Reklama

Reklama

Chlapec a svět

  • Brazílie O Menino e o Mundo (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý chlapec žije s maminkou na venkově a postrádá svého tátu, který odešel za prací do vzdáleného města. Sedne proto na vlak a vydá se za ním. Cestou poznává moderní průmyslový svět, připlete se do víru divokého karnevalu a nevinnýma očima sleduje životy dospělých. (Cinema Glok)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (17)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... Nádherná animácia, no nejak výraznejšie ma to neoslovilo. I keď na pozadí hľadania otca film zabŕda do serióznejších tém a dáva do kontrastu jednoduchý život niekde na vidieku a hektický život mesta, korporativizmus, skazenú spoločnosť, technologický pokrok, nezamestnanosť, preľudnenosť, militarizáciu, atď. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Z primitivního příběhu o chlapci, kterému chybí otec, dokázal režisér zlehka nakousnout téma zkažené společnosti, ekologie nebo nezaměstnanosti. Naštěstí to nežene do extrémů, spíš se objevují nápadité narážky a dokonce i vtípky. Snímek byl na Anifilmu uváděn v soutěžním programu pro děti, ale nevím, jestli pro ně bude úplně srozumitelný nejen kvůli výše zmíněným tématům, ale také proto, že se zde vůbec nemluví. Režisér používá jenom v pár scénách zvuky, které ale nejsou skutečným jazykem. Jakožto dospělého diváka mě zase naopak trochu rušila primitivní animace a příběhu by rozhodně prospělo sestříhání, aby byl svižnější. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kouzelná sonda do průmyslové Brazílie s lehkým znechucením autora s moderní civilizací, která ovšem u mě nedokázala udržet pozornost a ačkoliv grafický styl rozhodně má své přednosti, je dle mého názoru nevhodný pro celovečerní film a pro potřeby něčeho kratšího by ovšem stačil bezpochyby...6/10 ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Překrásná animace, kdy nejen očko plesalo. Ale jen ze začátku. Pak mi začalo být ouvej, asi jako samu autorovi, který se snažil poukázat na společnost, konzumní život, masovou výrobu, zemědělství atd. aneb jak obrazem poukázat na něco, co není normální, ale za normální to považujeme. Kdyby to bylo ještě o žďibínek kratší, bylo to dokonalé. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem se nechytl. Pomalé tempo "příběhu", které se i v krátké stopáži 80 minut mění v dlouho sáhlou nudu. Vizuálně zajímavé, ale ne tak, aby na tom mohl stavět celý film. Animace je slabá a design některých věcí mi připadal až nevhodný. Tento film se může líbit pouze tomu opravdu nejmladšímu publiku, jelikož je celý film bez dialogu, a je to vlastně ručně kreslené DuckTV. I přesto, se nám v minulém roce objevil další němý animák "Ovečka Shaun ve filmu", která je stejně jako Chlapec a Svět nominovaná na Academy Awards. Shaun mi ale připadala pro malé děti lepší a pro rodiče rozhodně stravitelnější. Jestli tohle dostane Oscara, jakože nedostane, budu naštvaný. Naopak nadšený budu, pokud vyhraje Omoide no Marnie. Ono je to vlastně jedno, protože na 99% stejně vyhraje V hlavě ;-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Režisér film poprvé uvedl na Mezinárodním festivalu animovaného filmu v Ottawë. V Annecy i na dalších festivalech například v Mnichovë, Káhiře, Seattlu či Šanghaji od té doby získal více než čtyřicet různých ocenëní. V Česku byl v roce 2015 v předpremiérách uveden na festivalech Ostrava Kamera Oko, Kino Brasil, na Přehlídce animovaného filmu Olomouc a na Ekofilmu v Brnë. (Zdroj: Cinema Glok)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

Reklama

Reklama