Reklama

Reklama

Vražedná práva

(seriál)
  • USA How to Get Away with Murder (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2014–2020), 64 h 27 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Peter Nowalk

Hudba:

Photek

Hrají:

Viola Davis, Billy Brown, Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry, Karla Souza, Charlie Weber, Liza Weil, Conrad Ricamora, Alfred Enoch, Tom Verica (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Annalise Keating (Viola Davis) – krásná, vášnivá, kreativní a charismatická profesorka trestního práva a taky sexy, okouzlující, nepředvídatelná a nebezpečná obhájkyně i těch nejhorších zločinců a násilníků. Za osvobození těch, kteří se dopustili snad všech myslitelných trestných činů – od podvodů a žhářství až k vraždě – je schopna udělat téměř cokoli. Na první pohled je Annalise úspěšná právnička, má spokojené manželství a milujícího manžela Sama (Tom Verica), ale díky vztahu s detektivem Natem (Billy Brown) možná vypluje na povrch jedno její velké tajemství...
Každý rok si Annalise vybírá skupinku nejlepších a nejslibnějších studentů, kteří dostanou šanci pracovat v její advokátní kanceláři. O tuto prestižní pozici spolu soupeří několik studentů: naivní sympaťák Wes Gibbins (Alfred Enoch); drzá a ambiciózní Michaela Pratt (Aja Naomi král); lstivý frajírek Connor Walsh (Jack Falahee), který je zvyklý dostat všechno, co si zamane;  tichá a citlivá idealistka Laurel Castillo (Karla Souza), kterou snadno podceníte; a Asher Millstone (Matt McGorry), chlapec z bohaté rodiny, který se snad už s drahým vzděláním a členskou kartou Country Clubu narodil.
Práce pro Annalise je životní příležitost, taková, která může navždy změnit život studentů... a to je přesně to, co se stane, když se budoucí právníci připletou k vražednému spiknutí, které otřese celou univerzitou. (AXN)

(více)

Videa (25)

Trailer

Recenze (115)

Botič 

všechny recenze uživatele

Smile, or Go to Jail! Sebevědomá "SEXY" podívaná, která si nebere s ničím servítky. Tvůrci při sestavování tohohle mixu odvedli zatraceně dobrý kus práce - nebojí se rozmanitosti, silných žen ani gay sexu a ve výsledku servírují divákům dokonale vysoustružený kousek, pod povrchem hnaný touhou po moci, penězích a sexu, který je tak kouzelně zvrácený, že od něj nejdou odtrhnout oči. Nabízí se však jedna otázka, kdy se Annalise Keating konečně naučí zamykat dveře od svého domu? ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Skvěle promyšlený, napínavý seriál, který je díl od dílu lepší díky dvěma časům, které se k sobě postupně přibližují. Co epizoda, to pár dílů do velké skládačky, která postupně vrcholí. Další věc, díky které hodnotim seriál tak kladně, jsou kvalitní herci a jejich skvěle napsané postavy. Každá postava má v každém dílu svojí důležitost, líbí se mi, že seriál není zaměřený na jednu, ale rovnou na asi 7 postav a žádnou neposunuje do pozadí, zároveň jsou mezi postavami stále nové vztahy a postupně se odhalují jejich tajemství. Edit: konec, poslední dva díly jsou naprostá bomba. |||| 2. série - Po shlídnutí druhé série nemam slov! Postavy se stále rýsujou a ve druhé sérii jim už dává psychika pořádně zabrat, plot twist střídá plot twist a seriál si s divákem pohrává a neustále překvapuje. Na třetí sérii se už těšim jak děcko na Vánoce. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Co se zpočátku jeví jako svižná variace na doktora Househo v ženském podání a místo v nemocnici se ocitáme před katedrou práv se brzy stane až téměř průměrným právnickým dramatem, ve kterém jsou obhajování i ti, co by si spíš zasloužili celu 2x2 metry. Maska silné hlavní hrdinka se začne odlupovat (a to doslova) a odhalí realitu, že Viola Davis není novým Housem v sukni, ale emočně labilní ženuškou podvádějícího manžela, jehož milenka nejen umře, ale i on sám je zavražděn.... což je nám připomínáno každou epizodu v útržkovitých flashforwardů, ve které se skupinka vybraných studentů snaží zbavit těla a důkazů. Škoda tedy je, že teoretická část, učící „jak si nechat projít vraždu“ je nahrazena více či méně nezáživnou praxí ze soudní síně jen s několika málo studenty – a zbytek třídy má prostě smůlu. Takhle divák musí sledovat partu rozdílných individuí, kteří vám brzy začnou lézt na nervy, co se snaží oslnit svou mentorku, která není tak zastrašující, jak ji v první epizodě všichni líčili (i když bez makeupu a paruky....). Jsem zvědavá, jak se příběh bude odvíjet potom, až dorazí do „přítomnosti“ a bude muset najet na jiný styl vyprávění, což bude už brzy. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Proč to pořád a dokola děláš, Shondo... Ať jsou je to Grey´s Anatomy nebo Scandal, pokaždé musíš svůj dramaticky excelentní scénář "vykvótovat", že. Tudíž se neustále opakuje typ ambiciozní afroamerické hrdinky, která permanentně řve na všechno co má poruce, aby vzbudila respekt a téměř bez přestávky to natírá nejčastěji bílým chlapům (Mirranda Bailey, Olivia Pope, teď přibyla na chlup stejná Annalise Keating). Stejně dobrá postava jako černošská žena, bývá příslušník nějaké gay komunity (Arizona, Cyrus, Connor) jehož milostný život je divák nucen sledovat do nejslinivějšího detailu. No a vše završují identické dialogy v každém ze tří seriálů o tom, jak si ženy mají pomáhat mezi sebou navzájem a bojovat proti maskulinnímu světu plnému křivd a sociální nespravedlnosti. Hrozně mě to mrzí, protože jinak jsou, Shondo, tvé seriály skvělé, divák se těší na každý nový díl a různorodá prostředí, v nichž se odehrávají, lákají a uchvacují maloměstský plebs z českomoravské vrchoviny.. takže znovu, Proč???? ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Seriálczik, co chytne a nepustí. Jako hák co se za něco chytne.....a nepustí. Hlavní roli tu hraje ten stokár černé pleti, který se v posledním díle HARRYHO POTTERA při závěrečném černokněžnickém proslovu Voldemorta málem neudržel a vyprskl smíchy jak veselý císař pán (zde přikládám důkaz - http://media.tumblr.com/tumblr_lwmdj9q4IH1qcvfgj.gif .... no nech mu nejebe!!). Harry mrtvý, Voldemort přebírá Bradavice, všeci smutní, ale Dean Thomas má v rukávu frk a očividně se velmi dobře baví. Zmiňuju to i proto, že ve finále první řady tohoto lahodného seriáliska něco podobného udělá znova....klasik prostě, to mrdám ty vole!!! Jinak doprovodná hudba je jak z vesmíru že ušiska si nestačili mrouskat a celkově za 90 % jak lusk. Zkuste, neprohloupíte, ba naopak(ačkoliv kurva opak neprohloupit je prohloupit ne?...tož teďka su jelen....ale to je jedno, je to dělovica, tak nebuďte hlúpí!!!!) ()

Galerie (1 981)

Zajímavosti (8)

  • Představitel Wese Alfred Enoch je původem Angličan. V seriálu však hovoří americkým přízvukem, se kterým mu pomáhá dialektový trenér. (ČSFD)
  • Původní dům Annalise Keating (Viola Davis) se nachází v seriálu ve Filadelfii, ale doopravdy se tento dům nachází na jihu Los Angeles. V seriálu je vidět pravý exteriér domu, ale interiér domu už pravý není. (Quentin10)
  • Každý název epizody je ve skutečnosti citát jedné postavy daného dílu. (Quentin10)

Reklama

Reklama