, jak Oliver s chutí, zápalem a pusou plnou argumentů šije do koho chce - a navíc to dělá s ohromným vtipem - to je prostě blaho. Oficiální YouTube profil s vybranými ukázkami zde: https://www.youtube.com/user/LastWeekTonight ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Nikdo na světě neumí tak geniálně kombinovat britský a americký humor, a navíc ho skloubit se závažnými až alarmujícími tématy, o nichž dokáže nikoli bezduše a účelově, jak to u komiků často bývá, ale velmi zajímavě a chytlavě hovořit. To je přidaná hodnota, která většině moderátorů amerických talk-show chybí; nikoli Last Week Tonight, která je dokonalou sondou do amerických duší, jímž se Oliver dokáže svým černohumorně sarkastickým pojetím tématicky zpravodajských monologů dostat až na dřeň, a když i normálně třeba nepříliš vtipnou myšlenku interpretuje muž jeho charismatu a sebedůvěry, je to vždycky špičková zábava, ze které už si nenechám ujít jediný díl. Je fantastické, jak Oliver dokáže otevřít Američanům oči v tématech, která sice zneužívá ve prospěch zábavy, ale zároveň jimi nutí k zamyšlení a intelektuálně tak podsouvá společnosti pocit viny a povinnosti hledat řešení a diskutovat o otázkách i za hranicemi humoru. Vrcholná osmdesátiprocentní zábava s dvacetiprocentní dávkou intelektuálně-politicky-společenského ražení, a to je přesně poměr, který můžu. A je třeba dodat, že pokud prezentuje své reálné názory a není to "jen" scénář, tak v osobní rovině s Oliverem v 99% případů názorově sympatizuji, a taková shoda je extrémně vzácná. John Oliver je Bůh a Last Week Tonight satirická show tisíciletí! ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

John Oliver si pouští hubu na špacír a při svých politických a společenských komentářích zní (skutečně!) jako někdo, kdo vyrostl na Monty Pythons. Jako bonus přidává i to, že na rozdíl od některých svých amerických kolegů nepůsobí jako gumový panák. Příznačně pro žánr talk show ale samozřejmě většinou končí jakýmsi pomyslným pokrčením ramen ve stylu "eh, co s tím jako můžeme dělat". ()

Galerie (139)

Zajímavosti (2)

  • John Oliver podle většiny fanoušků pořadu vypadá jako papoušek. V jednom díle na to dokonce naráží v reakci na komentáře diváků a sám jej posléze napodobuje. Po této epizodě začali fanoušci moderátora také přezdívat "papoušek". (P. J. D.)
  • Úvodní znělka pořadu je začátkem písně "Go" americké powerpopové skupiny Valley Lodge. (mikiqex)

Související novinky

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

20.09.2021

Netflix všude, kam se jen rozhlédneš. Tak zhruba tak nějak to letos vypadalo na předávání slavnostních cen Emmy 2021. Oproti loňskému komornímu přenosu bez živé účasti publika se letošní ročník… (více)

Reklama

Reklama