Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (634)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mohu potvrdit, že tohle je určitě podle skutečné události! Mně se taky kdysi po jedné speleologické expedici objevila na žaludu taková divná žlutá vyrážka a pronásledovala mě na každém kroku, ať jsem se poděl kamkoliv. Snažil jsem se jí předat někomu jinému, co to jen šlo, ale výsledkem mého snažení bylo jen to, že jí chytlo i pár tehdejších figurantek a ta moje akorát začala víc hnisat. Taky jsem neutekl. Nakonec jsem na ní musel vzít pájku a drobní hlodavci mě teď milují pro mou anatomickou anomálnost. No, mám tedy mnohem raději závislé horory než ty nezávislé. Tohle „Pronásledování Informačními Technologiemi“ bylo místy dost divné až otravné, hrají v tom škaredí herci a jeho cílové publikum evidentně tvoří zdejší artoví panicové, jejichž životní náplň tvoří kromě rádoby fundovaného žvanění o filmech, vymačkávání beďarů a vyčesávání lupů z mastné kštice ještě marné pokusy neumětelsky ošukat tu odpudivou blondýnu z protějšího vchodu. A ti, co tu jásají nad originalitou příběhu, jsou patrně výhradními čtenáři Heryho Potrata, a tak je zřejmé, že jim nejlepší česká sci-fi novela všech dob, „Házím ti laso, kamaráde“ od Josefa Pecinovského z roku 1989, mohla velmi snadno uniknout. Holt pan Mičl asi bude nějaký americký KaďAK, který také trapně vykrádá, co může. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně horror, v němž neodhadnete, co v dalších minutách bude následovat, a jak / jestli se dokáže sympatická blondýnka vzepřít kletbě. Ta totiž dělá z lidí buď trosky, nebo (v tom častějším případě) rovnou mrtvoly. Snímek má na nízký rozpočet až nečekaně pěkný vizuál, od začátku pečlivě budovanou atmosféru a několik téměř infarktových momentů. Jedinou slabinu bych viděl v závěru - ten mnohé asi nasere, obzvlášť pokud je nemají rádi otevřené. A to nejlepší jsem si nechal na konec. Ano, hudbu. V klidnějších pasážích naprosto hypnotizující, v těch rychlých naopak dunící a silně elektrizující. Jen pro představu; hodně to připomíná Robův podklad k Maniakovi, a to byla už nějaká pecka. I to je důvod, proč mi soundtrack k It Follows už "zpříjemňuje" domácí pohodu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $2milióny║Tržby USA $14,674,076║Tržby Celosvetovo $21,947,454▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,568,212 ║ Tržby za predaj DVD v USA $2,183,906 ║ veľmi poctivá nízkorozpočtovka, horor ktorý má čosi do seba, má dobrú dusnú atmosféru a tempo, trošku doladiť a mohli sme tu mať fakt delikátny počin, takto slušný priemer a lepšie než 90% iných amerických hororov posledných dvoch dekád /60%/ ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nasedni, má milá, na ptáčka, honí mě duch a lekačka! Chceš-li se přízraků zbavit, musí tě šukání bavit." Myšlenka zajímavá, leč zprzněná. Nablblá kikina nezajímavá, rovněž zprzněná a to doslova, se nesmyslně mátoží filmem a občas si lehne pod nějakého kamaráda, v marné snaze zahnat démony i mou nudu. Jediná chvíle, kdy jsem se ve filmu opravdu bál, byla scéna v bazénu – bál jsem se, že se kikině rozmočí ta sádra na ruce! Otrava, nuda a ztráta času, ale aspoň jednu hvězdu dát musím. Za to, jak jsem se nechal nachytat (hodnocením a oslavnými komentáři, viz "Lahôdka pre znalcov žánru") a že jsem se na film těšil jak děcko na bonbónek, resp. panic na broskvičku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemám slov !! Něco takovýho jsem v době podělanejch kinosrágor jako jsou Insidiousy a Conjuringy vůbec nečekal ... Ten film je hrůza sama!!! Od samotnýho začátku do úplnýho konce. Nedá divákovi vůbec možnost vydechnout. Dobrej neotřelej nápad (...i když by se dalo srovnat s několikrát zpravovanými "Uchvatiteli těl", ale to je zde nepodstatný. U hororů se zásadně nebojím, naposled mi hrůzu nahnal Insidous jednička a před tím už si nepamatuju. Tohle je jednak vrchol filmovýho a hororovýho umění v jeho pravé podstatě. Nejsou potřeba střeva, krev atd., aby se při tom člověk zesral strachy. GRANDIOZNÍ KAMERA!!! Pastva pro oči každej záběr. Ještě lepší hudební podkres, to je prostě něco neskutečnýho, jak to člověka drtí. Zlo může být úplně všude, lekačy kurevsky fungují, parta hlavních hrdinů je relativně sympactiká. Nemám co vytknout. TAKHLE má vypadat moderní horor pro široké publikum, který má jít do kin. Ještě teď po shlídnutí jsem nesvůj, přiznávám bez mučení .... bál jsem se, skutečně se Flipnic bál (a to měl v sobě diazepam desítku a rivotril jedničku ... :-D --> NEPOMOHLO!!) Horor roku a evidentně není šance, aby ho ve svým ranku už něco asi překonalo. Domácí kino nebo kvalitní sluchátka povinost. Uuuufff ... a já teď z hrůzou přemýšlím, jestli jsem v dolním patře baráku zamkl všechny dveře .... :))) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Jméno Jay (Maika Monroe), které nosí hlavní hrdinka, je zkrácenina z Jamie. Je to odkaz na kultovní hororovou herečku Jamie Lee Curtis, která hrála v sérii Halloween. Ve filmu má Jay mladší sestru Kelly. V reálném životě má Jamie Lee Curtis také mladší sestru jménem Kelly. (MrPierc)
  • Koncept filmu vychádza z opakujúcej sa nočnej mory, ktorú mal režisér (David Robert Mitchell). Ten tvrdí, že niekto sa k nemu neustále pomaly približoval. (Pat.Ko)
  • Rich Vreeland, ktorý zložil soundtrack k filmu, si zahral hlásateľa na škole, kde Jay pátra po Hughovi. (Marceloo)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama