Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (344)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem zvažoval, že remaku Bodu zlomu dám nakonec hvězdičky tři, nicméně mi to nakonec můj vlastní vkus nedovolí, zvláště pak když jsem originálu ony tři udělil. Nechci tu samozřejmě tvrdit, že moderní adaptace zaměňující čistokrevné devadesátky za současnou podivnou kulturu určitých jedinců nehraje do karet moderní adaptaci, přesto se zde najde hned několik prvků, které vyloženě vadí. Obsazení je nakonec fajn, hudebně se taky jedná o celkem jistotu a i když několik akčních scén prokázalo zajímavý nápad, ve výsledku je to celkem nuda. Slábnoucí digitální triky, především v druhé půli to pak táhnou ještě více ke dnu, což završí scénář Kurta Wimmera, který kličkuje mezi produkcí mezi současné náctileté, adrenalinovým průměrným akčním filmem a především úkroky směrem k originálu. Výsledkem je nepříliš zajímavá a docela se táhnoucí dvouhodinka, která je vlastně o všem a o ničem zároveň. Párkrát se na to pěkně dívá, párkrát ne a kde nic tu nic. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o extrémních sportovích, akce je určitě výborná, je neuvěřitelné, co tihle sportovci dokáží (i když na konci filmu už je to fakt hardcore a nevím, jestli je tohle vůbec možné), ale trošku tam vázne dějová linka. Teda příběh celkem ušel, ale mohl být lepší, mohlo to být více zábavnější, aby to divákovu pozornost udrželo po celý film. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď som videl, že sa chystá Remake filmu, kde hra Patrick Swayze a Keanu Reeves, chytal som sa za hlavu. Nakoniec som si to predsa len pozrel a nie je to najhoršie. Tento nový Bod zlomu dosť zachraňuje to, že sa moc nedrží originálu a ide si svojou cestou. Príbeh nebol najhorší a aj keď ma herci nezaujali, zaujali ma akcie, prostredie a hlavne kamera, ktorú si pán režisér obsluhoval sám. Fajn akčná jednohúbka, ale Point Break s deväťdesiateho prvého ma bavil viac, už len kvôli castigu. 70% - 3* ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

To nejhezčí na tomto filmu jsou asi akční záběry z adrenalinových kousků. Jinak příběh za moc nestojí, postavy jsou úplně ploché, takže vás při sledování jen těžko některá z nich osloví a nezapomenete v dalším záběru její tvář a hlavně je policejní vyšetřování opravdu velmi ledabylé. Co se hlavní postavy týče, je to o něco komplikovanější, neboť je to velký sympaťák a především u ženského publika by mohl sklidit nějaké úspěchy. Nicméně jeho počínání je tak trochu nablblé, že se jen stěží věří jeho přehnaným citům k loupeživé bandě. PS: Monotónní a velice nudné automobilové honičky mi otrávily podstatnou část filmu. I z toho důvodu mne druhá polovina přestávala bavit a postavy mi začínaly být čím dál tím volnější. Nakonec je těžké se rozhodnout, ke které hranici 50% se přiklonit. Vyvrcholení však bylo naprosto nepochopitelné a celé poselství to pohřbilo. Proč se za ním vlastně celou dobu tak honil napříč státy a vším tím nebezpečensvím, když to vlastně ani není tak nebezpečný kriminálník. No a když ho konečně má, nechá ho jen tak jít (a pravděpodobně chcípnout), což nevím jak si bude schopen obhájit u nadřízených. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Pár pekných myšlienok zaznelo, akurát boli tak namiešané s tými idiotskými, že na koniec z toho vyšiel úplne nezmyselný a nerealistický mišmaš. Nie, eko- aktivistom nejde o nirvánu, prekvapivo im ide o slušné zaobchádzanie a prístup k planéte a ostatným druhom. Nejde im ani o adrenalinové športy, ktoré teda skutočne žiadnu nirvánu nezaručia- btw. Páčila sa mi sloboda, na ktorú sa film celkom zameral a ktorá je tiež to jediné čo tu dávalo zmysel. Vizuálna stránka vynikajúca, nádherná príroda a úžasné zábery na hory, skaly a lesy. Celkovo sa dalo vyťažiť oveľa viac a do konca tak, že by to malo hlavu a patu, škoda. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v ôsmich krajinách: Venezuele, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzskej Polynézii, Mexiku a USA. (m.a.t.o.)
  • Teresa Palmer (Samsara) zvládla väčšinu kaskadérskych kúskov bez záskoku dablérky, napriek tomu, že to bola jej prvá filmovačka po pôrode syna, ktorý sa zhodou okolností tiež volá Bodhi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama