Reklama

Reklama

Thomas Rourke (Johnny Strong) projíždí napříč celou Amerikou bez jediného cíle. Přišel o svojí rodinu – vinou neznámého mutagenu, jenž z lidí udělal nestvůry toužící po krvi. Amerika je zdevastována. Avšak při jedné přestřelce zachrání život jisté Sam (Chelsea Edmundson). Ta mu nabídne bezpečné útočiště s municí a potravinami. Už od počátku mezi Thomasem a zbytkem party vyčnívá nedůvěra, ovšem během následujícího útoku nestvůr si celý tým uvědomí, že musí hodit za hlavu veškeré spory a spolupracovat. Především, když samotná základna začne být nestabilní a nedaleko se nachází funkční letadlo, které se zdá být jedinou šancí na přežití... (Ouwen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Planétu zem pred niekoľkými rokmi zasiahla záhadná epidémia, ktorá väčšinu ľudí zmenila v krvilačné monštrá. Thomas je jedným z mála, ktorému sa nákaze podarilo vyhnúť. Vyzbrojený, osamotený putuje krajinou, pričom kde vkročí, tam sa zbavuje infikovaných. Keď sa jedného dňa zapojí do prestrelky medzi dvoma skupinkami preživších, ani v tom najhoršom sne by ho nenapadlo, že sa daným rozhodnutím dostane do omnoho väčších problémov, v akých doposiaľ bol. V neďalekej policajnej stanici totiž naráža na ozbrojencov, ktorým musí napriek nevôli pomáhať v defenzíve pred útokmi nakazených, i následnému presunu do bezpečia. Keď divák takmer neustále bojuje s pocitom, že by mal film vypnúť, zrejme všetko nebude po kostolnom poriadku. Prvá polovica biedno biedny akčný počin, druhá zas sekunduje v rovnakej kvalite prevedenia z pohľadu hororového žánru. Nápad tuctový, milión krát znásilnený, gore takmer žiadne, ešte aj soundtrack ukradli, takže ja naozaj nemôžem inak, iba skonštatovať, že celkovo rozpačitý dojem nezachránila ani živšia záverečná dvadsať minútovka. Keď "Daylight End" porovnám s takým "Pandemic", toto je neskutočný prepadák. Banujem, že som na to vôbec "klikol" - 25% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Obrovsky mě kaufman zklamal.Po solidnim Hříšníci a svatí sem trochu naivně čekal,že jeho kariéra se zase posune.jenže chlapec šáhnul po látce která je solidně vybrakovaná.Levnej mix Já,legenda,Světová válka Z a dalších nemá atmosféru,nemá povedenej děj ,a kdo tvůrcům bez korunek dělá ty digi kouře,výbuchy,stříkance krve,snad tříletý děcko z retarďáku.Navíc já sem neuvěřitelně alergickej(čest všem vyjímkám,nějaký se najdou) na filmy,kde běhaj tyhle zkrvavený,chrčící bestie sem a tam.Proč si to takhle zkurvil,Williame.40%. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Johnny Strong tohle zatraceně potřeboval. Teprv druhý film, ve kterém má hlavní roli a opět byla radost ho sledovat jak v akci, tak aj jako herce. Charisma má spoustu a dokáže dodat své postavě potřebné emoce a uvěřitelnost. Baví mě taky jako zpěvák skupiny Operator, líbí se mi jejich deska Soulcrusher. Samozřejmě taky pro film dělal hudbu a zejména písnička v závěrečných titulcích je skvělá. Mno a jinak co se týče samotného filmu, Sinners and Saints je stále strop Kaufmana, naštěstí Daylight's End je dostatečně bohaté na to, aby diváka zabavilo po celejch sto minut. Příběh je linearní a úplně prostý - záchrana jedné ženy před znásilněním, začlenění do party, kde panuje nedůvěra a plán na to, jak zmizet do bezpečí. Ten kdo tu čeká nějaký umělecký přesah ať hledá jinde, tohle je řezničina. Akce plno, je krvavá, snad stovka headshotů! Občas se používaj i řezné zbraně a pokud dojde na přestřelky, opět se přebijí, postavy maj sebou tolik munice, kolik unesou, komunikují mezi sebou, sejmou tolik potvor kolik stihnou, jednaj logicky a taktizují. Prostor dostane aj spousta výborné improvizace a hodně mě potěšila absence záporáků - každej si je vědom toho, že spory musí jít stranou a je třeba spolupracovat. Do toho nám bicí a kytary pérují do uší, nechybí ani spousta neutichajícího napětí a několikrát jsem se i lekl, navíc je zde výborná práce se zvukem! Divák si nemůže být ničim jistý, neví z jakejch dveří vylítne potvora. Občas jsem i vůči některým postavám pocítil emoce. No a nyní technická stránka. VÝBORNÝ VIZUÁL! Film stál JENOM dva melouny a Kaufman vyždímal úplný maximum. Lacikovi udělá radost, že zde není téměř žádná exploze. Divák vidí max plamen za zády aktéra, aby měl přehled o situaci, jinak ale se rozpočet vrazil do špičkové a nekompromisní akce, skvěle vypadajícího okolí a právě vizuálu. Filtr je temnější, naštěstí je to ale účel a dodává filmu potřebnou atmosféru. Navíc, mnohdy když kamera snímá obličeje, či okolí, vypadá to nádherně. Nesmim ani zapomenout na prvotřídní režii, žádné zbytečné střihy, krásná návaznost scén a akce je i tak nesmírně dynamická. Film má taky skvělé tempo a baví i mimo akci. Celej tým se neuvěřitelně snažil, mihne se zde několik xichtů z Sinners and Saints a jinak si myslim, že to lepší bejt rozhodně nemohlo. Kdo čeká, že by Strong předvedl něco ze svého arsenalu bojovejch umění, musí se spokojit s občas slušným chvatem, jinak žádné bitky zde nejsou. A ani mi to nevadí. Co ještě dodat.. potvory jsou nebezpečné, rychlé a i pár nesmyslů ve scénáři odpustim. Plnou nedávám, nadšenej jsem ale to by tenhle film musel bejt na úrovni prvotiny Kaufmana, no těsně vedle.. asi je to i tim, že zombie horory mi moc blízké nejsou. Ale určitě se na film podívám znovu. Nyní už jen čekat na Sinners and Saints 2: Vengeance, které je v přípravě. Jinak netušim co víc bych dodal.. asi jen 8/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|20%| Uf, tak takovou slabotu jsem teda nečekal. Rozhodně jsem nepředpokládal, že z toho bude kdovíjaká béčková pecka, přesto jsem byl při ukončení této záležitosti vyřízený. Chci říct na obhajobu mého slabého hodnocení několik věcí. První věc je, že filmy se zombíky, upíry apod. mám moc rád. Resident evil je od čtvrtého dílu ujetá přeakčnělá výplachárna. A kupodivu mi to sedí, i když tam zombíci hrají už malou roli. Nicméně toto téma mám rád. Třeba na seriál The Walking Dead nedám dopustit. Poslední řady nejsou takové jako první dvě, ale furt je to skvělá záležitost na ty lepší 4*. To jsem začal rozebírat jen proto, aby si někdo neřekl, že film shazuju kvůli tomu, že nemám rád snímky s těmito neživými. No, takže nyní k tomuto filmu. Zombíci běhali jako o atletické závody. Hmm, tak k tomu se nebudu vyjadřovat. Začátek filmu vypadal nadějně, sice obyčejná přestřelka, hlavní herec zachrání jednu ženu, fajn. Pak se to utopí ve stereotypu, a až do cca 1 hodiny se nic dít nebude. Pokud samozřejmě nepočítám jednu malou nezáživnou akcičku ve vězení. Poslední cca 40timinutovka byla už převážně akční, ale bylo to natočeno tak obyčejně, že jsem u toho usínal. O akci ve filmech jen nejde. Musí i zaujmout příběh, postavy, napínavost a mnoho dalších prvků. Postavy byly děsné a to jejich myšlení, to jsem šel málem do vývrtky. Hlavní herec Strong zachrání ženskou a oni mu pak seberou zbraně a zavřou ho do basy. Týpkovi zombík nebo co to bylo za parchanta pokouše ruku a tým mu nedá možnost mu jí uříznout, aby ho zachránili a Henriksen ho nemilosrdně odpráskne, jo? Právě pár scén mi připomnělo The Walking Dead a to v o dost horším provedení. Hudba byla Strongem dobře vytvořená, ale zde se sem moc nehodila. Takže nic víc asi nesesmolím. Vážně film nechci shazovat, tématiku o nemrtvých mám rád, ale zde se to nepovedlo v žádných ohledech. Ještě zmíním můj žebříček hodnocení filmů tohoto béčkového režiséra Williema Kaufmana. Prodigy (2005) – to jsem neviděl. Hříšníci a svatí (2010) – bohužel mi to moc nesedlo, ale celkově ani nijak nepohoršilo, koukatelný průměr. (56% - 3*). Seznam nežádoucích (2011) – dle mého názoru zatím Kaufmanův nejlepší film. Příběh mě strašně zaujal, takže (82% - 4*). Hra pro jednoho (2012) – neškodný lehce nadprůměrný béčkový akčnňák (60% - 3*). Voják 4 (2014) – slušné pokračování, vydařený akčnňák – slabší, ale zasloužené 4 hvězdy (73% - 4*). Mariňák 3 (2016) – ouuu, tak to bolelo. Jen bezduché přestřelky, ani vedlejší role nevyužitého Adkinse to nevytrhla (32% - 2*). Tak a je tu srovnání. Tohle je ještě horší než ten třetí Mariňák. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

William Kaufman má za sebou převážně podprůměrné akčňáky, takže jsem od jeho nového snímku příliš neočekával. Avšak někdy i slepé kuře najde zrno, a tak jsem se blahosklonně uvolil dát jeho hororové premiéře šanci. Jakožto největší hororový expert zde na csfd.cz však bohužel musím deklarovat, že Daylight's End nemá s hororem společného vůbec nic. Ano, vyskytují se v něm jakési zombies, ale místo nich si tam může divák dosadit například obyčejné vojáky a výsledek bude úplně totožný. Kdo by totiž od hororového snímku zcela poprávu očekávál alespoň špetku hororové atmosféry, bude v případě Daylight's End naprosto zklamán. Dostane místo ní prostoduchou střílečku mizerné kvality. Ruce pryč. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama