Reklama

Reklama

Faces of Death

  • USA The Original Faces of Death

Obsahy(1)

Komentovaná série záběrů (z části padělaných, z části reálných), zobrazujících různé podoby smrti - lidské i zvířecí. Uvidíte popravu zastřelením i elektrickým křeslem, sebevraždu skokem z výšky, různé nehody, napadení člověka krokodýlem, zabíjení opice pro přípravu jídla, pavouka konzumujícího jakéhosi opeřence. Přesto, že asi 40% záběrů je zfalšovaných, patří Tváře smrti k nejbrutálnějším dokumentům vůbec. (gjjm)

(více)

Recenze (33)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nadešel čas, abych se i já podíval blíže na zoubek „nechvalně“ známým Tvářím smrti. Ve své době jistě hnul obsahem žaludku hodně lidem, postupem času však jejich sláva s přibývajícími díly a skutečností, že ne všechno co tu uvidíme je pravda, začala upadat. Já jsem však byl spokojený: záběry z jatek jsem viděl už na učňáku a mnohdy se dějí ještě horší věci, sám jsem asistoval při stínání hlavy slepici i kuřatům – no až speciality dne (opice a malý psík) mi hnuli žlučí, stejně jako masakrování lachtanů dřevěnými tyčemi. Zajímavý byl i způsob „odchycení“ aligátora šerifem – jinak klasika hodně mrtvol, částí těl, vnitřností, poprav – takže jasný nadprůměr. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny bitúnok zaoberajúci sa fenoménom smrti vo veľmi a čisto fyzickej podobe oklieštenej zákonmi mäsa. Realisticko-morbídna koláž ťažiaca hlavne zo svojej surovosti, poukazujúca aj na znásilňovanie prírody človekom, neokresané zákony prírody či nasnímanie práce so smrťou a zachytenie atmosféry násilia v najrôznejších podobách s rôznymi dôvodmi, no jednakým, neokresane viac než len filmovo-horrorovým, účinkom. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvřív jsem si říkal, proč je v úvodních titulcích uvedena jako jedna z funkcí i Writer, když to má být dokument o různejch smrtích. Během filmu mi to ale došlo - většina lidskejch smrtí byl totiž strašnej fake a to už potřebuje scénář. Pár mrtvol tam bylo pravejch (záběry z války, utopenci, Afrika, možné záběry ze zpráv), zbytek levejch. Akorát to zabíjení zvyřátek nebyl fake a to bylo taky to jediný hnusný, co na tomhle filmu najdete. Zabíjení lidí mi nevadí, ale chudáci zvyřátka - u toho jejich zabíjení se mi moc dobře nesvačilo. Ta hudba k tomu, to má být asi fór. Já mám krev a zabíjení rád, ale tohle je prostě sračka. Nemá to pointu ani žádnej smysl. Je to nesmysl. Buď měli udělat pořádnej dokument nebo pořádnej horor. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Faces of Death - veľmi pôsobivý "dokument". Veľmi ma však pobavil záver titulkov, konkrétne veta: "Exiguous scenes in this film were re-enacted." (Nepatrná časť scén v tomto filme bola rekonštruovaná). No ja by som povedal, že tou nepatrnou časťou tvorcovia mysleli minimálne takých 90 % filmu. No a ten zvyšok predstavuje dajme tomu skutočné reálne zábery smrti. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Táto primitívna nechutnosť má s filmovou tvorbou spoločné iba to, že využíva jej formu. Čiže sled obrázkov, ktoré sa zázrakom techniky rozpohybujú. Ak niekto toto nazve filmovým dielom, tak sa musia všetci tí zaslúžilí priekopníci serióznej kinematografie obracať v hroboch. "Tváre smrti" sú odpornou skladačkou šokujúcich záberov (často krát lacno naaranžovaných), ktoré normálnemu človeku zdvíhajú žalúdok. Tiež v mysli bliskne otázka: Aké úbohé individuá sa môžu s obdivom na toto pozerať? Nie je to dokument, a už vôbec nie horror, ale len hnusný odpad! ()

Zajímavosti (4)

  • Film ve skutečnosti napsal a režíroval John Alan Schwartz (pod pseudonymy Conan Le Cilaire a Johny Geteyerkokov jako režisér a Alan Black jako scénárista). "Odborník" Dr. Francis B. Gröss je ve skutečnosti herec Michael Carr. (gjjm)
  • V roce 2000 byl časopisem Entertainment Weekly vybrán jako padesátý ze seznamu padesáti nejkultovnějších filmů všech dob. (gjjm)
  • Ač filmaři tvrdí, že byl film zakázán ve čtyřiceti zemích, ve skutečnosti byl zakázán pouze na Novém Zélandu, v Austrálii, v Norsku a ve Finsku. (gjjm)

Reklama

Reklama