Reklama

Reklama

Po celé zemi roznesla se senzační zpráva - Šťastný Pierre, největší novodobý bandita, už není.
Potíž je, že nikdo neví, kam ukryl nakradených 400 milionů. Marně komisař Verdier zatíná pěsti, neví to ani jeho žena Catherine, jež zatím povila pohrobka. Po krátkém zotavovacím pobytu v sanatoriu pro svobodné matky se Catherine i s novou kamarádkou Marité a jejich dvěma dětmi vydává do letního sídla vysoko v kopcích Provence, protože tuší, že nikam jinam Pierre peníze schovat nemohl. V jejích stopách jde celá francouzská galérka. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Městká a nemocniční část je docela ukecaná, ale jakmile Mireille Darc odbední okenice svého rustikálního hnízdečka lásky a Anouk Ferjac napumpuje do věder vodu na koupání, nádherná příroda snoubená s kamennou krásou starého hradu a cvrkotem cikád se stane skvělou kulisou nepříliš komediální gangsterky a pozve vás na krásný výlet. Henri Garcin jako klaďas/záporák je sympaťák, šílený umělec Paul Préboist možná není takový blázen a českého diváka potěší v malé roli i Dominique Zardi. No a samozřejmě i erotika v podání obou zmíněných dam. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ako režisér sa Georges Lautner vždy osvedčil. Jeho filmy síce nedosahujú vysokú umeleckú úroveň, majú však divácku popularitu a komerčný úspech. Neviem ako dopadol z tohto pohľadu tento snímok v dobe premiéry, je však veľmi zručne natočený, má všetky ingrediencie, ktoré má mať ponúkaný žánrový mix. Hlavnou postavou je Mireille Darc, zrejme v najlepšej forme, na svoje si však prídu aj vedľajšie postavy a filmu to veľmi prospieva. Piate hodnotenie a tretí komentár. ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Vidět Mireille Darc jako odhodlanou pistolnici stojí za to vidět, stejně tak Paula Préboista jako rozežraného umělce. Komedie to však není bůhvíjaká, humorné pasáže jsou rychle střídány s těmi, ze kterých napětí teče proudem. Bohužel jsem ale dost často i nudil. Je to nepochybně způsobeno stopáží (k zde uvedenému údaji si připočtěte zhruba 15 minut), některé rozhovory zaznít nemusely a také by se nic nestalo. //Zhlédnuto v rámci Challenge Tour: 30 dní se světovou kinematografií// 70% ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama