Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (344)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na začátku musím ihned říct, že film se podle mě nedá pokládat za remake, neboť je to příběhově trošku odlišnější. Postavy jsou v zásadě stejné, ale co u nich postrádám, tak je charakter. Schwayze s Reevesem byli opravdu charismatičtí. Je mi líto, ale herci to tady nezvládli tak, jak jsem si představoval. I příběh ničím nevyčnívá. Jediným faktorem, který tento film zachránil, jsou neskutečně mistrovsky natočené akční scény, které byly opravdu dechberoucí. Za to tvůrce obdivuji. Potěšil mě Ray Winstone, který zahrál roli detektiva docela dobře. Podle mě se film s takovým rozpočtem dal natočit lépe. Za mě 65% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„UDĚLÁM Z TEBE HRDINU, NEBO TĚ PŘI SNAZE O TO UVIDÍM UMÍRAT…“ /// Survivalový sračičky a kecy vo tom bodě, ve kterým se strach stane pánem…(G bod? Ty krávo, takhle jsem vo tom nepřemejšlel…). Děj se motá kolem adrenalinovejch píčovin, díky kterejm můžeš pomoct… třeba hoře. Zatoužím chlapsky pokecat na Konkordiaplatzu, vojet exoticky „vyzerající“ holku… na to, kolik je v tom adrenalinu, je to celkem bezkrevný. Když si má Utah vybrat na jaký straně je, ani to se mnou nehne. Možná bych debilně poradil, aby … no nic. To všechno mimo charakterů, obsazení a příběhu je parádní. Kurva i ty Alpy jsou snad zelenější! Vod originálu se to liší snad vším (ta Kathryn Bigelow asi něco fakt umí!). Tohle rozhodně zvedne zájem o adrenalinový sporty. Což je jedno, páč stejně všichni jednou umřeme... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem frajer bez pudu sebezáchovy. 2.) Zjistím, že zločin je furt extrémní sport! 3.) Thx za titule „NikkiNicotine & honzin.flicek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

V hlavní rolí extrémní sporty a příroda. Jakýkoli děj a řečičky tu prostě slouží jen na výplň stopáže, o ty tu nejde. Takže když si člověk odmyslí balast, nezbyde mu nic jinýho, než se v nejčistším smyslu kochat. Nad epickejma záběrama krajiny a parádně nafilmovanou akcí sestříhanou ze sportů, které třeba samy o sobě extrémní být nemusí, ale jsou realizovány v extrémních podmínkách. Nejsilnější scény jsou tu pro mě dvě. První je slet ze skal, o němž jsem kdysi četla v nejlepším časopisu pro muže (a moderní ženy) a vždycky jsem ho chtěla vidět na vlastní bulvy, což se mi poštěstilo v hodně dobrym prezenté. Druhá je výlez na vodopády, kurnik, ti kluci začali posilovat snad ještě dřív, než jim z pusy vyšlo "máma". A hlavní plus je to, že všecky tyhle akcičky jsou tak dobře sestříhané a přehledné, že divák nemá nejmenší problém pocítit zlomek toho, co by asi mohl cítit ve skutečnosti. Já teda každou akční scénu znatelně cejtila, jak mi ze zadku lezou kostky adrenalinu. A všemu ještě pomohlo solidní 3D, které fakt při akci pomáhá nabýt dojmu "jó, jsem v tom s nima". Jediný, co mě nepotěšilo, bylo zneškodnění mého oblíbence Thieriota ještě před úvodníma titulkama. Ale ono se nakonec i na toho Bon Joviho v hlavní roli dalo koukat, když akce zpomalila, a nic jinýho nezbylo. PS: Teresu Palmer bych tu vůbec nepoznala, "V.Paradis" look jí vůbec nesedí a jen jí zevšedňuje, jako blondýně jí to sluší víc. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bod zlomu nastal, když na plac nastoupila Terka Palmerová, to se konečně probudil můj adrenalin. Dvouhodinová reklama na outdoorové aktivity s odkazem na rok 91, kterou si vzhledem k poměru polonahých kluků a holek asi víc užijou holky. Rád bych, aby jako tady u všech filmů platilo "to nejlepší nakonec", protože šplhání na vodopád byla opravdová vizuální ňamka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobovo upgradovaný remake akčnej klasiky 90. rokov, sa môže pochváliť skvelo nasnímanými adrenalínovými sekvenciami, ale príbeh sa dostal do akejsi čudesnej uličky, kde sa vlastne nemá ani o čom vyprávať a samotné činy postáv majú podobne čudesné pohnútky. Priamočiary dej POINT BREAK verzia 1991, tu vyhráva nad akýmsi naivným prekombinovaným blábolom verzie 2015. Načo tu mystifikovať? Bolo to nutné? ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v ôsmich krajinách: Venezuele, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzskej Polynézii, Mexiku a USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama