Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (10)

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Objektívne by som hodnotil ešte nižšie, nebyť anglicky skromných 6 dielov. Rádovo horšie prvej série. Neustále krúženie okolo toho, ako je každá z postáv životne traumatizovaná. Každý deň v preplnenej zasadačke 15 detektívov s inštrukciami, s nulovou bilanciou (za 6 dielov) - riešenie im musí doslova na nos nasilu zavesiť náhodný svedok - len toľko ku "krimi" aspektu. Odporúčam fanúšikom drám o traumatizovaných policajtoch a ich blízkych. 2.5 (Kde sú Bosch alebo Jimmy Perez, keď ich potrebujem? Prosím chráň ma od série tretej) ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šťastné údolí" je tentokrát dějištěm řádění vraha žen. Catherine je opět v centru dění, navíc stále řeší Tommyho Royce, který stále více ovlivňuje jejího vnuka. A bohužel toho řeší ještě mnohem více - hlavně problémy své sestry. Takže podobné kecy a podobně nudné a pomalé pasáže, řešící osobní a rodinné problémy, jako v 1. sérii, jen kriminální zápletka se změnila. Právě ta je v porovnání s 1. sérií trošku zajímavější (i třeba díky vcelku zajímavé zápletce - kriminalista a jeho zavražděná milenka). Pro mne však pořád jenom průměrné dílo. 60%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Selský rozum používající, přímá a životem otřískaná Catherine si od nahánění feťáků a násilníků pauzu rozhodně nedává. Příliš vody mezi první a druhou sérii neproteklo, a to je moc dobře. Nejprve se točíme okolo z práce vyhozeného nespolehlivého dělníka, nevěrného detektiva, jeho zhrzené milé či psychicky labilní přítelkyně ústředního záporáka z minulé řady Tommyho Lee Royce, který se vrací pouze v roli manipulátora. Máme tu i Ann, která má za sebou traumatický zážitek z první série, a která se oklepala natolik, že je z ní snaživá strážnice. Hlavně se ale v západním Yorkshiru potuluje sériový vrah prostitutek s nákloností k rozbitým lahvím. Bez znalosti první řady to úplně nepůjde. Brzy je navíc patrné, že i druhá série přinese místy jízlivou, místy depresivní sondu do opravdu nehezkých aspektů v mnoha případech neutěšené sociální realitě života. Zároveň se ukazuje, že každý je za určitých okolností schopný naprosto všeho. Catherine je (zase!!) u několika stěžejních situací či si spojí nejednu indicii, ač skutečné vyšetřování zločinů tu vedou vesměs muži. Tvůrci tentokrát přicházejí s větším počtem zápletek, indicie dávkují postupně, tempo je tedy slušné, napětí zrovna tak, atmosféra vtahující. A množství zlomených a nalomených žen je znovu vysoké (naštěstí se mají na koho obrátit). Nakonec druhá série nepřinese nějaké zásadní zvraty nebo překvapení, protože podstatným znovu zůstává celek a jeho vyznění. A tady znovu hlásím spokojenost. Rozhodně nebudu sám!! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šťastné údolí stále vypadá spíš jako očistec. Ve druhé sérii se ovšem to nejzajímavější odehrává okolo detektiva Johna Wadswortha a vraždy Vicky Flemingové. Ne tedy že by magor Tommy Lee Royce hlavní hrdince a její rodině dost nezavářel i z vězení, ale celkově mi tu přišlo rozložení příběhů mezi více postav vydařenější. Sarah Lancashire je ovšem stále ústřední figurou a pořád to celé táhne na jedničku. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoci som priebezne epizody nehodnotil az na plny pocet, teda okrem zaverecnej, ako celok si to tato druha seria rozhodne zasluzi. Vyborne nove charaktery, psychicke sondy a i vernost az "rodinnost" niektorych vztahov posobi mimoriadne autenticky. Vykreslenie az neznesitelneho stresu bolo vyborne. Nakoniec, oba aspekty pripadu sa deju i v realnom zivote, a tak mozem len odporucit. Coskoro sa vrhnem na aktualne vychadzajucu tretiu seriu. Odporucam. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama