Reklama

Reklama

Masakr v Alzatrazu

(festivalový název)
  • Česko Jatka v Alcatrazu (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Alex Gardner (Nicholas Celozzi) trpí nočnými morami. Stále sa mu sníva sen, v ktorom sa mu zdá o nejakej pevnosti vyzerajúcej ako väznica, vrahovi a zavraždených ľuďoch, ktorí tu kedysi žili. Znepokojený jeho neustálym opakovaním, zájde za vykladačkou snov a dá si sen vyložiť.  Tá mu poradí aby šiel na Alcatraz a aby sa tam pozrel svojmu strachu priamo do očí, že len tak jeho sny prestanú. A tak sa Alex spoločne s niekoľkými skepticky zmýšľajúcimi priateľmi vydá na ostrov. Po príchode na ostrov ich kontaktuje duch rockovej speváčky, ktorá im rozpovie hroznú pravdu o tomto mieste. V Alcatraze straší duch dôstojníka americkej kavalérie, ktorý s potešením jedával ľudské mäso. Životy Alexa a jeho priateľov sú v stave najvyššieho ohrozenia. (beso74)

(více)

Recenze (8)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Typický brak. Príbeh o študentovi, ktorý sa s kamarátmi vyberie do Alcatrazu, aby sa mohol postaviť svojim nočným morám a oslobodiť duše mŕtvych. Horory z väzenského prostredia dokážu obvykle zaujať peknou atmosférou, ale že by to fungovalo aj v tomto prípade, sa žiaľ povedať nedá. Skôr mi to pripadalo ako komédia a v druhej polovici filmu som už len čakal na záverečné titulky. Gore nič moc, hudba veselá, ale žiaľ nehororová, a masky smiešne. ()

Skratik 

všechny recenze uživatele

Já popravdě ani nevím jak hodnotit. Film jako takový je šílený béčko. Většina scén docela dobře nedávala smysl a chování postav bylo povětšinou zvláštní/ neuvěřitelné. Přesto ale promítání v Aeru v rámci Festivalu otrlého diváka bylo hned po tom předchozím nejlepší kinozážitek, co jsem kdy měl. Živý dabing a vtipné hlášky učinkujících byly perfektní a já jsem odcházel s úsměvem od ucha k uchu. Dám tedy průměr- 2* za film, 5* za zážitek : 2 = 3,5= 4* ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Díky dabérům z Otrlé sklizně naštěstí netuším, o čem ten film skutečně je. Ale tu vánoční šekovku musím mít. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme: Parta řeckých imigrantů v LA, která produkovala brakovky, viděla Noční můru v Elm Street a řekli si, že podojí hlad diváků po podobných bijácích. Svůj počin se rozhodli pojmout ve velkém stylu, a tak vystříleli většinu rozpočtu na gážích pro choreografku Toni Basil, kterou nesmyslně obsadili do jedné z hlavních rolí, kapelu Devo, která se teda nakonec v soundtracku nijak zvlášť nevytáhla, a samozřejmě nemohlo chybět obsazení nějaké Playmate, která ochotně shodí triko, kdykoli to bude potřeba. V kasičce už ale s bídou zbylo na grupu marných třicátníků, kteří budou hrát teenagery, jednoho kaskadéra, co se nechá zapálit, jeden výbuch kadibudky a hodně malou hrstku gore efektů a masek. A samozřejmě jedna z prvních položek rozpočtu rozpuštěná do předchozího výčtu, byla gáže scenáristy. Když filmaři zuřivě brainstormovali, jak svému marnému počinu dodat nějakou další atrakci, vyloupl se nápad, že to celé natočí na Alcatrazu, protože tam už budou mít super lokace a interiéry v ceně zřejmě nízkého nájmu (jehož podmínkou bylo natáčení v noci, aby to nekolidovalo s turistickými prohlídkami). Ale protože i tak nájem něco stál, rozhodli se domrtě využít všechny záběry staré věznice, které pořídili. Výsledný biják je tak ideální coby drinking game s následujícími pravidly: Dejte si po jednom malém panáku, kdykoli se objeví záběr na zátoku s Alcatrazem, nebo na jakékoli prostranství a budovy věznice, ale dvojitý panák vždy, když je v záběru betonové zábradlí, nebo průčelí s okny. Na konci filmu máte otravu alkoholem zaručenou. ()

Zajímavosti (1)

  • Kameraman Nicholas Josef von Sternberg natočil zábery vyzerajúce ako keby boli spravené pojazdnou kamerou tak, že natáčal počas jazdy na kolieskových korčuliach. (beso74)

Reklama

Reklama