Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je samotný scénář poměrně kvalitní, postava, kterou zde ztvárnila Meryl Streep, mnoha svými rysy nápadně připomíná podobné postavy z jiných filmů, kterých jsme všichni viděli už mraky: jednak je to tak trochu outsider, na kterého spořádaná společnost kouká skrz prsty a který se životem protlouká svou cestou i za cenu toho, že má věčně hluboko do kapsy (předobrazem pro tuto postavu byla scenáristce její tchýně, která je zpěvačkou v rockové kapele a současně babičkou 6 vnoučat a je jí naprosto jedno, jestli si o ní někdo myslí, že to, co ji baví, je pro ni coby babičku poněkud nevhodné), a jednak je to neúspěšný rodič, který kdysi promarnil příležitost vychovat své děti a dodatečně by to rád napravil. Jednoduchý filmový děj, v němž je nějaký větší příběh upozaděn a v němž jsou na prvním místě především postavy, sleduje vývoj těchto dvou stránek zpěvaččiny osobnosti, a každému, kdo si umí dát dvě a dvě dohromady, musí být předem jasné, jak to nakonec dopadne. V souvislosti s tímto filmem se asi bude nejvíce mluvit o tom, že zde po boku Meryl Streep hraje její skutečná dcera Mamie Gummer a že se Meryl kvůli své roli musela naučit hrát na kytaru - obojí filmu výrazně přidává na autenticitě a intenzitě (režisér trval během natáčení na tom, aby spolu obě herečky mimo své společné scény nemluvily; protože si jsou ve skutečnosti velice blízké, prostupuje filmem jejich odcizení, které je tak zjevné, jako si jsou obě velice podobné - skutečný rodinný vztah dodal filmu na realismu). Osobně posoudit nedokážu, v jak dobrou kytaristku se Streep stihla proměnit, to ať zhodnotí povolanější, jak moc se to za těch pár měsíců (ne)naučila, ale její zpěv se mi líbil a klidně si dovedu představit, že v Americe taková kapela skutečně existuje. Ostatně celý ten film mi přišel hodně americký, a to nikoli ve smyslu hollywoodské prostoduchosti, ale ve smyslu kulturní bariéry - osobně mám trochu pochybnosti, jestli si zrovna k tomuto filmu dokáže český divák najít cestu a pochopit tam všechny narážky a tak (už jen většina písní, které ve filmu zazní, je u nás myslím většinou zcela neznámá), a tak nějak celkově u tohoto filmu nevidím nějaký větší potenciál diváckého hitu - návštěvnost bych zde tipoval spíše slabší. Kromě skalních fandů M. S. moc nevím, komu dalšímu by šlo tento film doporučit, a mě samotného bohužel moc neoslovil - pár lepších chvilek si film vybere, ale jako celek to na mě působí dost zbytečným dojmem. Až tenhle film profrčí sály multikin, kdo si za něj za pár let ještě vzpomene? ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Foken Rick Springfield - paradoxně to nejlepší na Ricky and the Flash, kdo by to byl řekl. Film o rodině, která si nemá co říct. To bývá obvykle legrace, jenže tady nemá moc co říct ani scénárista (jen tak mimochodem, Diablo Cody kdysi fakt získala oscara), a už vůbec ne režisér. Hlavně v první půlce se Jonathan Demme evidentně potil, jestli točí komedii nebo drama. No, nepřišel na to. Tak proč tři hvězdy? Protože foken Rick Springfield, protože Maryl Streep uhraje cokoliv a protože si dokážu živě představit ty napůl zhnusené a napůl zděšené pohledy všech hostů v restauracích nebo na svatbách, když vidí matku, která se rozhodla vydat tak trochu jiným směrem. No, a místy se ten (přehnaně dlouhý) soundtrack opravdu příjemně poslouchá. Nikdy není pozdě zahrát na synově upjaté svatbě trochu rock 'n' roll. 50% ()

Reklama

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Málokdy si můžu dovolit napsat, že Meryl Streep zahrála svou roli pěkně na prd. Bohužel v případě tohoto filmu asi ani neměla moc co hrát, protože to bylo víc hudební video než film o osudech přestárlé rockerky, která se při honbě za svým snem "odstřihla" od své rodiny, ať už byly důvody jakékoli. Jinými slovy - pokud vás zajímají covery v podání kapely Meryl & The Strippers, je to fajn, pokud čekáte příběh, komedii, drama, nebo vlastně jakýkoli filmový vypravěčský zážitek, nastavte svá očekávání hodně nízko. A na Kevina Klinea se už vůbec netěšte. 40 % ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se většina lidí podívá asi hlavně kvůli Meryl Streep. A udělají dobře, protože jejich oblíbená herečka je pravděpodobně potěší. Bohužel zbytek je jedna velká nuda, a pokud budete čekat něco navíc než jen vaši oblíbenou Merryl, tak to máte smůlu. A nezachrání to ani rockové písně. Koukat na to znova, by bylo doslova mučení. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Opět člověk žasne nad neuvěřitelnou chameleónovitostí M. Streep, která zahraje opravdu všechno. Je taky to jediné , co posouvá film alespoň na střední laťku , protože jinak jde o tisíckrát viděné téma rozklížené rodiny. Ale najde se pár vtipných okamžiků , a potěšila hudba a nestárnoucí Rick Springfield. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Film je věnován památce baskytaristy Ricka Rosase, který zemřel těsně po dokončení filmu. Rick se podílel na tvorbě Neila Younga, dlouhá léta s ním hrál ve skupině Crazy Horse. (jezurka42)
  • Julie (Mamie Gummer) oslovuje svoji babičku jako „oma“, což je původně holandský výraz. (jezurka42)

Reklama

Reklama