Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

luka4615 

všechny recenze uživatele

I když má být The Final Girls poctou slasherům z osmdesátých let, pravdou je, že v 90% všech záběrů se jedná o těžkou komediální záležitost. Upřímně, ani si už nepamatuji, kdy jsem se naposledy u nějakého hororu tak smál. PS: Nejvtipnějším elementem z celého filmu je jednoznačně postava Thomase Middleditcha, která téměr pokaždé vypouští z pusy nějakou trefnou hlášku. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Mnou jeden z neočekávanějších hororů za poslední dekádu. Můžu napsat jen to, že jsem spokojen. Final Girls už od začátku hraje hlavně na zábavnou a originalní notu. Jak po příběhové stránce, která je velice povedená a umí zahrát i na dramatickou strunu, tak po stránce kamerové, kde kamera litá celkem nevídanými úhly a taktéž potěší celková barevnost celého snímku. Film je hravý, vtipný, zajímavě natočený a nepotřebuje k tomu ani stříkance krve, střeva či vysoký bodycount. Stačí forma, kterou je představen a zahrán. Pár scén mě upřímně dostalo a takovej Crazy dialog s borkou na práškách je pro mě Top flmu. Je to PG-13 takže s kozičkami nepočítejte uchyláci. Kdo má rád, staré slasher klasiky jako Pátek 13 či Burning, tohle je přesně ten film, který těmto flickům vzdává úctu v tom nejlepším světle ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na The Final Girls by mi nevadilo skoro nic. Příběh byl jako parodie pěkně zpracován, ani s formou jsem neměla problém, postavy byly super vtipné a některé scénky (tanec Tiny) byly ke zpětnému přetočeníhodné, na laciném humoru se nešetřilo, a fungoval bez chyby a navíc skvělá retro hudba. Snad bych i snesla tu Taissu. Ale. Ta linie Nancy a Max byla tak šíleně ukňouraná, nucená, divná a nehodící se, že mi to v závěru zkazilo dojem. Jinak bych si ani neměla na co stěžovat a dala bych tomu pěkné snaživé čtyři hvězdy. Zkrátka, vím sice, že ta prapodivná linka držela celý základ děje, ale proboha, to bylo tak otravné, až hrůza. Nahrával tomu už jen ten fakt, že matka vypadala stejně staře jako dcera (a to myslím na začátku!) a neměla jsem šanci ani s jednou soucítit. Takže za tohle strhávám body. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Originální parodie na takovej Pátek třináctýho se zajímavou sci-fi zápletkou. Výhodou opravdu to, že si to nechtělo hrát na žádnej horor, ale od začátku do konce to bylo braný s humorem a nadsázkou. Dějově se to dost točilo kolem opětovnýho setkání dcery s mrtvou matkou, kde to naštěstí až tolik nerozmazávali. Ta akční scéna na konci byla až přehnaná, ale pobavilo to, nevim jestli tou stupiditou kolikrát, ale účel to zřejmě splnilo. Tyhle typy parodií na horor jsou o dost příjemnější než hororový komedie. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Preniesť sa do deja filmu prostredníctvom hlavných postáv v snímke ,Posledný nás zachráni´ sa týmto nápadom mohlo stať šťavnatou záležitosťou,lenže celé je to príšerne zinterpretované a navyše to bola poriadna nuda.Hlúposť nepozná hraníc a otravné postavy vo filme Vás len v tom utvrdzujú.Musím skonštatovať obrovské sklamanie,kedže som mala na takýto druh snímky chuť a hladné oči.Obráťme list. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ve flashbacku z roku 1957 se objevuje automobil Chevy Impala z roku 1960. (ČSFD)
  • Vicky (Nina Dobrev) navrhne a později zrealizuje výrobu dřevěných kolíků, které jsou známou zbraní proti upírům. Jedná se o odkaz na nejznámější roli herečky, postavu Eleny v Upířích denících (od r. 2009). (hansel97)
  • Všechny záběry nebe byly digitálně upravovány. (hansel97)

Reklama

Reklama