Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erotický hororový príbeh o krásnej upírke Nadine Carodyovej (Soledad Miranda), ktorá zvádza a zabíja ženy, aby utíšila svoj neukojiteľný smäd po ženskej krvi... (westerns)

Recenze (22)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Moje druhé setkání s Francem. Od Les Avaleuses aka Female Vampire přibylo děje, ubylo detailních záběrů na zarostlé klíny (osobní poznámka: škoda) a konečně to vypadá, že Franco nebyl v Turecku jen na dovolené, ale že tam skutečně jel točit něco na způsob filmu. Během první třetiny, kdy se upírka s hlavní představitelkou seznamovaly, oťukávaly a tak dále, jsem ještě uvažoval o třech hvězdičkách, tohle ještě bylo zahráno dobře, zbytek už ale byla jen nuda a celá dějová linie s doktorem, který se chce také stát upírem, byla už dost o ničem. Franco se tu měl poučit o jedné věci: ať si klidně režíruje, píše scénáře a střihne si nějakou epizodní roličku, ale ať proboha nedělá kameru ani střih (nezávisle na něm jsem k tomu došel ve své tvůrčí praxi i já sám). Bohužel se to nenaučil a proto Les Avaleuses vypadá nepoměrně hůř. A proč se na to tedy dívám? Ani ne tak kvůli těm holkám, které bych ostatně našel nejen v každém Francově filmu, ale i v každém druhém dalším a taky nepoměrně lépe natočené, zaujal mě spíše žánr vampire lesbian films - a hlavně mi nejde do hlavy, kde na to sakra pořád bral prachy? ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jesús Franco a jeho další, dalo by se říct "céčkové" dílko. Hororové to moc není a tak snad zaujme jen nahota Ewy Strömberg a zejména krása Soledad Mirandy. Poměrně zmatený děj je protahován scénami z baru (i když právě tady stojí Soledad za to). Zajímavější část se odehraje na ostrově. Umělecky je to opravdu dost ubohé, ale to je originální značka Made in Franco. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak tu sú takmer len dva možnosti, skoro žiadna zlatá stredná cesta. Buď Francovu dreamlike pecku prijmete takú aká je, a necháte ju na seba "pôsobiť" a niečo to vo vás zanechá, alebo ju budete nenávidieť. Áno, väčšina hercov má do dokonalosti ďaleko, nesmiete sa pýtať "čo, ako a prečo", len sa nechať unášať morskými vlnami, krásou žien, veľmi voľným dejom a cítiť na jazyku tú lahodnú chuť 70s "euroobskurnosti"...🙂Podobne ako film je ten pocit, keď vám to sadne, ťažko vysvetliť. Osobne sa k tomu filmu stále rád vrátim. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Docela fajn a ukázkový kousek z velice obsáhlé tvorby Jesse Franca. Ve slunném Turecku se odehrávající soft core eroťák - horor o upírkách, které jsou posedlé jedna druhou. Celkem jednoduchý děj, místy trochu nudnější, místy zase trochu zmatenější, pár kapek krve a nahaté upíří krásky Soledad Miranda a Ewa Strömberg. Co je na tomto snímku nejlepší je ta typicky Francovská snová vizuální stránka, plná červených interiérů, krvavě rudých nasvětlení, vhodně vybraných šatů a dalších rekvizit. K tomu najazzlý hudební doprovod, který dotváří onu hypnotickou a magickou atmosféru. Někomu se to může zdát jako nuda bez děje, já tento styl oceňuji a sedne mi. Můžete sledovat i večer s přítelkyní, kouká se na to dobře :-) . ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Podmanivý soundtrack, vyosené záběry, spousta náletů kamery a detailů plných symboliky (obzvláště na hmyzu se Jesus vyřádil) a surreálná atmosféra. Problém je, že to nefunguje ani jako žánrovka (horor - i přes draculovic rodinu - v podstatě chybí; erotické scény jsou důmyslně estetizované a skutečně erotické, ale je jich minimum) ani jako umění. 50% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama