Reklama

Reklama

Člověk

(festivalový název)
Trailer 2
Francie, 2015, 191 min (Special Edition: 134 min)

Obsahy(1)

Po úspechu dokumentárnej série o Zemi prichádza dokumentarista Yann Arthus-Bertrand so svojim novým projektom: Ľudskosť. Tento citlivý dokument nám má priblížiť Zem a jej ľudí - tak, aby sme lepšie pochopili, čím sme dnes ako spoločenstvo, ale aj ako indivíduá. Prostredníctvom výpovedí ľudí z celého sveta, plných lásky i utrpenia, nás dokument núti  uvažovať o vlastnom živote. Planéta Zem je tu zobrazená vo svojej dokonalosti prostredníctvom jedinečných leteckých záberov. (STV)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (40)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tvůrci by měli povinně varovat diváctvo před hrozícím audiovizuálním orgasmem. Zejména ženy by pod sebe měly umístit ručníky, aby se k nim domů nedobývala parta rybářů, které přilákal rybí odér. Yann Arthus-Bertrand je filmový umělec. Vynikající meditační óda na život. Pro tento dokument je třeba se nacházet v optimální náladě. Zhlédnutí zbytečně neuspěchejte. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Mně se to tedy nelíbilo. Nedá se to ani náhodou považovat za dokument, jsou to čistě jen rozhovory s lidmi prokládané zajímavými záběry, které jsou ale většinou mimo mísu a nechápete, co to má znamenat. Poslání filmu vidím v rozsévání humanity a antirasismu - autor zřejmě chce, abychom si mysleli, že všichni lidé jsou si rovni a ukazuje nám, že všichni máme stejné anebo podobné myšlenky.. ()

Reklama

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z vizuálně i obsahově nejpoutavějších dokumentů, co jsem zatím měla možnost vidět. Tvoří ho perfektně a kontrastně poskládané záběry mas lidí a netknuté přírody, doplněné o intimní medailonky jedinců, kteří se s námi podělili o střípky svých životů a o své pohledy na svět. Ten kontrast krásně podtrhuje to, že každý člověk má svůj příběh, ale také to, že se od sebe v podstatě zas tolik nelišíme. Nezáleží na zemi ve které žijeme, na barvě pleti, na pohlaví nebo na věku, všichni si dříve nebo později klademe stejné nejzákladnější otázky. Pro každého sice může láska, bohatství, rodina, čas, smysl života a smrt představovat něco jiného, ale nakonec jsme všichni příslušníky stejného druhu: jsme lidské bytosti, které čeká stejný osud. Ta cesta se pak může diametrálně lišit. Někdo má život veselejší, někdo naplněný bolestí, někdo žije v chudobě, někdo o život bojuje každý den, někdo pak zas žije v přepychu... a to zas způsobuje, že jsme každý jiný... Až mě někdy bude trápit nějaká blbost nebo mě přepadne nějaký chmur, pokusím si vzpomenout na lidi, kterým ke štěstí stačí to, že ten den mají co jíst a kde spát... Je to tedy dokument plný kontrastů, který nás nutí se trochu zamyslet, a takové mám ráda. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Krasne natoceny sber vypovedi od vizualne zajimavych lidi, napric vsech ras a spousty etnik. Vzdy se par ruznorodych lidi vyjadri o nejakem tematu ci problemu. Nekdy divak souhlasi, nekdy se mu otevira nuz v kapse. Uz me nudi chudaci, co krome plozeni potomku nic neumi a mozna ani nechteji umet a skrze media ma tendenci obvinovat za svuj nuzny zivot "bohate". Ja vim, ze ne kazdy ma rovne podminky, ale trochu soudnosti. Takove dokumenty proste nelze vnitrne podporit, protoze jsou ucelove. I kdyz je natoceny bravurne. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Příběhy lidí, jenž nedávají vcelku žádný smysl. Je vidět prvotní záměr donutit lidi se hlouběji zamyslet, a tento počin si spíše hraje na nějaké morální pozastavení nad tím, jak žijí jinde, a že každý má nějaký smysl... s tím se bohužel nedá souhlasit, tak celkově se tento film podbízivě dostává do hlavy diváků a chce po nich, aby milovali lidstvo. Lidstvo je super, ale natáčet o tom film je těžké. Asi by to chtělo něco komplexnějšího, záběr a pojetí poznání rozdílných lidí je až příliš široký na ten styl, v jakém je film natočený. Chvílemi mi to připomínalo projekt "Life In A Day", který sice po technické stránce nebyl tak dobře natočený, ale chvílemi obsahoval zajímavější pohledy na různé kultury a nesnažil si hrát na sondu lidské společnosti. Human bohužel ukazuje ten známý povrch rozdílností lidí, ale neřeší co je hlouběji. Film je až příliš optimistický na to, jaké jsou dnes problémy. Na druhou stranu jsem rád, že se neřeší pořád jenom negativní věci, nicméně v tomto filmu ta pozitivní převaha byla cítit nějakým zbytečným přecitlivělým humanismem. ()

Galerie (50)

Související novinky

Na festival Jeden svět přijíždí roboti

Na festival Jeden svět přijíždí roboti

01.03.2016

18. ročník festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět se stane prvním, kdy mezi festivalovými hosty budou i roboti. Konkrétně se jedná o Alice a Zoru, které byly sestrojeny, aby… (více)

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

Reklama

Reklama