Reklama

Reklama

Mighty Like a Moose

Rodinný / Krátkometrážní / Komedie / Romantický
USA, 1926, 23 min

Obsahy(1)

Pan a paní Moosovi. On s předkusem, že by mu mohl veverčák Lojza závidět, ona zase frňák jak hák od vagonu. Potají každý z nich šetří, aby se mohl rukama plastického chirurga dát vylepšit a toho druhého překvapit. I potkají se ve stejný den, oba již zcela zkrásnění, a aniž by se poznali, cosi je nutí začít si s tím druhým románek. Vždyť malé dobrodružství za zády manželskými je něco tak vzrušujícího! (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Radko 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážna nemá čiernobiela komédia založená na takmer neuveriteľnom predpoklade. Ten založený na banálnom plasticko - estetickom zásahu do tvárí oboch manželov v jeden deň. Jeden druhému sa však neprizná s poriešením vlastnej tvárovej vady (veľký nos vs. predkus). V nemocnici sa síce ocitnú spolu, ale nie spoločne. A tak náhle prebudené sebavedomie po úspešnom zákroku ich vyzýva k flirtu. Nuž a s kým by si lepšie zaflirtovali, než s vlastnou zákonnou polovicou, ktorú si manželia navzájom nepoznajú, pretože po plastike vyzerá ten druhý tak skvele, že na toho druhého pôsobí ako cudzí človek. Nuž a tu je v úvode komentára spomenutý kameň úrazu (neuveriteľný predpoklad). Aj poloslepý divák zjavne vidí, že zmena vizáže oboch manželov je aj po plastike minimálna, oni sa však tvária, že stretli neznámu hviezdu strieborného plátna. Tu sa vytráca polovica vtipnosti. Trochu to napravujú niektoré gagy. Celkove 60% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume Nine (1926-1928). Tentokrát bez Laurela i Hardyho. Kromě trapného nahánění se po bytě docela vtipná groteska. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně povedená je scénka závěrečného souboje, v níž Charley Chase představuje oba soupeře zároveň, což mu usnadňují dveře a paraván. ()

Reklama

Reklama