Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (344)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej, adrenalinově sportovní akčňák s úchvatnými záběry ...by to byl..., kdyby mne tak nerušilo už od úvodu pár technických blbostí, které si rejža vymyslel, prudily mne digitální efekty (i v některých adrenalinových scénách, protože ten či onen konkrétní záběr by prostě jinak než trikem natočit nešel). Ale na to by se při pohledu na úchvatný vodopád Angelo dalo i zapomenout...Na chvíli. 60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tři prdele ekoteroristických žvástů o ňuňání s velrybičkami a splývání přírodou, ukrutné lkaní nad povrchností konzumerismu, globální oteplování mezi hlavními hrdiny, banda pseudofilozofování o tom, jak dosáhnout nirvány bez vzájemného honění v zaprděném stanu ve vysokohorském sedle a obskurní fyzika sveřepých multiadrenalíňáků v podobě například tunové bedny s prachama padající z letadla dvakrát pomaleji než sedmdesátikilový chcípák. I to je rymejk devadesátkové klasiky. Na druhou misku vah však hodili proti kokotskému scénáři solidní tempo, obsazení vcelku sympatických pupušů a hlavně místy naprosto fantastické záběry, přičemž drápání se na Andělský vodopád byl až vizuální orgáč, z něhož mi málem vystříklo oko. Zobáčky oné pomyslné váhy se tedy zastavily přímo proti sobě a vyvážily průměrnou zábavnou pičovinku, po které se Páťa nemusí hystericky otáčet šest stop pod zemí a Kínu bezmimicky tumpachově čumět na závěrečné titulky. Tedy až na to milostné vzplanutí. Vsadím se, že kdyby to v téhle verzi Bodhí nezabalil, nakonec by si s Jutahem i zašukali. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o extrémních sportovích, akce je určitě výborná, je neuvěřitelné, co tihle sportovci dokáží (i když na konci filmu už je to fakt hardcore a nevím, jestli je tohle vůbec možné), ale trošku tam vázne dějová linka. Teda příběh celkem ušel, ale mohl být lepší, mohlo to být více zábavnější, aby to divákovu pozornost udrželo po celý film. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Základní premise filmu - všichni tam byli hrozne cool, měli skvělý tetování, originální přezdívky typu Utah a Chowder, spoustu úžasných filosofických nápadů a neměli nic jiného na práci, než si hrát na Spidermany a Batmany. Neskutečně plytký scénář, který nezachránily ani dechberoucí akčně sportovní sekvence. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Do National Geographic green-screenů umístněná, testosteronem našlápnutá přehlídka vrcholových sportů, tvářící se jako filmový příběh s myšlenkou, jakou měl originál z roku 1991. Vizuálně hezky přefiltrovaná, se sympatickými hereckými tvářemi, vypravěčsky ale naprosto retardovaná. A ty ze sportovních exhibic, které aspoň nejsou k smíchu jako závěrečné lezení po mokrých převisech, nejsou tak přehledné ani koulervoucně natočené, jako v jasně inspiračním The Art of Flight (viz. taky podobná grafika úvodu závěrečných titulků). ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Teresa Palmer (Samsara) zvládla väčšinu kaskadérskych kúskov bez záskoku dablérky, napriek tomu, že to bola jej prvá filmovačka po pôrode syna, ktorý sa zhodou okolností tiež volá Bodhi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama