Reklama

Reklama

Aleluja

(festivalový název)
  • Francie Alléluia (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gloria poté, co opustila manipulativního manžela, žije sama pouze s dcerkou. Jednoho dne odpoví na inzerát na internetové seznamce. Když potká Michela, ihned mezi nimi přeskočí jiskra a Gloria si záhy uvědomí, že udělá vše, aby si tuto úchvatnou lásku udržela. Michel je ale zvyklý žít „za peníze" žen, se kterými se seznamuje. Provokativní a originální belgický režisér se opět noří hluboko do lidského nitra, kde nachází nejen čistotu lásky, ale také nezvladatelné vášně či patologickou touhu vlastnit a ovládat. Snaží se zjistit, kam až je člověk schopen zajít, když začne ztrácet kontrolu nejen nad realitou, ale především sám nad sebou. Sugestivní a stísňující atmosféru filmu, který s nadsázkou hovoří o psychologické závislosti v partnerském vztahu, umocňuje až halucinační kamera a podporují vynikající herecké výkony Laurenta Lucase a Loly Dueñasové. Děj filmu je inspirován novinovou zprávou, která v letech 1947–49 šokovala celou Ameriku. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Prkený pokus o navození atmosféry šílenství ala Antikrist a Posedlost, která zmíněným nešahá ani po kotníky. Nějak se mi tam ta nadsázka ne a ne vynořit a někde v pozadí lehounce podřimovala. Jakoby ta "kontroverze", která má za cíl šokovat/pobavit byla naprosto umělá a bez sdílné hodnoty. Scéna s první obětí, kdy se Gloria "cituplnou" řečí loučí se svým Michelem, která následně přejde v melodickou písničku a po ní uřízne mrtvole nohu, vyzněla jak totální fraška a tak to šlo až do konce. A páreček Myšák a Glo-glo-glo-glo-glo-glo-Glóóória žili šťastně až do smrti! ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Absolútne mi v tom nesadol ten spev, síce len jednorázovo, ale s tragickým dopadom na celok. Ani by som nebola proti, keby režisér trochu viac pridal na napatí, neskúšal tam zbytočne a silne amatérsky komponovať akési rádoby umelecké prvky a rázom by to všetko posobilo inak. Chápem, že je to zrejme nejaký jeho špecifický štýl, ale u mňa nevydal na viac ako na tri * a ako vidím nenadchol ani veľa ostatných divákov na čsfd. Netuším, aké ohlasy mal v Belgicku, ale pre mňa z toho vzišla tak trochu nesúrodá zlátanina a premárnená príležitosť, vzhľadom k tomu, že ústredná dvojica bola dosť výstredná a zaujímavá. Možno bude lepšie, ak muzikály či umelecké filmy prenechá profíkom a sám sa venuje žánru thriller , ktorý mu je určite bližší a má ho viac zmáknutý. Niekedy je krása vážne v jednoduchosti. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Těžký film, který rozhodně slabším povahám nějak extra nedooručuju. Výlet do temného nitra dvou lidských duší, jejichž cesty se (bohužel) protly v tu nesprávnou chvíli. Vášnivé, milostné vzplanutí, měnící se posléze v pravdilo, že není nic horšího, než zhrzená žena, což tady platí několikanásobně, s drtivým dopadem pro všechny ostatní kolem. Až jsem se při sledování začal divit, že téhle bizární dvojici nějak začínám držet palce. Ale to mě po skončení hned přešlo, takže budu asi normální. Jen se mi možná líbí nenormální filmy, což je snad v pohodě.Tenhle je opravdu zajímavý, ale s nějakým oduševnělým rozborem počkám až po nějakém dalším kousku tohoto režiséra. Tohle byla moje premiéra, která rozhodně dopadla víc, než dobře. Řekl bych skoro na výbornou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic pro mě. S hororem to má pramálo společného a spíše je to drama mixnuté s psychologií postav, bohužel na mě to nefungovalo a působilo to strašně utahaně a strašně zdlouhavě. Přitom ale předchozí režisérovy filmy nebyly vůbec špatné Kalvárie byla solidní brutální psycho a Vynian byl nádherně natočený. Tohle je přesný opak. Utahaný nic moc udělaný a hlavně děsně nudný. Pro mě propad. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela divočina. A rozhodně ne pro každého. Z Fabriceho filmografie sice dost možná nejpřístupnější, ale pořád bizarní kousek. Mé počáteční obavy se cca po půl hodině proměnily v upřímné nadšení z toho, jakým směrem se snímek ubírá. Pocitovou stránku tvoří hlavně detailní kamera a živelný soundtrack, o všechno ostatní (černej humor, sex a mordování) se úspěšně starají hlavní postavy. Tahle ústřední dvojice má do sympatií daleko, a pokud by se vyhlašovala anketa o nejpodivnější filmový pár, Gloria s Michelem by jistě okupovali přední příčky. Úchylnější sociopaty těžko pohledáte. Závěr pak brutální a lehce melancholický. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V záverečných titulkoch sa dozvieme, že film bol inšpirovaný skutočným príbehom Raymonda Fernandeza a Marthy Beck, čo boli skutoční sérioví vrahovia, ktorí si za svoje zločiny vyslúžili v roku 1951 trest smrti na elektrickom kresle v newyorskej väznici Sing Sing. O ich vražednom besnení tiež pojednáva film Zabijaci osamelých sŕdc (2006) s Jaredom Letom a Salmou Hayek v hlavných úlohách. (BlackTom)

Reklama

Reklama