Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Som rád, že to vyšlo skôr, ako som na to šiel do kina. Boli by to trochu vyhodené peniaze. Nie preto, že by bol film nejaký veľký prepadák. Ale je to len šedý priemer, ktorý sa dá pozrieť, ale za pár hodín úplne vyšumí. Z hororového hľadiska tam divák veľa nenájde. Ani žiadne veľké strašenie, ani žiadne pekné masky. Čierne démonické oči mi už jednoducho nestačia. Námet nevyužitý, ale totálne. Pretože keď sa už hlavný hrdina dostane do myšlienok posadnutého fagana, tak ja osobne automaticky čakám pekné démonické svety a výjavy, peklá, príšerky a podobne, ako to bolo povedzme v podarenom Cell či Insidious. Tak som čakal, kedy to konečne príde, a ono to vôbec neprišlo. Vlastne som v celom filme nenašiel nič, čo by stálo za pochvalu. A tak je najväčším plusom krátka stopáž, keďže film končí skôr, ako začne nudiť. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Inkarnace vznikla jako ze soustruhu podle šablony. Mnohem větší důraz se v ní klade na osobu výzkumníka a "exorcisty" než rodinu oběti, ale to není podstatné. I výzkumník si s sebou nese rodinné trauma z minulosti, s démonem ho pojí osobní zainteresovanost - a stejně to celé tak trochu má pod palcem Vatikán. Všechny dějové zvraty jsou dopředu čitelné, snadno předvídatelné a nejzákladnější, s jakými mohli tvůrci přijít. Včetně milionkrát obehraného klišé na úplný závěr. Nebýt inovativního prvku v podobě přístupu k posednutí démonem (hlavní hrdinové jej nevymítají, jak to můžeme vidět ve všech filmech o exorcismu, ale jdou na to vědecky a snaží se ho dostat přímo z "pacientovy" hlavy), je fakt zbytečný se vůbec dívat. Ke všemu snímek otevřeně přiznává, že démoni tu jsou od dob andělů a potopy světa, tedy že celá křesťanská věrouka je pravdivá, takže inovace nehrozí ani omylem. Až mi bylo jediného známého jména v ansámblu, Aarona Eckharta, líto, čemu se to chudák upsal. Nepříznivému dojmu z filmu moc nepřidává ani lacinost, která čiší z každé scény. S rozpočtem pouhých pěti milionů dolarů moc parády nenaděláte, ale když to víte dopředu, je třeba podle toho vystavět příběh. Na to se ale tvůrci vybodli a celé to jednoduše odflákli. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi přišlo, že snad koukám na Počátek nebo co. No, zdaleka ne. Koukala jsem na obyčejný possessed horor, kterých jsme tu měli tuny a lepších. Aaron Eckhart na atraktivitě filmu nepřidal, protože osobně ho fakt nemám ráda. Za zmínku stojí asi jedna gore scéna a jedna lekačka, ale to je opravdu všechno. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Veliká nuda kde jediná hororová scéna je hned na začátku. Snaží se to o originální přístup k vymítání ale bohužel je to naprosto stejně o ničem jako ostatní filmy o posednutí. A tak jediná změna oproti takovejm filmům je to že na konci zde neuvidíme Aarona Buřtfarta jak zuřivě cituje Bibli jako hlasatel na boxu, zato ho vidíme luxusně se rozmáznout vo chodník. Což považuju za nejlepší část filmu protože tomu zvuku jsem se nemohl nezasmát :)) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Inkarnace“ je na první pohled originální pohled na vymítačský žánr, ale při sledování se postupně ukáže, že to nové je skutečně jen málo, protože se jede podle klasické kostry. Nakonec v tom nic moc nového není a finále filmu to úplně zabíjí. Všechno, co na tom mohlo být dobré, je najednou pryč a není moc o co stát. Mně se snímek Inkarnace“ prostě nelíbil. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama