Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Když mě film nudí prakticky od začátku a během jeho sledování nejsem línej zapnout noťas a začít na půl oka sledovat něco jinýho, zatímco je mi vcelku jedno, jaký dialog právě na obrazovce probíhá, tak je asi něco špatně. A to byl přesně tenhle případ. Od úplného odpadu to snad zachránila jen Meryl (i když jsem se nemoh ubránit dojmu, že jí to moc nesedí a že je na takovou roli už poněkud...no proč to neříct na plnou hubu - stará) a celkem poslouchatelný hudební doprovod (teda většinou). Za to dávám dvě *, ale víc ani ň. Za zmínku stojí i lehce vyšinutá dcera, protože ta tady svým výkonem asi přehrála svoji filmovou (i skutečnou) mámu. Rodinka to byla vskutku povedená. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně se tohle nekonvenční setkání Meryl Streep s její rodinou opravdu dost líbilo. Líbilo se mi, protože tenhle film přesně ukázal, co se stane, když člověk dá v životě přednost svým snům před rodinou. Ale jak má člověk kolikrát přijít na to, jak se má zachovat, aby se zachoval správně? Meryl Streep si svojí postavu vysloveně užila a stejně tak jsem si užil i já tento film. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Trošku sa musím priznať, že som tento film podcenil, no nikdy asi nie je neskoro na to, aby človek povedal, že sa pomýlil a výsledne je s filmom veľmi spokojný. Nielen si myslím, že "Ricky And The Flash" je veľmi dobrým filmom, no rovnako si myslím, že to je jeden z najpríjemnejších filmov roku. Môže za to v prvom rade veľmi príjemné herecké obsadenie, no súčasne aj veľmi sympatické postavy, ktoré skutočne dodávajú filmu správnu chuť, ktorá je neodolateľná. A plus ešte musím pochváliť aj kapelu "The Flash", ktorí spolu s Meryl Streep predviedli príjemný hudobný zážitok. Mám pocit, že občas tu sú niektoré filmové klišé, ktoré sú skutočne staré a videli sme ich miliónkrát, no aspoň sú opodstatnené a nie sú vyslovene otravné. To však neznamená, že miestami neviete kam film bude smerovať a čo sa stane neskôr. No rovnako ešte je treba pochváliť celkom príjemným spôsobom podaná hlavná myšlienka filmu a asi najlepšia filmová svadba tohto roku. Som rád, že som film videl a viem si predstaviť, že by som sa k nemu aj niekedy vrátil. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na čistou komedii je film trochu moc sladkobolný a předvídatelně smířlivý, jako by se Diablo Codyová, nositelka Oscara za scénář snímku Juno, při volné inspiraci osudem své tchyně příliš rozněžnila. Ale pořád má v rukávu dva trumfy, které nemohou selhat: Meryl Streepovou a muziku.Od prvé vteřiny, kdy herečka s kytarou, v upjatých kožených kalhotách a ověšená korálky rozjede rockový nářez, je jasné, že má rytmus v krvi a živelnou radost vyzařuje až k poslednímu stolku zapadlého baru, v němž skončila. Protože hrdinka Streepové, která kdysi kvůli hudební kariéře opustila rodinu, po nocích hraje pro štamgasty se svou kapelou a ve dne se živí u pokladny v samoobsluze, kde jí vnucují úslužné „Vždy s úsměvem!“ Až jednoho dne musí u letištní kontroly sundat všechny extravagantní náramky, protože ji exmanžel čili Kevin Kline povolá za jejich dcerou, která se hroutí z partnerovy nevěry. Přijdou i synové a propuká konfrontace již dospělých dětí, které vychovala jiná žena, s jejich biologickou matkou, jež je zradila kvůli vlastnímu snu. „Jsme ti dávno ukradení,“ vmetou jí do tváře ve vypjaté přestřelce dávných křivd. Zkouška ohněm Rodinné melodrama bohužel na čas opouští muziku, humor však naštěstí ani na okamžik. Značnou měrou jej vytváří kontrast výstřední energické matky a vyhaslé zanedbané dcery, kterou výtečně hraje Mamie Gummerová, skutečná dcera Streepové. Jejich souboje i postupné ženské spojenectví vyzařují přirozenou důvěrnost, které by se jinak těžko docílilo, třeba v kouzelné scéně, kdy bývalí manželé s dcerou zažívají marihuanový večírek. Zábavný moment poskytuje také napětí mezi rockerkou a ženou, která ji na postu matky nahradila. Postava Streepové se totiž už v úvodních nenucených promluvách k publiku odkopává v nekorektních postojích vůči prezidentu Baracku Obamovi – a macecha je černoška, což vzájemné jiskření založené na žárlivosti rozdmýchává i politicky.Půdorys civilizované rodiny, pro niž je vyžilá nespoutaná barová harcovnice černou skvrnou na společenské pověsti, není dvakrát objevný, a dokonce začíná mírně nudit, než se vyprávění přenese zpět na pódium.Na Streepovou tu čeká jednak nejpříjemnější překvapení filmu, Rick Springfield ve střízlivě působivé roli její muzikantské i životní opory, jednak zkouška ohněm, protože coby vetřelkyně vyrazí s celou kapelou na synovu svatbu: usedlou, noblesní, po všech stránkách snobskou a ještě k tomu ekologickou, což je další zdroj vtipu. ()

Tosca 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep jako obvykle skvělá herecky a zde i pěvecky a jako kytaristka - díky hudbě má ten film energii a šťávu, které jinak zoufale chybějí scénáři a celému příběhu. Co možností zůstalo nevyužito, až je mi to opravdu líto. Tak trochu mi to připomíná Železnou lady v tom smyslu, že skvělá Streep, ale celkově nijak zvlášť dobrý film a scénář. Pozitivní ovšem je, že navdory mnoha klišé se film vyhnul sladkobolnému happyendu. Když "zelenou" (ekologickou) svatbu Rickiina syna svým hudebním vystoupením naruší Ricki and the Flash, je to paráda! A bože, ten hrozný český název... ale že se zase divím... 70 % - hlavně díky Meryl a její dceři a té hudbě. /// Ke komentáři Fretakata: Není pravda, že se Streep a její dcera nesnášejí, naopak mají pěkný vztah, to režisér po nich chtěl, aby v čase natáčení spolu nemluvily a vzniklo tak odcizení, které se přenese i na plátno. Obě herečky pak říkaly, jak to pro ně bylo těžké, ale že to jejich rolím pomohlo... (Nevím, odkud se pak berou takové drby nebo zkreslení...) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Pieseň „American Girl“, ktorá zaznie na začiatku filmu, sa objavila aj vo filme Mlčanie jahniat (1991) od toho istého režiséra. (Lucjen)
  • Kytara, kterou vlastní Greg, skutečně patří jeho představiteli Ricku Springfieldovi. Zpěvák na této kytaře napsal svůj nejznámější hit „Jessie's Girl“. (jezurka42)
  • Původně se ve filmu měly objevit pouze tři písně, ale Meryl Streep (Ricki) si vedla tak dobře, že se režisér snímku rozhodl dalších sedm písní přidat. (Streeper)

Reklama

Reklama