Reklama

Reklama

Vítejte ve Švédsku

(seriál)
Švédsko / USA, (2014–2015), 7 h 20 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Greg Poehler, Josephine Bornebusch, Lena Olin, Claes Månsson, Amy Poehler, Illeana Douglas, Aubrey Plaza, Neve Campbell, Patrick Duffy, Madeleine Martin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Welcome to Sweden, jak napovídá název samotný, je o třicátníkovi Bruci Evansovi, který se za svou láskou Emmou přestěhuje přímo do Stockholmu. A jak to tak v každém komediálním seriálu bývá, neobejde se soužití s New Yorčanem na severu Evropy bez vtipných až trapných situací. Na ty bude ústřední hrdina Bruce narážet na každém rohu. Přeci jenom rozdíly mezi New Yorkem a Stockholmem nejsou jen klimatické, ale i společenské. Za seriálem stojí Amy a Greg Poehlerovi, kteří v něm také hrají. (geklon)

(více)

Recenze (27)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pohodová komediální podívaná o kulturních rozdílech, která mě od prvních minut chytla. Takhle sympatický komediální seriál jsem vskutku nečekala a věřím, že další díly nebudou o nic méně zábavné. První dva díly - 90% Ačkoli ne všechny epizody byly plné třeskutého humoru a sem tam se i nějaká ta trapnější chvilka našla, je Welcome to Sweden jednou z nejpovedenějších komedií roku. 1. série - 80% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá ukázka Švédska, které zná asi málokdo. Humor těží především z kontrastu amerického exota v cizí "exotické" zemi. Zábava dobrá, ale hlavně v úvodních dílech, ke konci mi už začala vadit přílišná vztahovost (a hlavně nudná linie mamky a taťky). Druhou sérii asi dám, přece jenom se tím dá prokousat, i díky nevelkému počtu dílů, celkem v pohodě. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Greg Poehler se možná mohl odstěhovat do Švédska, ale nemám nejmenší chuť věřit tomu, že tam prožil byť jen třetinu toho, co nám tady podsouvá. Notně klišovitá sitcomová záležitost, který by zřejmě bylo o dost líp s opravdovou Poehlerovou manželkou, a ne věčně se ksichtící Josephine Bornebusch. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Greg Poehler vypadá jako Greg Kinnear a taky jako Amy Poehler, což není divný, páč je to její brácha. To jen abyste měli určitou představu o vizáži hlavního představitele tohoto seriálu, který není (k datu pod tímto komentem) uveden nejen ve výčtu herců, ale také není k dohledání na celé CSFD. Pokud se úrovně seriálu týká, pro mě jde o jeden z příjemných televizních počinů roku 2014, ačkoli je nutné uznat, že konec první série už poněkud (hodně) ztrácí dech. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Příjemný sitcom, u kterýho nepraskne bránice, ale zase se člověk nemusí stydět, na co to kouká. Lepší průměr. 50% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nenadchlo ani omylem. To, co by mělo být největším kladem seriálu, to jest humorné situace, které plynou z kulturních rozdílů mezi Amerikou a Švédskem, tu z mého pohledu vůbec nefungují. Jediná odlišnost je vlastně jen ve výšce a typicky severském blonďatém vzhledu té švédské rodinky, jinak jde o humor veskrze americký, navíc dost založený na sexu a tělesných funkcích, což mě zrovna dvakrát nebere. A postavy mi taky dvakrát neučarovaly, Bruceova milá a její matka jsou studené jak psí čumák, ta bratrova variace na přestárlého, ujetého puberťáka má být asi vtipná (ale není) a snad jen otec z toho trochu vybočuje svou celkem roztomilou mimózností. Což je všechno dost škoda, protože samotný hlavní hrdina, Američan Bruce, je neuvěřitelně sympatická postava, která by si zasloužila o moc kvalitnější seriál, než je tento. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním díle nic co by mě nutilo se podívat na ten druhý.Průměrná záležitost,u které jsem se zasmál asi jednou.Tolik vychvalované vtipy na základě kulturní rozdílnosti jsem zaznamenal minimálně a když,tak to za moc nestálo...40% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Milý zábavný sitcom, který nesází na kdovíjak rázný humor, ale na jemně štiplavé vtípky, které vyvolají úsměv na tváři. Seriál netlačí na pilu, pokud jde o gagy sázející na rozdílné životní styly v USA a Švédsku, nepřehání to s vtípky těžícími z kulturních odlišností, vlastně dané momenty působí relativně realisticky (což se dalo čekat, když je seriál inspirovaný zážitky Grega Poehlera) a mně to vyhovuje. Seriál je takové pohlazení po duši pro milovníky cestování a poznávání jiných kultur. A navíc je velmi dobře obsazen. 8/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Na Welcome to Sweden jsem se dočetl poměrně dobré reference a tak jsem byl opravdu zvědavý, co tenhle seriál nabízí. Ale abych pravdu řekl, odcházím trochu zklamaný. Greg Poehler bohužel není tak vtipný jako jeho sestra Amy a hlavní problém je, že jeho postava Bruce tam nemá vůbec žádného solidního spoluhráče. Všechny ostatní postavy mi přijdou opravdu nezajímavý a i Bruce se občas chová jako pěknej vůl, přesto je z obsazení vážně nejlepší. Vtip se občas objeví, ale rozhodně jich není tolik, kolik bych čekal a vlastně nejvíc jsem se bavil, když je tam Amy Poehler jako Amy Poehler a Aubrey Plaza jako Aubrey Plaza (Třikrát hurá za Parks and Rec). Vím, že se seriál dočká i druhé řady, těžko ale říct, jestli se dočká i mě jako diváka... ()

wader 

všechny recenze uživatele

Poměrně velké zklamání. Působí to na mě, jakoby to dělala stávkující ČT. Neuvěřitelně jednoduché, naivní, předvídatelný každý druhý záběr.... Body udílím především za jakous takous sondu do švédské kultury, která je aspoň trošku tímto cizinci přiblížena. ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Je to sympatický seriál. fakt sympaťák. Prostředí Švédska, a tolik ujetých postav. A o těch to i hodně je. Seriál často odkazuje na filmy. Ať už hláškama, nebo nějak jinak. Je to sranda, je to nenáročné, a pohodové. Tak jako se ostatní národy musí dívat na nás, a bavit se to u toho, já se rád podívám na Švédy, a bavím se, v tom nejlepším slova smyslu. Aubrey Plaza se objevuje až v třetím díle. ()

NJD 

všechny recenze uživatele

Povinost pro všechy cizince, kteří se chystají do Švédska :) No dobře, povinnost asi ne, ale jako pohled na švédskou mentalitu to není vůbec špatný...a obzvlášť pozoruhodný to musí být pro Američany. Jako ve většině seriálů se i ve Welcome to Sweden střídají slabší momenty s lepšíma, ale za originální téma dávám slabší 4* (a v mém hodnocení nehraje vůbec žádnou roli fakt, že se do Švédska zítra na půl roku "stěhuju" :)) ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Po prvni epizode mohu rict, ze me serial dost zaujal a jsem rad, ze se jisty web ujal prekladu titulku. Lehci komedie s furou narazek - nevim zda by se mi chtelo takovouhle formou prozit seznameni s rodinou me milovane a celkove opustit znama mista a vrhnout se na nova dobrodruzstvi v cizim prostredi, kde nikoho, tedy skoro nikoho, neznam. Promitnuti dvou kultur a zvyklosti je urcite zajimavej napad a jsem dost zvedavej, jakym smerem to pujde dal. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ale že by mi to kdovíjak uvízlo v paměti, nebo bych měl potřebu se k tomu někdy vrátit, to ne. Greg Poehler je sympaťák, ovšem kvalita dílů je hodně nekonzistentní. Většina vtipu pramení z konfrontace americké a švédské kultury, ale humorné scény obvykle sráží trapné momenty s celebritami (především vztaženo na Amy Poehler a Aubrey Plaza, které mám rád, ale očividně si neuvědomily, že netočí Parks and Recreation). Inteligenci diváka Welcome to Sweden neuží a koukání na něj je celkem příjemné, nicméně třetí sérii už asi nepotřebuju. ()

Mira90 

všechny recenze uživatele

Moc fajn záležitost o tom, kterak Ňůjorčan začal ve Stockholmu žít. A často se nestačí divit, protože tydleti Švédi, to je vám cháska... :-) ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Amík přijede do Švédska za přítelkyní, a samozřejmě následuje jeden trapas za druhým. Zatím jsem viděl jen první sérii, a celkový dojem je dost rozpačitý. Prvních šest dílů je vážně sranda, typický sitcom, dá se jedině doporučit. Ve zbylých čtyřech dílech se najednou úplně otočí - řeší se vztahy, dochází i k velmi vážným situacím, humorné momenty velmi často sklouzávají spíše do pocitu trapnosti. Uvidíme co druhá série, první po slušném rozjezdu zanechala hořkou pachuť.. ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Pilot neurazil. Dôležitý fakt je ten, že sa seriál zatiaľ neuberá smerom k trápnym vtipom a silenej komike. Všetko je voľné, prirodzené. Som zvedavý na ďalšie časti aj napriek nižšiemu hodnoteniu. Pilot: 65%, 1. séria: N/A ()

Esinti 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, chytlavé a opravdu jsem se párkrát pořádně zasmál. Rozdílnost zvyků mezi US a Švédskem poskytuje spoustu humorných námětů, na kterých si právě tento seriál zakládá. Doufám, že kvalita neklesne. ()

Reklama

Reklama