Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Recenze (133)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně se tohle nekonvenční setkání Meryl Streep s její rodinou opravdu dost líbilo. Líbilo se mi, protože tenhle film přesně ukázal, co se stane, když člověk dá v životě přednost svým snům před rodinou. Ale jak má člověk kolikrát přijít na to, jak se má zachovat, aby se zachoval správně? Meryl Streep si svojí postavu vysloveně užila a stejně tak jsem si užil i já tento film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $26,822,144Tržby Celosvetovo $40,090,633Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ suchopárna dráma, ktorá nemá moc čím zaujať /40%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film plný nudných pasáží o ničem. Prostě typická americká slátanina jak má být, kterou ani slušný herecký výkon Meryl Streep nezachránil. Chtěl jsen vypnout po 20 minutách nakonec jsem přetrpěl bohužek až do konce = 30%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kašlu na scénář, tohle byla senzační hudební jízda Meryl Streep, Ricki, která už má nějaký ten pátek za sebou. Ne vždy žila tak, jak by se od ní očekávalo, projela spoustu času jedním kiksem za druhým. A najednou nastal zlom a její vnitřní hlas jí napověděl, že není všechno jak má být a co teď Ricki ? Myslím, že nakonec to poslepovali celkem v pohodě. Pro mě bylo podstatné, že Meryl byla vážně úžasná, ta zahraje skutečně cokoliv a dá do toho všechno a to se nedalo přehlédnout v žádném případě. Za druhé tam hrála její skutečná dcera a za třetí, jak je v zajímavostech, měla možnost hrát na kytaru Neila Younga. No tak to je jasný, že to nebudu pitvat. Bravo Meryl ! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V poledne mám terapii, tak si musím umýt orgány. Jinak mě čeká další kázání o hygieně." Linda alias Ricki mě nebavila, i když obvykle mám velkou slabost pro holky s kytarou. Jenže tahle špindíra pořád něco dramaticky řešila, napravovala chyby z minulosti a ono to tak nějak šlo mimo mě. Vrcholem všeho byla závěrečná rozjuchanost, která na mne působila stejně falešně, jako šílený úsměv černošského manažére Troye. Takže nakonec slušná muzika a jedinečně zádumčivá dcera pro mne byly jediným důvodem k hvězdám. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Rádoby feministické drama o silné rockerce, která dala přednost zpívání cover verzí v jednom zaplivaném pajzlu v LA před vlastní rodinou. Do poloviny docela fajn vztahovka, z které se vyklube laciná podívaná o dospívání v každém věku, zodpovědnosti a smíření se s rodinou jdoucí na ruku snad úplně všem rasám a sexuálním menšinám, díky čemuž to v závěru působí neuvěřitelně vyumělkovaně až odpudivě. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Hudební scény jsou asi tím nejlepším, co film přináší. Lépe řečeno písničky, které jsou hnacím motorem příběhu. Meryl Streep versus rockerská hvězda víceméně odvedla slušný standard, žel nedokázala oživit rozvleklou šeď příběhu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nikdy není pozdě přestat se koukat na takový kraviny. 1* jde na konto celkem ucházející hudební stránky filmu. Jinak plytká, nezajímavá a totálně nezáživná blbost o ničem.20% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bez tempa, poriadneho príbehu a osobitosti. A prvýkrát v živote som to stopercentne nežral ani Meryl Streep. 4/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já když se podívám na Meryl, tak i kdyby vypadala jako příjezdová cesta k našemu JZD, mám slzy na krajíčku. To mám teda na tý polňačce pokaždý, když jí projíždím na kole, ale trošku z jiných důvodů. Jasně, tenhle film by v zemi šablon mohl dělat krále i královnu najednou, jenže mně když je někdo sympatický nebo když mě něco pobaví, je mi nějaká šablona docela ukradená. Vtipná oddychovka s muzikou, která má grády. Teď už jenom doufám, že se mě nějaký chytrák nebude ptát, jestli bych dal čtyři plecky i kdyby v tom nehrála Streepová... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Meryl Streep to zahrála (asi jako všechno) přesvědčivě, jen ty vlasy si mohla učesat trošku líp. Její dcera pak taky nebyla špatná, naopak některé hlášky té postavy byly nejvtipnější z celého filmu. Mají u mě plus, že ten konec nebyl otřesný happyend. 3* ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je samotný scénář poměrně kvalitní, postava, kterou zde ztvárnila Meryl Streep, mnoha svými rysy nápadně připomíná podobné postavy z jiných filmů, kterých jsme všichni viděli už mraky: jednak je to tak trochu outsider, na kterého spořádaná společnost kouká skrz prsty a který se životem protlouká svou cestou i za cenu toho, že má věčně hluboko do kapsy (předobrazem pro tuto postavu byla scenáristce její tchýně, která je zpěvačkou v rockové kapele a současně babičkou 6 vnoučat a je jí naprosto jedno, jestli si o ní někdo myslí, že to, co ji baví, je pro ni coby babičku poněkud nevhodné), a jednak je to neúspěšný rodič, který kdysi promarnil příležitost vychovat své děti a dodatečně by to rád napravil. Jednoduchý filmový děj, v němž je nějaký větší příběh upozaděn a v němž jsou na prvním místě především postavy, sleduje vývoj těchto dvou stránek zpěvaččiny osobnosti, a každému, kdo si umí dát dvě a dvě dohromady, musí být předem jasné, jak to nakonec dopadne. V souvislosti s tímto filmem se asi bude nejvíce mluvit o tom, že zde po boku Meryl Streep hraje její skutečná dcera Mamie Gummer a že se Meryl kvůli své roli musela naučit hrát na kytaru - obojí filmu výrazně přidává na autenticitě a intenzitě (režisér trval během natáčení na tom, aby spolu obě herečky mimo své společné scény nemluvily; protože si jsou ve skutečnosti velice blízké, prostupuje filmem jejich odcizení, které je tak zjevné, jako si jsou obě velice podobné - skutečný rodinný vztah dodal filmu na realismu). Osobně posoudit nedokážu, v jak dobrou kytaristku se Streep stihla proměnit, to ať zhodnotí povolanější, jak moc se to za těch pár měsíců (ne)naučila, ale její zpěv se mi líbil a klidně si dovedu představit, že v Americe taková kapela skutečně existuje. Ostatně celý ten film mi přišel hodně americký, a to nikoli ve smyslu hollywoodské prostoduchosti, ale ve smyslu kulturní bariéry - osobně mám trochu pochybnosti, jestli si zrovna k tomuto filmu dokáže český divák najít cestu a pochopit tam všechny narážky a tak (už jen většina písní, které ve filmu zazní, je u nás myslím většinou zcela neznámá), a tak nějak celkově u tohoto filmu nevidím nějaký větší potenciál diváckého hitu - návštěvnost bych zde tipoval spíše slabší. Kromě skalních fandů M. S. moc nevím, komu dalšímu by šlo tento film doporučit, a mě samotného bohužel moc neoslovil - pár lepších chvilek si film vybere, ale jako celek to na mě působí dost zbytečným dojmem. Až tenhle film profrčí sály multikin, kdo si za něj za pár let ještě vzpomene? ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film jako celek sice nebyl vysloveně pecka, ale musím říct, že Meryl Streep je zkrátka úžasná. Ona fakt dokáže přesvědčivě zahrát cokoliv. ~(4,0)~ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Trošku sa musím priznať, že som tento film podcenil, no nikdy asi nie je neskoro na to, aby človek povedal, že sa pomýlil a výsledne je s filmom veľmi spokojný. Nielen si myslím, že "Ricky And The Flash" je veľmi dobrým filmom, no rovnako si myslím, že to je jeden z najpríjemnejších filmov roku. Môže za to v prvom rade veľmi príjemné herecké obsadenie, no súčasne aj veľmi sympatické postavy, ktoré skutočne dodávajú filmu správnu chuť, ktorá je neodolateľná. A plus ešte musím pochváliť aj kapelu "The Flash", ktorí spolu s Meryl Streep predviedli príjemný hudobný zážitok. Mám pocit, že občas tu sú niektoré filmové klišé, ktoré sú skutočne staré a videli sme ich miliónkrát, no aspoň sú opodstatnené a nie sú vyslovene otravné. To však neznamená, že miestami neviete kam film bude smerovať a čo sa stane neskôr. No rovnako ešte je treba pochváliť celkom príjemným spôsobom podaná hlavná myšlienka filmu a asi najlepšia filmová svadba tohto roku. Som rád, že som film videl a viem si predstaviť, že by som sa k nemu aj niekedy vrátil. Hodnotenie: B+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pochopila som to dúfam správne, keď si myslím, že Meryl išla do tohto tu len kvôli gitarovým lekciám od Neila Younga ... tak? 2,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film se prezentuje jako drama s prvky komedie o hledání ztracené vztahu dcery a matky rockerky. Bohužel je to docela jinak a film se více soustředí na nevýrazné songy, než vývoj postav. A přišel mi tak 2x delší, jak jsem se u něj nudil. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na čistou komedii je film trochu moc sladkobolný a předvídatelně smířlivý, jako by se Diablo Codyová, nositelka Oscara za scénář snímku Juno, při volné inspiraci osudem své tchyně příliš rozněžnila. Ale pořád má v rukávu dva trumfy, které nemohou selhat: Meryl Streepovou a muziku.Od prvé vteřiny, kdy herečka s kytarou, v upjatých kožených kalhotách a ověšená korálky rozjede rockový nářez, je jasné, že má rytmus v krvi a živelnou radost vyzařuje až k poslednímu stolku zapadlého baru, v němž skončila. Protože hrdinka Streepové, která kdysi kvůli hudební kariéře opustila rodinu, po nocích hraje pro štamgasty se svou kapelou a ve dne se živí u pokladny v samoobsluze, kde jí vnucují úslužné „Vždy s úsměvem!“ Až jednoho dne musí u letištní kontroly sundat všechny extravagantní náramky, protože ji exmanžel čili Kevin Kline povolá za jejich dcerou, která se hroutí z partnerovy nevěry. Přijdou i synové a propuká konfrontace již dospělých dětí, které vychovala jiná žena, s jejich biologickou matkou, jež je zradila kvůli vlastnímu snu. „Jsme ti dávno ukradení,“ vmetou jí do tváře ve vypjaté přestřelce dávných křivd. Zkouška ohněm Rodinné melodrama bohužel na čas opouští muziku, humor však naštěstí ani na okamžik. Značnou měrou jej vytváří kontrast výstřední energické matky a vyhaslé zanedbané dcery, kterou výtečně hraje Mamie Gummerová, skutečná dcera Streepové. Jejich souboje i postupné ženské spojenectví vyzařují přirozenou důvěrnost, které by se jinak těžko docílilo, třeba v kouzelné scéně, kdy bývalí manželé s dcerou zažívají marihuanový večírek. Zábavný moment poskytuje také napětí mezi rockerkou a ženou, která ji na postu matky nahradila. Postava Streepové se totiž už v úvodních nenucených promluvách k publiku odkopává v nekorektních postojích vůči prezidentu Baracku Obamovi – a macecha je černoška, což vzájemné jiskření založené na žárlivosti rozdmýchává i politicky.Půdorys civilizované rodiny, pro niž je vyžilá nespoutaná barová harcovnice černou skvrnou na společenské pověsti, není dvakrát objevný, a dokonce začíná mírně nudit, než se vyprávění přenese zpět na pódium.Na Streepovou tu čeká jednak nejpříjemnější překvapení filmu, Rick Springfield ve střízlivě působivé roli její muzikantské i životní opory, jednak zkouška ohněm, protože coby vetřelkyně vyrazí s celou kapelou na synovu svatbu: usedlou, noblesní, po všech stránkách snobskou a ještě k tomu ekologickou, což je další zdroj vtipu. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Průměrná feel good podívaná, která neurazí a za ty necelé dvě hodiny nezačne nějak výrazně nudit. Meryl na své poměry nepodává nějak moc zajímavý výkon, k čemuž podle mě ani neměla moc prostoru kvůli absence nějakých více emotivních scén ve scénáři. Docela mě mrzí, že to nakonec nebyla ani sranda a snad každý vtip ve filmu, už byl i v traileru. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Asi sú dva uhly pohľadu, ktorými sa dá film vnímať. Buďto odsúdiť matku za to, že opustila svoje deti a venovala sa tomu, čo považovala za svoju vášeň, alebo pochopiť, že každý z nás sme rozdielni a máme veľmi ďaleko k dokonalosti. Nechcem sa púšťať do psychologických rozborov, alebo moralizovania. Napíšem to jednoducho. Som taký ten zodpovedný typ, ktorý má celkom pevné zásady a veľmi dokladne usporiadaný rebríček hodnot. Podľa toho, by som mohla postavu Maryl odsúdiť k zatrateniu a pohŕdavo si odfrknúť nad tým, že predsa pár hodín snahy zďaleka nevynahradí roky tvrdej práce a obetavosti matky, ktorú jej deťom nahradila iná žena. Mala by som pravdu, ale... deti milujú svoje matky a nikto nie je dokonalý. Bolo by fajn, keby sme dokázali získať druhú šancu a príležitosť pochopiť a napraviť, aj keď len z malej časti, svoje chyby. Takto som film vnímala ja a poskytol mi krásny zážitok. Rčenie všetko zlé je na niečo dobré, platí aj obrátene.. ()

Reklama

Reklama