Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Miles Davis (Don Cheadle) již dlouho veřejně nevystupoval. Na konci sedmdesátých let vede život poustevníka v newyorské Upper Westside. Kokain je jeho stálým společníkem a jen málokdy se stane, že by zrovna nedržel v ruce naplněnou skleničku nebo cigaretu. Jazzový trumpetista se rozhoduje ke comebacku na scénu. Ale jeho klid je narušován neodbytným reportérem časopisu Rolling Stone, který opakovaně stojí u jeho dveří a hrubým způsobem se dožaduje vstupu do bytu. A navíc hudební producenti zavinili, že pásky s nejnovějšími nahrávkami zmizely. Miles má podezření na spiknutí, náhle se zase ocitá uprostřed divoké honičky. A k tomu ho ještě dohánějí vzpomínky na první velkou lásku Frances Taylor (Emayatzy Corinealdi). (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (7)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Trocha ma zamrzel fakt, že miesto toho aby sa snímka vydala životopisným smerom "od začiatku kariéry až po koniec" sa viac zamerala na jednu konkrétnu konšpiračnú.legendu o comeback sessionu. No aj tak celkom obstojne zachytáva komplikovaný charakter tohto prapodivného umelca. Hudba skvelá, záblesky zo života, o ktorom to celé malo byť, takisto a ani herecké výkony sa nedejú opomenúť. Ale malo to na film tohoto typu až príliš veľa akcie, strieľania, krvi atď. Netradičné možno nie tým pozitívnym smerom, no aj tak skvelé. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Málokdy se povede natočit biografický film nějak nápaditě a už téměř vůbec se nestává aby tato případná nápaditost odrážela esenci sledované osobnosti. Cheadleovi se to povedlo. Miles Ahead je jako Davisova hra na trubku. Působí to jako nahodilé prdění not, soubor chyb a tápání ve tmě tónů aby se v pravidelných intervalech nakonec vždy ukázalo, že ten chlap možná přecejen fakt ví co dělá. Je to takové rozverné, vůbec se to nebojí otevřeně věšet divákovi bulíky na nos, vůbec se to nebojí udělat chybu z hravosti protože se to může opřít o velmi dobře zvládnutou techniku.... Ve výsledku to vlastně není ani tak zábavný film, spíš je to zajímavé, chytlavé a lákavě jiné. ()

Reklama

A-chmed 

všechny recenze uživatele

Tento film se řídí úvodní frází: “If you’re going to tell a story, come with some attitude.” a tím zrazuje v tom, že nejde o životopis, ale je dedikací Milesu Davisovi, tedy jde o fiktivní gangsterský příběh, který se točí okolo odcizené nahrávky. Místo skutečným lidem a událostem dává Cheadle prostor Milesova složitému charakteru, který zde není vybarven jako intelektuál, jak by si člověk tohoto jazzmana představoval, ale jako cool badass. Kritikům tohoto přístupu je sděleno "so what", který někdo (většinou Miles) pronese zhruba každých 15 minut. ()

zpek 

všechny recenze uživatele

Strih má miestami vkusne dynamický spád podobne ako jazz, je to cool, je to štýlové, film celkovo šľape jak jazz, ale nevolajte ho tak. Don Cheadle sa tu v réžii aj herecky celkom nečakane odviazal a mne ako divákovi tohto snímku a fanúšikovi Davisa neostalo nič iné len sa úprimne zabaviť. Ozaj, príjemné prekvapenie. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh M. Davis by mal čo povedať, hlavne z hľadiska hudby. Tento film je však jedna šialená jazda (a to nie v kladnom zmysle slova). Odhodlanosť D. Cheadleho je vidieť, ale E. McGregor vypadá tak, že sám nevie, že čo tu hľadá. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama