Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezinárodní zločinec Beaupre se dohodne na „obchodu“ s ukradeným raketovým čipem. Se svými komplici – Alicí, Jerniganem a Ungerem – ho na tejné schůzce získá a ukryje ho do hračky, dálkově ovládaného autíčka. Při celním odbavení na letišti dojde k záměně tašky, kterou si do Chicaga odveze paní Hessová. Zločinci znají jen přibližně její adresu, a tak musí prozkoumat několik vilek na tichém předměstí. Osmiletý Alex, který dostal od paní Hessové autíčko, je nemocný a dalekohledem podezřelé osoby pozoruje. Vždy zavolá policii, ale zločincům se podaří včas zmizet a nikdo mu nevěří. Alex pochopí, že proti zločincům mezinárodního formátu, kteří mají k dispozici nejmodernější techniku, musí bojovat jenom svým důvtipem – vybaven tím, co mu poskytne dům a jeho skříň s hračkami… (TV Prima)

(více)

Recenze (504)

kingik 

všechny recenze uživatele

Už to nebylo ono. Výměna Culkina za Alex D. Linze je dost chabá. Linz postrádá charizma a i režisérsky série zaznamenala propad. Raja Gosnell sice není nejhorší, ale s bídným scénářem mohl sotva nadělat zázraky. Pár vtipů se povedlo, ale v drtivé většině už to není směšné, ale spíše nenápadité a bez jiskry. ()

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Po nějaké době jsem opět podlehl volání svých masochistických sklonů. Normáně navštěvuju salón na náměstí Budovatelů, jenže domina Pamela měla zrovna klienta a já to nemohl vydržet, a tak jsem si raději pustil film. O Sám doma 3 se vyprávějí doslova legendy, takže jsem čekal aspoň divácký výprask. Kdysi dávno, když frčel DJ Bobo a Krok za krokem, vtrhl do kin třetí díl oblíbené série Sám doma. Nikdy jsem ho neviděl a jsem tomu rád, protože ve své dětské naivitě bych na něm jistě našel něco, co by se mi líbilo. Po osmnáctileté odmlce, kdy už o nějaké nevinnosti nemá smysl mluvit, můžu tuhle fekálii ohodnotit zralejším okem. Tvůrci si ve své drzosti dovolili nazvat výplod svého heroinového rauše Sám doma, nicméně s mnohem zdařilejšími předchůdci to má společných jen pár styčných prvků: Chicago, zimu, zločince a kluka, co je sám doma. Tentokrát se příběh neodehrává o Vánocích, ale v lednu, kdy se chodí do práce a do školy a vánoční atmosféra je v tahu. Lupiči, kteří jsou tentokrát čtyři, nejsou vtipnými a charismatickými lumpy jako Harry a Marv, ale bezkrevnými a pitvořícími se tupci, zapletenými do ohrožování národní bezpečnosti USA. Líbivost původních dvou filmů bere za své i absencí citové dějové linky s lidmi na okraji společnosti (sypač chodníků a holubí dáma). Není mi vůbec jasné, proč byli vybráni herci vzhledem připomínající Kevinovu legendární rodinku, když se protagonista (možná naštěstí) ani nejmenuje Kevin McCallister. Pasti, které nesympatický Alex dobyvatelům své tvrze přichystal, nejsou ani uvěřitelné, ani vtipné, ani zabijácké, jsou to jen bezbřehé kraviny. Na těch šňůrách, kterých musel Alex spotřebovat celé kilometry, se měl raději oběsit celý natáčecí štáb a nekazit pověst tradiční vánoční značce. Příště raději počkám, až bude mít Pamela čas, protože jak se říká u nás, „wartgi guwno řiť targo“. (1 099.) ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[5/10] Nič moc, priemerný rodinný film, snaží sa byť vtipný, príliš mu to nejde, až na niektoré momentky a scény ktoré sa vydarili. Z hercov zaujme len Olek Krupa. Inak málo zaujímavý herci, ale aj tak ma väčšina svojím prístupom bavili. Nedá sa to porovnávať s klasikou Sám doma, toto je slabšie, ale na pár pozretí je to bezproblémová zábava. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Veľa Odpadov som neudelil. Tento diel, v poradí už tretí, sa v žiadnom prípade nemôže porovnávať s dielmi predošlými. Osobne mi je strašne ale strašne ľúto, že vôbec tento film vznikol a neskôr dokonca štvorka. Mizerné ale naozaj mizerné výkony všetkých hercov a opakované scény z predošlých dielov poukazujú na vysychajúcu studnicu nápadov, ktorá počas tretieho pokračovania vyschla úplne. Mne tu totiž vôbec nesadol hlavný predstaviteľ, nemám toho "herca" rád, je to ako mladý Justin Bieber a od tohto faktu sa už len odvíjal celý film. Hoci sa banda zlodejov so svojimi vychytanými lsťami snažia ako chcú, aj tak sa vraciam radšej k zlatému Culkinovi. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že dvakrát tolik útočníků bude se rovnat dvakrát tolik zábavy, ale chyba lávky. Po atmosféře a výborné hudbě prvních dvou dílů není ani památky, nový klučina i padouši nestojí za nic a partyzánské finále je zoufale nenápadité a ani trochu vtipné. Přitom pod scénářem je i potřetí podepsán komediální klasik John Hughes... Hvězdičku za honičku s dálkově ovládaným autíčkem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Chicagu, Evanstonu a Skokii ve státu Illinois. (Cheeker)
  • Macaulay Culkin odmítl hrát v tomto filmu, protože ho role Kevina (z prvních dvou dílů) omrzela a měl pocit, že by do filmu neměl čím přispět. (Cheeker)

Reklama

Reklama