Reklama

Reklama

Seed 2

  • Německo Seed 2 - The New Breed (více)

Obsahy(1)

Partia štyroch mladých žien podniká dobrodružný výlet naprieč Spojenými štátmi do ďalekého Chicaga. Počas cesty cez opustené a odľahlé miesto v prostredí divokej skalnatej prírody naráža na niekoľko šialencov na čele s brutálnym sériovým vrahom Seedom... (*CARNIFEX*)

Recenze (24)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála hororov, ktoré by som zaradil až do skupiny C. Film je pokračovaním, ale myslím si, že 1 je rovnaký nezmysel ako toto. Nezmyselné flashbacky ktoré nepochopí asi nikto sa tu vyskytujú počas celého filmu. Jediné, čo stojí za to, je pekná púšť ala The Hills Have Eyes a zatlkanie klincov do tela. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud byla jednička téměř přímočará, pak dvojka vypadá, jako by natočený materiál spadl ve střižně na jednu hromadu a následně ho někdo poslepoval. Ze čtyř hlavních děveček udělali tvůrci takové debilky, že smrt jim prostě přát musíte! Snad všechno je v téhle směsce špatně - mizerné gore (i když bych byl nakonec ochoten ty gumové končetiny a břicha odpustit), herecké výkony nula (kdyby je alespoň vyvážil děj, spád a napětí) a nereálné situace - bych chtěl vidět, jak někdo běhá hodiny po poušti s prořízlým břichem a proděravělýma nohama i rukama. Parodie na Hory mají oči s nádechem jakéhosi pseudonáboženského fanatismu (což jsem moc nepochopil, jelikož Bůh a Ďábel se ocitli v jednom kotlíku, do toho Bible a obrácené kříže, prostě fantasmagorie). Zkrátka jedna velká hodně nepovedená srajda... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ač nepovažuji první Seed za nikterak úchvatný film, ale spíše za průměrnou podívanou, musím uznat, že jde o jeden z těch lepších filmů nechvalně známého režiséra Uwe Bolla. Ten se v tomto řekněme „volném pokračování“ ujal role producenta a tak trochu fušoval i do samotného scénáře, ale jinak nechal volnou ruku svému nástupci. Marcel Walz se však viditelně inspiroval, kde se dalo, ukradl kde co a divákům nabídl dost amatérsky provedenou a naservírovanou, těžce stravitelnou podívanou.    Místy ponurá atmosféra prvního dílu byla pryč, my tu máme sice čtyři děvčata v sexy hadříkách, ale hlavní záporák se tentokrát zrovna moc nevytáhl. Pár mordů by se tu našlo, ale gore mělo podprůměrnou úroveň, spousta pánbíčkářských keců a jen dvě – tři scény, které snesly přísnější měřítko (znásilnění zbraní, ukřižování v poušti). Seed tentokrát nechal dost prostoru své rodince a to byl největší kámen úrazu. V jedničce mělo ono ponuré sklepení, masakr policistů – či mordy ve věznici něco do sebe, tady bylo všechno minimálně o jeden level horší a nezáživnější. A co si budeme nalhávat, herecké výkony všech zúčastněných byli taky dost chabé.    Provázanost obou dílů tu sice nepatrná byla – mimo jiné odhalení identity Seedovy manželky, ale jinak se tu skákalo z přítomnosti do budoucnosti, pak hned do minulosti, některé věci jsou nám vyzrazeny hned v úvodu, no prostě se mi to moc nelíbilo. Jako celek to moc nefungovalo, žádná pořádná originální myšlenka se tu taky nenašla, spousta věcí – nápadů byla ukradnuta odjinud a některé věci nedávaly ani moc smysl. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nové plemeno Bolleho "Semena" pokračuje v jatkách, která nastolil slavný Uwe už v předešlé jedničce. Tu jsem sice neviděl, tuším však, že o moc nepřicházim. Pravděpodobně to bude také rádoby explicitní řež, co se snaží šokovat, v době francouzských extrémů a Ajovských remaků toho však docílí leda u čtrnáctiletých pubescentů. Roztěkaná kamera, strašné přehrávání Caroline Williams a čtvero hrdinek bez špetky zdravé vůle o přežití jsou jen strohým výčtem zdejších negativ. Přitom úvodní scéna s bouchačkou ve vagíně slibovala zábavnější masakr. (30%) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dievčatá sa vracajú z Las Vegas po rozlúčke so slobodou, no v nevadskej púšti narazia na sériového vraha Maxa Seeda, ktorý sa tu ukrýva aj so svojou podivnou famíliou. Pokračovanie temného hororu "Seed" Uweho Bolla, po ktorom prebral režisérsku stoličku šikovný, mladý nemec Marcel Walz sa nesie v trochu inom duchu a opúšťa špinavú ťaživosť prvého dielu. To je nahradené špinavosťou svižnou, odľahčenejšou a spracované prístupom zľahka pripomínajúcim napr. staré dobré "The Hills Have Eyes" či nedocenený, minuloročný "Exit to Hell". A dopadlo to podľa predpokladu v pohode; nič výnimočné, iba poctivá krvavá vybíjaná, ktorej vládne postava samotného Maxa Seeda, ktorému by som kľudne doprial aj ďalšie pokračovania; nech sa ešte vybaví. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama