Čtyři sluhové a kardinál
Charlots en folie: À nous quatre Cardinal!, Les
Štyria sluhovia a štyria mušketieri 2.: Len počkaj kardinál !
Komedie / Dobrodružný
Francie, 1974, 96 min
André HunebellePlakáty
Předchůdcem této bláznivé komedie je film Čtyři sluhové a čtyři mušketýři. Nyní se tito čtyři ztřeštění, ale velmi schopní sluhové (Les Charlots) dostávají do konfrontace se samotným Kardinálem (oficiální text distributora)
Tosim
Tohle dva díly opravdu mít nemělo.(15.8.2003)
Renton
Scénář: Jean Halain(9.9.2005)
B!shop
Uz prvni dil nebyl nic extra, takze fakt nechapu, proc se tocil druhej dil. Prislo mi, ze i kdyz tu hlavni ctyrka porad blbne, je to cely takovy vic dobrodruznejsi a foru tu je pomalu. Navic vetsinu napadu uz tvurci vyplejtvali na prvni dil. Slabsi 3*.(31.7.2007)
bassator
odpad!Asi jsem (jen) bažanty nepochopil, proto se všem jejich obdivovatelům omlouvám, ale nemůžu si pomoci... - Viděno 1x cca - 0%(24.6.2011)
swamp
Ano, vyplnilo se očekávané. André Hunebelle chtěl nejspíš využít slávy Les Charlots, a proto rychle natáčel. Tento druhý díl parodie na mušketýry byl nejspíš natáčen současně s prvním..viz rok natočení. Jenže tam, kde jednička byla ještě vtipná, pokračování pokulhává, ba je přímo ochrnuté. Občas se sice zasmějete, ale už to nejsou Ti chlapíci, kteří bezhlavě pobíhají a likvidují nepřátele jak na běžícím páse..(12.2.2008)
ork
For ME 65%(3.8.2007)
Chrustyn
Nesnesitelná nuda.(25.8.2007)
Damiel
Zbytečné pokračování zbytečného prvního mušketýřího filmu s bažanty.(19.12.2006)
Terva
Námět - Alexandre Dumas. Scénář - Jean Halain. Produkce - Bernard Artigues. Hudba - Les Charlots. Kamera - Claude Robin. Čekal jsem velkou srandu, ale nakonec to bylo docela velké zklamání - a dlouhé.(11.7.2011)
Krasus
odpad!Příběh je otřesný a překvapivě jsem se ani jednou nazasmál.Tenhle film si mohli bažanti klidně odpustit.(5.6.2007)
anli
Pokračování filmu"Čtyři sluhové a čtyři mušketýři",které se natáčelo současně s filmem prvním a v českých kinech běžel tehdy pouze díl první a tento nikoliv(vysledovat důvod tehdejší ÚPF,jediného totalitního distributora zahraničních filmů,by byl jistě velký oříšek i pro profesora Langdona).Pokračování se nese ve stejném a parodickém duchu,jako film první,jen je o trochu méně legrační a zábavný.Režisér se jistě chtěl svézt na vlně popularity Les Charlots,než sejdou z očí a tím pádem i z mysli.Mohlo to být o trochu kratší,ale Charloti to vcelku zachraňují.Je tu trochu víc akce a vtipných scén se tu taky pár najde.Ano,scénář je velmi jednoduchý a režie je zcela podřízena Charlotům,ale je to milé a příjemné pokoukání,kde se člověk zasměje.Ano,není to nic extra,ale stále to předčí spoustu novějších filmů,které si na komedie jenom hrají.Když bych měl jmenovat nějakou slušnou nenáročnou,bláznivou komedii z evropské produkce(kromě českých)za posledních pár let,byl by to tvrdý oříšek a prsty jedné ruky bych ani zdaleka nespotřeboval,takže taky z toho důvodu tady dávám 50% a říkám,že je to přesný odraz doby,kdy byl tenhle komediální(únikový)žánr velmi populární.(1.9.2011)
argenson
"Jé podívej, tady jezdí kočáry vlevo." Zvláštní, vzhledem k tomu, že oba filmy měly premiéru měsíc po sobě, je jasný, že se musely točit souběžně, přesto to tady hodně polevilo v humoru a v akci. Trochu jsme šetřili i na výpravě, což je vidět hlavně na cestě do Anglie a zpět, kromě toho všechny hospody vypadají stejně. Naštěstí závěr je výborně vygradovanej a má to koule.(7.2.2012)
Blazin
Druhý díl neměl vůbec být, mnohem více trapných scén a humor téměř nulový.(17.11.2009)
IvcaG
Asi proto, že to není Zidi tenhle díl a jeho pokračování nijak zvlášť nezaujme. Slabé...(5.1.2011)
Wishkah
tenhle díl asi raději ani nemusel vzniknout(21.7.2009)
Šimpy
Tak konečně jsem viděl pokračování jednoho z mých nejoblíbenějších filmů s Les Charlots a sice asi 14 let poté, co jsem viděl jedničku. Bál jsem se, že ta doba bude znát a ono vůbec. Královsky jsem se bavil! Smíchy jsem sice vybouchl asi dvakrát, ale stále jsem se pousmíval a byla to milá zábava. Je to stále ztřeštěné a stejně jeté jako jednička.:-)(5.1.2009)
artuš
Slabši verze prvního dílu. Při které se mi chtělo spát. Film zachránili snad jen vtipné scény.(14.4.2008)
tomtomtoma
A pokračování parodie na Dumasovy mušketýry. Trochu více v pohybu s větším zastoupením samotných mušketýrů, ale nebýt jejich sluhů Plancheta (Gérard ¨Rinaldi), Mousquetona (Gérard Filipelli), Bazina (Jean Sarrus) a Grimauda (Jean-Guy Fechner) a jejich nečekaných lstí, tak se o chrabré čtveřici D'Artagnan (Jean Valmont), Athos (Yvan Tanguy), Porthos (Gib Grossac) a Aramis (Georges Mansart) nemohlo psát. Krásnou dvojroli mocichtivého kardinála Richelieua a bláznivého vévody Buckinghama má Bernard Haller. Kardinálovi slouží úskočná a sličná milady de Winter (Karin Petersen) a trochu neschopný velitel jeho gardy Rochefort (Jacques Seiler). Samozřejmě král Ludvík XIII. (Daniel Ceccaldi) s královnou Annou (Catherine Jourdan). A tak dobrodružná výprava k ochraně cti francouzské královny zažívá nejednu past a překážku, aby nakonec slavila svůj triumf.(14.11.2010)
Tclaw
Bohužel oproti prvnímu dílu chybí ty vtipné šarvátky, větší prostor pro postavu otce Josefa a celkově se děj víceméně vleče v nudnějším tempu. Kdyby se to tenkrát natočilo pod jedno, mohlo by to celkově vyznít daleko lépe. Jenže to je to kdyby...(6.7.2011)
skinny
špatné, hodně špatné než první díl...a naprosto zbytečné...(25.6.2011)
| Na DVD od: | 29.10.2004 Intersonic |
|---|---|
| Na levném DVD od: | 02.09.2009 DVD Hit |
| Na levném DVD od: | 04.05.2010 Intersonic |
Související
- Návrat bažantů (1983)
- Bažanti kontra Dracula (1980)
- Charlots en délire, Les (1979)
- Et vive la liberté! (1978)
- Bažanti jdou do boje (1974)
- Čtyři sluhové a čtyři mušketýři (1974)
- Velký bazar (1973)
- Bažanti jedou do Španělska (1972)
- Blázni ze stadiónu (1972)
- Bažanti (1971)