Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (CinemArt)

(více)

Recenze (107)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Popravdě, už mne takové filmy nudí. Někdo je posledlý, dotkneš se ho a démon je v tobě... Napětí skoro žádné....a zase minulost, vzpomínky, rodina a hnusák, který si hraje na zachránce lidstva.... prostě ohrané. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Som rád, že to vyšlo skôr, ako som na to šiel do kina. Boli by to trochu vyhodené peniaze. Nie preto, že by bol film nejaký veľký prepadák. Ale je to len šedý priemer, ktorý sa dá pozrieť, ale za pár hodín úplne vyšumí. Z hororového hľadiska tam divák veľa nenájde. Ani žiadne veľké strašenie, ani žiadne pekné masky. Čierne démonické oči mi už jednoducho nestačia. Námet nevyužitý, ale totálne. Pretože keď sa už hlavný hrdina dostane do myšlienok posadnutého fagana, tak ja osobne automaticky čakám pekné démonické svety a výjavy, peklá, príšerky a podobne, ako to bolo povedzme v podarenom Cell či Insidious. Tak som čakal, kedy to konečne príde, a ono to vôbec neprišlo. Vlastne som v celom filme nenašiel nič, čo by stálo za pochvalu. A tak je najväčším plusom krátka stopáž, keďže film končí skôr, ako začne nudiť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér Brad Peyton poprvé zavítal do hororových vod a příliš nepochodil. San Andreas a Journey 2 mu jako žánr sedlo více. Rozhodně se nedá kritizovat vizuál, který je zručný a přibral zde i známější tvář v podobě Aarona Eckharta, ale to hold nestačí. Absence jump scares či čehokoliv děsivého zamrzí, atmosféra vesměs žádná, zaujme jen nápad, kde místo klasického exorcismu se vchází do myšlenek posednutého, z čehož vznikly i nejzajímavější sekvence filmu, ale přílíš toho film zkrátka nenabídne. Na podívání to je, ale do kina určitě nedoporučuji. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Normálne som Aarona Eckharta ľutoval, že sa namočil do takejto blbosti (nie, že by to bolo po prvý raz). Už po dvoch minútach ma to príšerne nebavilo. Nápad nie je najhorší, ale spracovaný a napísaný je úplne zle, nezaujímavo a mdlo, pričom rutinná, stereotypná, ako keby dva týždne mŕtveho potkana vidiaca réžia tomu rozhodne, rozhodne, rozhodne nepomáha. Vlastne ani neviem, prečo dávam až 40%. Ale asi preto, že som v živote videl už stovky ešte horších hororov. Aj keď netuším, či toto vôbec bol horor alebo niečo iné. Našťastie sa to trochu rozbehlo aspoň ku koncu a oholený Eckhart fajn. Bradatý a na vozíku nie. Maj ja ako chceš, Inkarnácia, už sa nikdy viac neuvidíme. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Inkasrance je další originální horor, který vykrádá maximálně šest úspěšnějších kolegů a dělá vše proto, aby nás co nejvíc nudil. Pardon...děsil. Což se mu povedlo, protože děsný to bylo. Aaron Eckhart, s drsným jménem Ember, si to sviští na svém invalidním vozíku, div nespálí gumy a jeho dlouhé vlasy barvy pochcané slámy mu bláznivě vlají ve větru, k tomu vlastní husté strniště na prdeli, které hrdě říká brada a jako bonus má profesorský bifokály a s výrazem permanentního zadržování větrů nahání děsnou entitu s ještě drsnějším jménem Meggie. Mazec. Tenhle týpek mi vjet do místnosti a galuzkama mi zasrat podlahu, hned mě posedlost přejde a jsem zase hodná, jen abych tam s ním nemusela tvrdnout, protože bych se bála, že ho chytne třeba sraní a já mám hajzl v patře, takže by to byl kolosální průser...Jinak démon Meggie posedne jedenáctiletého Camerona, kterej je ukázkovej přizdisráč, lže mamince, vraždí hodné houmlesačky a 3/4 své role sedí na prdeli uprostřed temné místnosti a tváří se jako by si právě leštil bambus. Tomu říkám posedlost !! Když jooo, chce zaujmout pozornost začne mumlat démonické říkanky jako ze slabikáře pro retardy, co se dají ležérně přeložit jako máma má mísu, máma mele maso, Asia na to jebe atd. Ke konci si Meggie a Ember hrají, kdo dokáže déle levitovat a následuje nejvtipnější pokus o sebevraždu všech dob. Poslední tečka je originální asi jako písek na poušti a vysvobozující titulky doprovází tak neuvěřitelně vypíčeně vybraná písnička, že jsem se při zahlédnutí jména v titulcích - Kaplan - už jen hystericky chechtala. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz pochopitelně zhlédnu drtivou většinu hororů mnohem dříve než obyčejný hororový divák. Mnohdy se k danému hororu dokonce dostanu ještě před oficiální premiérou, což byl případ právě snímku Incarnate. Se svým odborným komentářem tedy přicházím v několikadenním předstihu, čímž mnoha fanouškům dobrého hororu nepochybně ušetřím čas i peníze. Od Incarnate jsem nečekal žádné zázraky, jelikož dobře vím, režisér Brad Peyton viděl hororový žánr pouze z rychlíku, a jak je vidno, má fundovaná prognóza se opět do puntíku vyplnila. Incarnate zaujme pouze neotřelou příběhovou premisou, jež však ve výsledkupředstavuje krajně nezdařilý pokus o propojení snímků Insidious a Inception. Horor samotný nedokáže postrašit ani vylekat. Nepovedla se ani práce s tempem, které je místy neadekvátně pomalé a jindy naopak přechází až ve zběsile akční pěstní souboje. Postavy jsou vesměs nesympatické a povětšinou velmi jednoduše vykreslené. Herecké výkony sotva průměrné a ve scénáři se navíc vyskytují četné logické díry. Ostřílený hororový divák bude rád, když během projekce nezačne usínat nudou. Uděluji pouze jednu silnější hvězdu a kárám diletanství distributorů. Nejlepší horory roku 2016: Unfriend, Under the Shadow či Blair Witch se do českých kin nedostanou, ale naprosté hororové braky typu Incarnate ano? ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Muž na vozíku má zvláštny dar, ktorý mu umožňuje vstúpiť do mysle osoby posadnutej zlými duchmi. Nepodporuje cirkev a koná na vlastnú päsť. Keď ho však cirkev kontaktuje a povie mu o prípade posadnutého dieťaťa, rozhodne sa urobiť výnimku a zaoberať sa ich prípadom. Démon, ktorý posadol chlapca, je však najsilnejším parazitom, s akým sa kedy stretol a boj s ním ho privedie až na hranicu života a smrti. - Väčšina hororov, ktoré mali túto jeseň byť v našich kinách, bola zrušená a Blumhouse sa rozhodol zachrániť situáciu týmto projektom, ktorý vo mne aj bez toho, že by som o ňom čokolvek vedel, vzbudzoval nechuť. Je to obyčajný PG-13 horor z USA, ktorý skúsenejšieho fanúšika určite nepoteší, ale niekolko pozitív sa tu nájsť dá. V prvom rade parádny herecký výkon Aarona Eckharta, ktorý sa k hororu takmer nikdy ani nepriblížil a zahral túto úlohu perfektne. Hudba tiež vôbec nebola zlá a aj námet sa mi celkom páčil, pretože ako som spomínal u minuloročného III, myslím si, že Subconscious horory ponúkajú ešte vela možností na spracovanie. Inak sa ale nedá pochváliť už takmer nič. Ostatné herecké výkony sú velmi slabé, posadnutia a práca s nimi je takmer úplne nefunkčná, hororový fanúšik samozrejme všetky lakačky dokáže predvídať a generické dialógy neponúknu takmer žiadne zaujímavé informácie, ktoré si ja u týchto hororov s exorcizmami pozorne všímam. Ak niekto plánuje ísť na toto počas sviatkov do kina, tak si radšej zvolte ovela hodnotnejšie alternatívy v podobe A Christmas Horror Story, Krampus, Black Christmas, Treevenge, Silent Night, Deadly Night alebo Gremlins pri príjemnej domácej atmosfére. + herečka z At the Devil's Door + herec z The Darkness + herec z Krampus + herec z A Haunted House 2 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nechápem čo to Peytona napadlo, no výsledkom jeho "experimentu" presedlať na iný žáner je hrubo nevyužitý potenciál. Ono to zas vyslovene tragické nie je, akurát neviem kto to ocení, pričom ísť na to do kina, polámem si ruky na tri časti. Pár momentov nebolo vyslovene zlých, no tá snaha, ktorú vynaložil tvorca, je až úsmevne tragi-komická. Z hororového hľadiska totiž buď nič nedotiahol do konca, alebo je ozaj taký naivný, že si myslel, že fanúšika tohto žánru ohúri nazretím do mysle posadnutého takým spôsobom, nad ktorým zostáva rozum stáť. Myslím, že vyobrazenie slnečného počasia jak v Katare, či hádzanie si loptičky pri potoku je ozaj to posledné, po čom divák túži. Napriek mnohým mnou spomínaným mínusom, tá tretia hviezda sa ASI predsa len pýta - 50% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Další nehororová blbost u který se vůbec divím, že to má někdo odvahu nacpat do kin. Já bych naštěstí na nic takovýho nešel, takže jsem z obliga. Za Eckharta a krátkou stopáž jde aspoň jedna hvězdice.20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Navzdory odsuzujícím komentářům musím říci, že tak hrozné to nebylo. Velmi oceňuji, že tvůrci vynechali trapné bubáky s rošklebenými tlamami, dlouhými vlasy a komickými pařáty. Také vynechali lekačky ve stylu práskání dveřmi, pukání zdí a létání váz. Vyhnutí se vyobrazení démonů je největší deviza, jelikož co může být dnes směšnějšího, než rohatá obluda (jo, každý není Barker, aby dokázal stvořit cenobity). Předávání posedlosti dotykem také není novinka, ale celkově snímek jisté napětí měl. Každopádně mnohem lepší, než trapárny typu Insidous nebo V zajetí démonů. A samostatná hvězda pro Rudou kněžku! Ale více jak tři nedám. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které mě chvílema hodně bavilo a postava Aarona zrovna tak. Zachraňování duší bylo neotřelé a také je to dobře natočeno, takže nějaká ta atmosféra zde lítá, no a konec dopadl z mého pohledu dobře, i když to nebylo pro některé účastníky zrovna příjemné zakončení. :-) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Sestava solidní, nápad tomu nechybí, ale bohužel není čím překvapit a nabídnout něco víc než průměr .. 5/10 = 55% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

I když ústřední nápad v je úplně v pohodě a dal by se nazvat i inovativním, celkově jsem měl plný brejle tohle dokoukat do konce. Slabota. 40% ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Inkarnace není průser, ale není to ani horor. Je to spíš béčkovej thriller obsazenej známými tvářemi, na kterej se dobře kouká, je krátkej a rychle odsýpá, a tak ani nemá prostor diváka nudit - ba možná naopak. Zajímavá myšlenka kompenzuje podivný scénář, který lépe být natočen ani nemohl. Pár slušných zvratů včetně zajímavě překombinovaného WTF konce zvedá laťku hnedka o trochu výš. A když vás celý film provází "SAIL" od AWOLNATION, je to příjemný. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|78%| Novodobé duchařiny beru všemi deseti. Mistr tohoto moderního hororového žánru je u mě skvělý režisér James Wan. Právě od jeho vzniku filmů V zajetí démonů a Insidiousů začali točit obdobné snímky s touto tématikou. Samozřejmě ne každý takový snímek se vydaří. Třeba třetí Insidious už je opravdu slabota (holt Wan už tento díl na starosti neměl). No, nyní k tomuto. Inkarnace je dle mého názoru solidní duchařina, která má oproti jiným slabším solidní děj, který dokáže rychle vtáhnout do děje, dobře napsané postavy a zajímavé nápady. I ta napínavost se tu najde. Potenciál ale nebyl plně využit. Chtělo by to ostřejší rating než PG-13, ale nebylo to až tak zlé v tomhle mírnějším provedení. Obohatit scénář s ještě zajímavějšími nápady, zdramatizovat finále atd. Vylepšovat by se toho dalo dost, ale přesto jsem příjemně překvapen, čekal jsem minimálně o třídu slabší záležitost. Aaron Eckart to zvládl perfektně, stejně jako chlapec posedlý tím parazitem či co to bylo. Hudba taková normální. Vše se mi zdálo, především u postav uvěřitelné. Úplný závěr (posledních asi 20 sekund) je trochu zvláštní, ale pochopit se dá. Takže je mi jasné, že jsem to neviděl naposled – spokojenost. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už to tu bylo napsáno a já musím souhlasit. Jsem rád, že jsem na to nešel do kina. Protože tohle by fakt byly vyhozený prachy. Takhle jsem " jenom " promarnil 86 minut svýho života. Nejlepší scéna nás čeká před začátečníma titulkama a pak už jenom těžká nuda. Dalo mi hodně sil a přemáhání abych udržel oči otevřený a neusnul u toho. Čekal jsem, že aspoň konec trochu vylepší dosavadní dění, ale opak je pravdou. Konec je ubohej a trapnej až to bolí. Nechápu jak takový chujoviny vůbec můžou dávat do kin. Spousta nudnejch keců bez akce, atmosféra či napětí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Aaron Eckhart versus nízký rozpočet. Neučesaný, neholený, decentně spustlý a upoutaný na invalidní vozík dělá vše pro to, aby si divák skromné trikové složky příliš nevšímal a raději se zajímal o jeho tým, pomstu na arcidémonovi a o osud jedenáctiletého chlapce, do něhož se ta nezdolná potvora oklikou vtělila. Film na své pouti napříč hororovým žánrem se lehce otře o několik spřízněných snímků, namátkou Cela a několik exorcismem zavánějících kousků, ovšem celkem jsem s tím neměl problém. Brad Peyton je renomovaný režisér, který o horor zavadil jen na začátku své kariéry, znovu se do něj pustil až po absolvování blockbusterů. Skromně vyhlížející horůrek, který se na sklonku roku 2016 podíval i do našich kin, má jednu velkou devízu. A sice Aarona Eckarta. Ten ztvárnil ochrnutého vědce, co má schopnost vstupovat do lidské mysli posednutých lidí. Je postupem času znát, že film neměl vůbec žádné finanční zázemí, tudíž triková složka je až abnormálně sešrotovaná na minimum. A když nejsou pořádné speciální efekty, je nutné přijít s invenční režií. A v tomhle ohledu se daří, nutno dodat, že se střídavými úspěchy. Některé scény si vyžádají zájem diváka, stejně ale tak se zde vyskytují scény, u nichž zájem opadá. Je to dáno tím, že strašidelnost, hutnost i zajímavost snímku je značně kolísavá. Jak nebylo na pořádné masky, které posednutí nahrazují tmavýma démonickýma očima, je to pro diváka málo atraktivní. Naštěstí má film solidní porci nápadů, které pozornost upoutají. Asi nejzáhadnějším je zastavení času, hned si zapište, že tímto není problém s démonem zažehnán, právě naopak. Přístupnost PG13, proti které běžně brojím, nebyla nejhorší, v nabídce jsou vyhřezlá střeva, ohořelý fotřík i kaluže krve. Určitě zajímavá je i herecká parta kolem hlavní hvězdy filmu. Nadržení diváci nebudou vědět, na kterou herečku dřív skočit: Carice van Houten, Catalina Sandina Moreno a Emily Jackson pěkně ladily. Tenhle horůrek má u mě více kladů než záporů. Nijak se nezadrhává v tempu, baví po svém, kombinuje originalitu s okoukanými atributy poměrně neotřelou formou, má schopné herecké obsazení. Neodpustil si zbytečně béčkový konec, který u hororů nesnáším. SPOILER/Démon v sanitce, která převáží umírajícího vědce, migruje do dalšího těla/KONEC SPOILERU. Nemálo záleží také na tom, jak moc máte nakoukáno v oblasti exorcismu, i když zde se rozhodně nejedná o úplně standardní vymítání, a zda se vám filmy typu Cela líbí. 7/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kombinace Počátku a Vymítače ďábla s kočkou Carice van Houten v hlavní roli. Tedy v hlavní roli je jen do okamžiku, než se na scéně objeví hendikepovaný Aaron Eskhart a naplno převezme otěže. Mám nějaké divné období, kdy se režisérům daří zavděčit se mi s kdejakou sračkou. Dost by mě zajímalo, co stálo za pojmenováním démona jako Maggie. Že by zhrzená láska? Dost momentů, které měly zřejmě fungovat děsivě byly vyloženě směšné. Smích je zdravý, takže to neberu jako výtku, jen jsem to absolutně nečekal. Malinko to zavánělo spíše parodií na horor. Každopádně jsem u toho vůbec netrpěl, takže sem hnusné tři kousky šoupnu. Pokud hledáte horor, tak rozhodně hledejte jinde. Pokud hledáte nenáročný film na večer, tak by u vás mohl film uspět. ()

Reklama

Reklama