L'éventreur de Notre-Dame

Thriller / Horor

Belgie / Francie / Španělsko, 1979, 90 min

Jesus Franco

• obitus

Variace na Exorcistu z dílny proklínaného klasika žánru Jesuse Franca, který si zde také zahrál hlavní roli kněze. Ten je přesvědčený o tom, že řada dívek (samozřejmě mladých a poledných) je posedlá ďáblem a tak se ho z nich pokusí vyhnat. Mučením. Tahle Francovina (můj pracovní název Francovka se zatím nesetkává s pochopením) rozhodně nepatří mezi režisérova nejlepší díla. Lina Romay je sice kočka a má v sobě jiskru, ale film sám je utahaný i pro příznivce španělské odnože eurohorroru.(4.11.2007)

• RetroMan

Jess Franco natočil a řádně si užil film, který by lépe seděl na něj samotného. Kněz na své křižácké výpravě se pokouší zbavovat svět lehkých holek v jednom pařížském klubu. Na to, že film natočil Franco, se jedná o malý úspěch, protože jeho role kněze mu dokonale padne. Jedná se vlastně o kriminálku. Policie pátrá po masovém vrahovi, který vraždí rituálním způsobem, jako by se snažil vymítat ďábla z těl hříšnic. Svůj příběh také sepíše a odevzdá místnímu nakladateli lechtivých časopisů. Zajímavostí filmu je, že postava kněze pochází z Československa odkud utekl do Německa, kde řádil podobným způsobem.(11.2.2012)