Reklama

Reklama

Isabelle Huppert získala dve zo šestnástich nominácií na najvyššiu francúzsku filmovú cenu Cézar, z toho jednu za fantastický psychologický thriller Elle. V ňom sa život ľadovej kráľovnej Michèle, ktorá vedie prosperujúcu spoločnosť na výrobu videohier, obráti naruby, keď ju v jej luxusnej vile znásilní neznámy muž. Namiesto nahlásenia zločinu na polícii sa neochvejná Michèle vydá na vlastnú päsť vypátrať násilníka. V majstrovskom erotickom thrilleri Paula Verhoevena očakávajte sarkazmus, sociálnu kritiku, napätie a predovšetkým výkon Isabelle Huppert, ktorej bola úloha šitá na mieru. (HBO Max)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (229)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Byla jsem moc zvědavá na (kdysi) démonického Verhoevena a stále dobrou herečku Isabelle Huppert. Což o Isabelle, ta dokáže zahrát cokoli a čím zápornější hrdinka, tím líp. Jenže tentokrát to moc nefungovalo. Složitá rodinná historie a propletence se míchaly s dravou osobností manažerky a navíc ještě více méně osamělé stárnoucí ženy. Hodně moc psychologických aspektů najednou. A do toho přepadení, znásilnění a šok. Film se mi tedy moc nelíbil, nevyvolal ve mně žádné očekávané emoce. Ani vášeň, ani zlost ani lítost, natož soucit. Jenom zmatek. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejpodstatnější důvod k natočení Elle byl jistě ten, aby sadista Verhoeven bolestně frustroval většinu mužského (a jistě i část ženského) diváctva, protože se v průběhu filmu nelze ubránit četným choulostivým fantaziím o třiašedesátileté (sic) dámě, a to je přeci jen poněkud nevhodné. Ale nic naplat, Isabelle je v roli zvrácené měšťky neméně sexy, než v o 15 let starší Pianistce, ta ženská snad musí být čarodějnice a koupat se v čerstvé panenské krvi. A svou roli si myslím dobře užívá. Ale dvě poslední scény (se synem a s přítelkyní) bohužel vrhly celý film špatným směrem a moje zvrhlá divácká rozkoš se rázem změnila v rozpaky z fádního středoproudového vyznění. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Isabelle Huppert tu hraje hodně arogantní ženskou, které není nic svaté a jde vysloveně přes mrtvoly. A jelikož ve filmu není vesměs moc komu fandit, zbylo na mě, jako na divákovi, abych si užil alespoň tu thrillerovou psycho atmosféru, kterou tenhle film rozhodně měl. Jenže k tomu taky trval přes dvě hodiny, což taky v tomto případě není úplně plus. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Michèle Leblanc je ženou v najlepších rokoch, ktorá vedie jednu z menších spoločností na vytváranie počítačových hier do hracích konzol. Od detstva sa v jej živote strieda jedna zvrátená skúsenosť za druhou. Takmer 70 ročná matka udržuje vzťah s relatívne mladým milencom, syn sa utápa v podivnom vzťahu v ktorom je skôr osočovaný než milovaný, otec sa zapísal do francúzskych dejín ohavným činom, ktorý otriasol celým svetom. Aby toho nebolo málo, je z nenazdajky prepadnutá neznámym páchateľom, ktorý ju vo vlastnom príbytku znásilní. Môže vôbec človek vstrebať takéto skúsenosti bez toho, aby to neovplyvnilo jeho zdravý úsudok či myseľ??? Sarkastické, podivné, skrátka zmes žánrov, ktorý mne náramne chutil. Jediný dôvod prečo klesám pri svojim hodnotení je nezmyselne premrštená stopáž, ktorá zbytočne uberala na tempe. Inak od "Verhoeven-a" po dlhej dobe trefa do čierneho. Diváka by ešte mohlo zaujímať, že scenár k tomuto filmu napísal "ten", čo spackal "13 Sins", teda remake omnoho kvalitnejšieho, Thajského hororu "13 Beloved". ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Isabelle Huppert! Nevím, jak to ta ženská dělá, ale s každým rokem je čím dál tím lepší herečka. Ač Elle zpočátku vypadá jako zvrácená variace Pianistky, brzy celý film změní směr jízdy a veze diváka křivolakými francouzskými uličkami, jak už to ve francouzských filmech bývá. Zpětně byla každá postava vlastně výjimečná: Michelle, její syn, ex manžel, milenec, soused, kluci z herní firmy, kterou Michelle řídí, a samozřejmě rodiče Michelle. Komplikované, zašmodrchané, ale - až na závěr, který mi přišel trochu moc americký - skvělé. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Paul Verhoeven se před natáčením učil Francouzštinu. Podle něj by francouzský film měl být zaplněn Francouzi. Jelikož se ji učil už jako malý, jazyk se naučil rychle. (Hal_Moore)
  • Oficiální vyslanec francouzské kinematografie na 89th Academy Awards 2017. (Hal_Moore)

Související novinky

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama