Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Budoucí kultovní klasika, kterou si děti budou pouštět za 20 let místo Sleepaway Camp a Friday 13th. Film v každém ohledu vzdává hold starým camp slasherům velmi zábavnou a stylovou formou. Jediné větší mínus zaznamenávám v ratingu PG-13, při kterém jsme ochuzeni jak o gore tak o ňadra pěkných žen ( a že jich tu bylo), ale na druhou stranu starší slashery také nepřináší krvavé žně, takže to zde mohu v pohodě překousnout. Final Girls sbírá body jinde. Převažuje velmi příjemný humor o který se stará weird Thomas Middleditch, sympatický hororový cásting, velmi stylová forma ( zajímavé úhly a dopady kamer+ krásný slow motion) hezky si film pohrává s hororovým klišé, i ten barevný vizuál působí sympaticky. Hraje se zde i na city ve vztahu Matka/dcera, hlavní záporák v každém ohledu připomíná Jasona ( nesmrtelnost, macheta, chůze),scéna v kině dá zase zavzpomínat na nezvratný osud a nechybí i velmi nečekané rozuzlení. Příjemné pohlazení na srdci, při kterém jsem se fajnově bavil. Jeden z nejoriginálnějších slasherů vůbec. Highlight filmu byl Závěrečný fight mezi Final Girl a hlavním záporákem, který měl sakra koule. Story 7/10, Atmosféra 5/10, Gore 1/10, Vizuál 9/10, Akce 5/10, Zábavnost 7/10.75% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Parádní Hororová komedie, u které si připomeneme hlavně starou klasiku Friday the 13th (vtipném podání). Super herecké combo, kamera, prostředí, no prostě pecka jako blázen. Jediné mínus a proč nenapálím 5* je PG-13 = jsme ochuzeny o Gore a sexy scény, což je škoda, protože to mohl být pro mě jeden z TOP zábavných Hororů se vším všudy. Ale i tak, jsem se celou dobu parádně bavil, hlavně u scének s Adamem Devinem. Doporučuji, stylovka jako prase, super relax. ()

Reklama

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Final girl - teda posledné dievča, ktoré v hororoch prežije vyčínanie zabijaka. Jedná sa spravidla o to najnevinnejšie. Množné číslo (final girls) môže zdanlivo napovedať, že ich bude v príbehu viacej. Nebudem už ďalej prezrádzať, no z mojej strany poviem, že vtipné scény a hlášky mi nepripadali dostatočne vtipné aby som sa na nich zasmiala a naopak hororové scény neboli dostatočne strašidelné aby som sa zlakla. Čiže veľa vecí tu nefungovalo tak, ako malo a navyše ani postavy neboli bohvieako sympatické. Horor/komédia, ktorý je z podobného súdka a zafungoval by som vedela menovať Severance, ten sa naozaj oplatí vidieť. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad ale výsledek nic moc. Jak po hororové tak i po komediální stránce se z toho dalo vyždímat daleko víc. Na můj vkus je tam moc zbytečnejch a nudnejch keců a dějová linka - vztah mezi dcerou a matkou mě nebavila už vůbec. Pár věcí se tady určitě povedlo ale není jich tolik abych mohl dát 3 hvězdy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná záležitost a zdaleka nejen proto, že mě odkojil PÁTEK TŘINÁCTÉHO. Hlavně nejde jen o nějakou přiblblou pubertální parodii, ale naopak vás tu zajímají hlavní postavy, které jsou sympatické a mají svůj funkční dramatický a dojemný oblouk, což je součástí konceptu konfrontování povrchních postav osmdesátkového slasheru se současnými "reálnými" hrdiny. Narozdíl od VŘÍSKOTU to sice samo o sobě nefunguje jako vyvražďovačka, ale je to svižně a efektně natočené, má to fakt pěkné baby (Farmiga, Akerman, Dobrev) a na soundtracku Bette Davis Eyes! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Všechny záběry nebe byly digitálně upravovány. (hansel97)
  • Ve flashbacku z roku 1957 se objevuje automobil Chevy Impala z roku 1960. (ČSFD)
  • Scenárista Joshua John Miller napísal scenár k The Final Girls kvôli tomu, aby sa vyrovnal so smrťou svojho otca, Jasona Millera, ktorý stvárnil postavu otca Karrasa v horore The Exorcist (1973). (Marceloo)

Reklama

Reklama